Galaxy S10

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Galaxy S10

Мнение от board » 09 мар 2019, 18:49

Вито написа:
09 мар 2019, 18:00
Ааааа те ирисите не са на лицето, а на задника сигурно!
Аз нещо почвам да губя каква ти е идеята. Май само да мрънкаш срещу десятките, от които така или иначе не се и интересуваш. ;)

Очевидно нямаш идея, че лицевото разпознаване е съвсем различна функция от отключването с ирис. И тъй като и предишните телефони на Самсунг нямат 3D скениране или нещо подобно, всеки може да пробва и на по-стар телефон, колко лесно е да излъжеш лицевото разпознаване. Сега тук двама човека не успяхме, но очевидно е възможно.

За мен няма нищо по-грозно от големите ночове тип айфон, за това се радвам, че Самсунг не сложиха такъв, ама както казваш, всеки с вкуса си.

За щастие не съм губил телефон. Но говорейки за този случай, се притесняваш, че човека който го намери ще има твои снимки с които да откючи телефона през не толкова сигурното лицево разпознаване? Айде стига. Да не говорми, че сигурно вече ще си го блокирал отдалечено.

Иначе за сега си оставих лицевото откючване включено, много ме кефи анимацийката около камерата. :) И работи много бързо, може да му дам шанс.

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Мнение от muamamu1 » 09 мар 2019, 19:07

board написа:
09 мар 2019, 17:13
Вито написа:
09 мар 2019, 16:35
Като почнете да задавате неадекватни въпроси ви се чудя с какъв акъл сте.
Очевидно след като ти казвам, че не си заключвам телефона, нормално питам какви са подбудите да го правите.
Аз лично изпозлвам пръстовия отпечатък, защото ми е най-лесно да си отключвам телефона така. Още преди да съм го изкарал пред очите си и вече е отключен. Споделям мнение само.

engadget
Регистриран: 17 мар 2010, 16:01

Мнение от engadget » 09 мар 2019, 21:16

много ме кефи анимацийката около камерата
Става ли за нотификации?

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 09 мар 2019, 21:23

muamamu1 написа:
09 мар 2019, 19:07
Аз лично изпозлвам пръстовия отпечатък, защото ми е най-лесно да си отключвам телефона така. Още преди да съм го изкарал пред очите си и вече е отключен. Споделям мнение само.
Мен ме е яд, че самсунг махнаха форс тъч хоум битона. Бях свикнал да си включвам телефона с него. Сега пробвам с фингъра в дисплея, но за сега не ми е толкова удобно. Палър бутона е доста по-нагоре и още ми е малко странно с
него. Дабъл тап по дисплея е вариант. В момента съм включил всички възможни варианти за отключване/включване и ще видя кой ще се окаже най-удобен.
engadget написа:
09 мар 2019, 21:16
Става ли за нотификации?
За сжаление не съм видял такава опция, въпреки че някъде бях чел да се споменава.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 09 мар 2019, 21:42

engadget написа:
много ме кефи анимацийката около камерата
Става ли за нотификации?
Не става. Гледай от 2:30 минута.

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Мнение от muamamu1 » 09 мар 2019, 22:01

board написа:
09 мар 2019, 21:23
muamamu1 написа:
09 мар 2019, 19:07
Мен ме е яд, че самсунг махнаха форс тъч хоум битона. Бях свикнал да си включвам телефона с него. Сега пробвам с фингъра в дисплея, но за сега не ми е толкова удобно. Палър бутона е доста по-нагоре и още ми е малко странно с
него. Дабъл тап по дисплея е вариант. В момента съм включил всички възможни варианти за отключване/включване и ще видя кой ще се окаже най-удобен.
engadget написа:
Става ли за нотификации?
За сжаление не съм видял такава опция, въпреки че някъде бях чел да се споменава.
Double tap ползвах преди под Андроид, но не ми беше удобно да трябва да си махна lock screen-а изцяло, така че не ми решава "проблема" (ако може да се нарече така).

