Galaxy S10

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Galaxy S10

Мнение от board » 09 мар 2019, 10:48

Вито написа:
09 мар 2019, 09:39
Ама нали трябва да са различни не искат вежди с много сензори.
И много добре са направили, оставаше да има и дупки за ирис скенер, инфра ред проекточета и т.н...
Поне за мен единичната дупка е много по-добър вариант от всякакви големи ночове.

Като нали аз съм човек, който не си заключва телефона по принцип. Всъщност вие си заключвате телефона за да е защитен, ако попадне в ръцете на непознат или срещу близките ви хора?

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 09 мар 2019, 10:51

board написа:
08 мар 2019, 23:09
S10 и S8 са доста близки като размери, разликата е на ниво милиметър.
Изображение

В размера на дисплея разликата обаче е по-осезаема.
Изображение

Ако ви пречи дупката някъде, с лента имате почти същия дисплей, като предишните поколения.
Изображение
Много по-добър е дисплея на S10 като качество. Видно е дори от скрийншотовете. А дупката почти не се забелязва. За предпочитане е пред трета вежда. 😀

ПС. Ако ти се занимава би ли направил няколко спийдтеста, да ги пуснеш в темата с тестовете? Интересно ми е, дали ще има промяна в скоростите при новия модел.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 09 мар 2019, 11:48

Ванката написа:
09 мар 2019, 10:51
ПС. Ако ти се занимава би ли направил няколко спийдтеста, да ги пуснеш в темата с тестовете? Интересно ми е, дали ще има промяна в скоростите при новия модел.
Ето, някакви стандартни скорости.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 09 мар 2019, 13:44

Legolaself01 написа:
09 мар 2019, 12:57
Board може да тества и да каже дали се отключва по този начин.
Еми аз лично не успях да отключа със снимка или видео. Направих си няколко снимки и видео, пробвах на по-тъмно, на по-светло. Не стана. Явно си има някакъв чалъм за да се получи.

Но другото нещо което видях е, че по подразбиране ти е включено бързо отключване, за което се казва, че увеличава шанса за отключване със снимка или видео. Оставих го включено, но пак не стана. А ако изключиш опцията сигурно ще стане още по-трудно да се заблуди.

Някой питаше по-рано как телефона да не минава през лок скийн след разпознавне с лице, тази опция също е в менюто за биометрични данни и лицево разпознаване.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 09 мар 2019, 13:53

Legolaself01 написа:
09 мар 2019, 12:57
"Фейс Ънлок-а не е добра идея, особено ако има какво да криеш от приятелката/жената "

Пробвах и с note 8 и 9, нито веднъж не се отключи телефона както в клипа. Принципно на Unbox Therapy може да се вярва.
Board може да тества и да каже дали се отключва по този начин.

Технологията за отключване в note 8 и 9 няма нищо общо с тая в s10!

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 09 мар 2019, 14:54

Вито написа:
09 мар 2019, 13:53
Каква е разликата в технологията според теб?

Както казах и аз не можах да го отключа. Отделно както показва скийна горе има опция, да затегнеш сигурността срещу отключване със снимка или видео.

Не каза защо си заключваш телефона?

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 09 мар 2019, 16:35

board написа:
09 мар 2019, 14:54
Вито написа:
09 мар 2019, 13:53
Каква е разликата в технологията според теб?

Както казах и аз не можах да го отключа. Отделно както показва скийна горе има опция, да затегнеш сигурността срещу отключване със снимка или видео.

Не каза защо си заключваш телефона?
Разликата е съществена!
For the last two years, Samsung offered specialized hardware on its flagships to enable iris scanning. The manufacturer used a camera in conjunction with an IR emitter to analyze your iris patterns — which are more distinctive than fingerprints — and used the data for biometric authentication.

Iris scanning wasn't as fast as a fingerprint sensor, but it was one of the most secure facial recognition systems available on Android. With the Galaxy S10 series, however, Samsung is switching to a standard face unlock that relies on software-based processing to authenticate your features.
On the Galaxy S10, the camera takes a photo of your face and stores it on-device and uses that information to authenticate your features whenever you switch on the screen. Software-based face unlock has been on Android for over seven years now, and virtually every manufacturer offers a similar feature.
По-подробно тук https://www.androidcentral.com/how-secu ... galaxy-s10

Защо заключвам??? Защо нямам достъп до имейла ти, кредитни/дебитни карти, лични снимки, видео, служебни документи...? Като почнете да задавате неадекватни въпроси ви се чудя с какъв акъл сте. "Защо съм заключвал телефона", въпросът на века!

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 09 мар 2019, 17:13

Вито написа:
09 мар 2019, 16:35
Като почнете да задавате неадекватни въпроси ви се чудя с какъв акъл сте.
Айде да не си говорим кой е неадекватен.
Скенирането на ириса и лицевото разпознаване са две съвсем различни неща, ама ти от къде да знаеш.

Очевидно след като ти казвам, че не си заключвам телефона, нормално питам какви са подбудите да го правите. Аз лично не се притеснвам телефона ми да попадне в ръцете на най-близките ми хора, а в други е доста трудно да попадне. За това не си правя труда на правя дестки или дори стотици откючвания на ден. За това нормално попитах от какво се притеснявате.

А нещо не разбрах, как при отключен телефон някой има достъп до кредитната ми карта?

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 09 мар 2019, 18:00

Ааааа те ирисите не са на лицето, а на задника сигурно! Няма що. Какво се правиш на дръж ми шапката и че не разбираш за ква съществена разлика в отключването говоря? Едните са с ириси, другите са с 3д инфрачервени сканирания на лицето, неща се свързани с предната част на главата позната като face... Е очевидно в новите флагмани Самсунг са занижили сигурността в тва фейс отключване щото са вградили сензор в дисплея (нещо ново при тях у флагман) и се стараят да не слагат вежда, нищо че така за мен е по-грозно, но всеки с вкуса си!
Явно не си губил или не са ти крали телефона, тогава друга песен ще пееш за заключването.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 09 мар 2019, 18:38

Аз мисля че има разлика. При ирисовото сканиране имаме инфрачервен диод, който осветява ириса и заснемането на вече сканираните ириси не става с обикновените предни камери, а със специална за целта инфрачервена камера с тесен фокус. Виждам я на самсунга си и за разлика от другите издава червен оттенък. Между другото за първи път в андроид телефон ирисовото сканиране и отключване на телефона се въведе именно от Самсунг. Не казвам, че те са го измислили, а че те са го въвели в андроид телефон.

При фейс АйДи се прави цялостно сканиране на лицето, не само от предната/те камера/и, но и от множество сензори, което според мен е по-сигурно от ирисовото. Подобна инфрачервена камера като при ирисовата диагностика, сканира и обработва лицето в стотици може би и хиляди варианти, като по този начин създава 3Д профил. Това е по-добрата бира за защита на данни на собственика на устройството!

Иначе и в двата случая аз не го ползвам. Ползвам си само пръстовия отпечатък, защото освен защитата мога да го ползвам в логването в различни сайтове, където имам регистрация.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Отговори