Защо айфона няма Български език?

Nik21
Регистриран: 25 дек 2018, 09:22

Re: Защо айфона няма Български език?

Мнение от Nik21 » 07 фев 2019, 09:53

mrazko написа:
07 фев 2019, 03:58
Само да питам, колко често ви се случва да ровите в менюто на телефона, та оревахте форум с това Българско меню???
Въпроса не е в това, колко често ровим в менюто си! Просто това е унизителен лакейски, ориенталски манталитет без капка собствено достойнство. Когато не уважаваш сам себе си, не можеш да очакваш другите да те уважават. С такива майкопродавци България ще загине.
"О, неразумний юроде! Поради что се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и прочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели."

Воден-дух
Регистриран: 01 дек 2010, 14:58

Мнение от Воден-дух » 07 фев 2019, 10:43

ПатрЕоте, просто не ползвай такива империалистически изобертения като Айфон, смартфон, интернет и прочие :-)

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 07 фев 2019, 14:19

За мен също няма значение дали има българско меню защото така или иначе няма да го ползвам.
Уиндоус също има БГ, но мога да ви кажа, че е на БГ само за тези, които не знаят англииски или не са свиквали с интерфейса.
В момента, в който за първи път пуснах БГ уиндоус бях като в небрано лозе - доста от термините, които се използват за различни финкции няма как да бъда преведени така, че да са интуитивни, ясни и удобни.

Всеки андроид, който съм ползвал е бил настроен на англииски, съответно това, че няма БГ меню за ябълките не ме бърка изобщо.

Не казвам, че не трябва да има БГ меню, казвам само, че не мисля, че е правилно да дамгосвате някой, на който не му е нужно - на който му трябва да си пуска фиидбек, не търсете вашата реакция по даден казус в другите..

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 07 фев 2019, 21:42

Хората искат да имат възможността да използват телефона с българско меню. Може никога да не им се наложи, но може и веднага да им хареса. Аз примерно отварям настройките на MiUI , раздела за преводачи и виждам Димо Гюдженов и Емил Филев. Мога само да ги похваля за добре свършената работа. Превода е отличен. Какво толкова е било нужно за да се подържа езиково една дистрибуция? Усилията на двама колеги. Може би Епъл не може да си позволи подобни услуги?

ne4o
Регистриран: 08 фев 2009, 09:27

Мнение от ne4o » 07 фев 2019, 23:01

То май,от всички езици в ЕС,само българския липсва.Ако нашите надничари-евродепутати се запретнат и повдигнат въпроса,където трябва,ще има и БГ в iOS .Нали си имаме и еврокомисар,че и по цифровизация или нещо подобно беше.

Nik21

Мнение от Nik21 » 08 фев 2019, 08:42

Абе ние българите сме много модерна нация – сущи англичани! Разни мекерета ме убеждават колко ненужен е българския език и колко добре си е без него, но нито една страна не е като нас – всички ползват родните си езици, само ние – чужд.

TRACKER
Регистриран: 11 апр 2006, 17:49

Мнение от TRACKER » 08 фев 2019, 08:55

България е единствената страна в ЕС (засега), която ползва азбука (кирилица).
Може би това има някаква връзка, но въпреки това трябва да има превод на БГ. Това не трябва да е оправдание.

Nik21

Мнение от Nik21 » 08 фев 2019, 09:09

TRACKER написа:
08 фев 2019, 08:55
България е единствената страна в ЕС (засега), която ползва азбука (кирилица).
Гръцката азбука е още по "изчанчена" и от нашата, но това не пречи да има меню на гръцки. Даже си наложиха волята и на еврото да пише на гръцки (EYPΩ) .

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Мнение от samoznai » 08 фев 2019, 09:18

И какъв точно е проблемът? Заради липсата на меню има някакво масово неразбиране на функционалностите на телефона, поради което той е неизползваем за потребителя? Или просто ви тресе някакъв комплексарско-патриотарски дрънкаж?
Не разбирам с какво точно са виновни Епъл? Няма законово изискване менюто да е на български, няма кой знае какво проникване на айфони в България, няма пазарен натиск. Сигурно са анализирали и са видяли, че и с българско меню продажбите няма особено скочат, знам ли...

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 08 фев 2019, 10:18

Абе мани, всички са едни патриоти..
Търсят под вола теле и се оплакват за абсолютно всичко.

Ако всеки си гледаше паничката и влагаше поне наполовина толкова енергия да бъде добър служител, добър баща, добър съпруг и т.н. може би щяхме да сме малко по-близо до "европейците", но.. нанай си..

И между другото - в момента в който влязохме в ЕС евро банкнотите започнаха да ги печата с евро изписано и на кирилица - не е до политически натиск - просто е така - евро се изписва на всички възможни езици от ЕС..

Изображение

Отговори