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 11 мар 2019, 01:18

muamamu1 написа:
09 мар 2019, 22:01
Double tap ползвах преди под Андроид, но не ми беше удобно да трябва да си махна lock screen-а изцяло, така че не ми решава "проблема" (ако може да се нарече така).
Няма нищо идеално, винаги се прави някакъв компромис.

Като цяло свикнах с начина и мястото за натиксне на пръстовия отпечатък, 19 от 20 пъти го откювам при загасен екран. Но като че ли пауър бутон и лицево разпознаване, все пак ми е по-удобно при работа с една ръка.

Иначе това което наистина впечатлява в телефона е дисплея. В предишните поколения съм имал проблеми с леко раминаване на цветовата температура в различните краища при бял екран. Леки блийдове на светлина на черен фон. Сега всичко е иделно, напълно равномерно бяло, абсоютно черно(няма никаква разлика между изкючен дисплей и включен на 100% яркост, показващ черно изображение). Другото нещо което е страхотно, е самия размер на дисплея в телефон с тези размери. Преди няколко години в S6 имах 5,1 инча дисплей в 70мм широк корпус, сега вече имам 6,1" в толкова широк корпус.

И за това се чудя, след като стана възможно слагането на толкова големи дисплеи в не чак толкова големи телефони, защо основния фокус на индустрията продължават да са големите телефони, а по-малките флагмани се броят на пръсти?

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 11 мар 2019, 01:50

Главното е, че по-големият дисплей е идеален за мултимедия и браузване ! Каквото и да си говорим да сърфираш на 5 или 6 инчов екран си има разлика, нали ? Радвам се, че малките дисплеи са история :) Отделно, че само за няколко дни свикваш с новия голям дисплей и дори започва да ти се струва малък :)

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 11 мар 2019, 17:52

Боби13 написа:
11 мар 2019, 01:50
Главното е, че по-големият дисплей е идеален за мултимедия и браузване !
За браузване не знам колко е ползата, но за игри и мултимедия, определено.

Много странно, струва ми се, че звука в блутут слушалките ми се промени с новия телефон, в което няма много логика. :roll:

Иначе това май ми е първия телефон със стерео спиръки, което не е никак лошо, но това което ме дразни е, че като звука е леко усилен усещам вибрацията на задния панел, което по-скоро е непрятно :(

За първи път използвах функцията автоматично да прехвъли всичко от стария на новия телефон и май допуснах грешка, защото ми се струва, че батерията почна да пада по-бързо. Сега обмислям фактори ресет и да почна да си инсталирам нещата на чисто.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 11 мар 2019, 19:28

board написа:
11 мар 2019, 01:18
muamamu1 написа:
09 мар 2019, 22:01
Няма нищо идеално, винаги се прави някакъв компромис.

Като цяло свикнах с начина и мястото за натиксне на пръстовия отпечатък, 19 от 20 пъти го откювам при загасен екран. Но като че ли пауър бутон и лицево разпознаване, все пак ми е по-удобно при работа с една ръка.

Иначе това което наистина впечатлява в телефона е дисплея. В предишните поколения съм имал проблеми с леко раминаване на цветовата температура в различните краища при бял екран. Леки блийдове на светлина на черен фон. Сега всичко е иделно, напълно равномерно бяло, абсоютно черно(няма никаква разлика между изкючен дисплей и включен на 100% яркост, показващ черно изображение). Другото нещо което е страхотно, е самия размер на дисплея в телефон с тези размери. Преди няколко години в S6 имах 5,1 инча дисплей в 70мм широк корпус, сега вече имам 6,1" в толкова широк корпус.

И за това се чудя, след като стана възможно слагането на толкова големи дисплеи в не чак толкова големи телефони, защо основния фокус на индустрията продължават да са големите телефони, а по-малките флагмани се броят на пръсти?
За слушалките - ако поддържат aac, или aptx(hd) или ldac, активирай някой от тези кодеци в developer options, звукът би трябвало да се подобри.

Отговори