Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

bachev31
Регистриран: 12 мар 2015, 12:44

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от bachev31 » 02 май 2019, 18:52

Нещата стават нетърпими,цакат ни отвсякъде.Постоянно вдигат цените и намаляват мегабайти.Дано и покрай Коледа пак да има оферти.
Ето домашния ми нет от 10лв са го повишили на 14лв,това малък кабелен оператор.
Кабелната тв от 70лв годишно я увеличиха на 80лв, всичко се вдига,а заплатите са като в 2008г.

Изпратено от моят Redmi Note 4 с помощта на Tapatalk

didolinka
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от didolinka » 02 май 2019, 18:56

Ами вивакомци преместиха "My Zen Tv" в най-скъпия пакет с канали, а HBO пакета скача от 4 на 8лв. За това ще сменям телевизията с Мсат.

OnlineBG
Регистриран: 21 сеп 2012, 18:35

Мнение от OnlineBG » 02 май 2019, 21:32

bachev31 написа:
02 май 2019, 18:52
Нещата стават нетърпими,цакат ни отвсякъде.Постоянно вдигат цените и намаляват мегабайти.Дано и покрай Коледа пак да има оферти.
Ето домашния ми нет от 10лв са го повишили на 14лв,това малък кабелен оператор.
Кабелната тв от 70лв годишно я увеличиха на 80лв, всичко се вдига,а заплатите са като в 2008г.

Изпратено от моят Redmi Note 4 с помощта на Tapatalk
Уф съсипаха я тая държава викаш.....
Нека бъдем по-обективни. Заплатите за този период са се вдигнали поне двойно а цените на мобилните услуги са по-ниски и за парите се получава много повече. Никога през живота ми не съм използвал подобна тарифа за интернет от 10лв, такава тарифа не помня да е имало и преди 20 години. Нито кабелна ТВ за 5лв, дори през 2000г. базовата кабелна ТВ беше двойно по-скъпа.
Проблема е, че за свикнахме на много добри условия и сега ги орязоха. Не оправдавам мобилните оператори, но всичко тръгна от роуминг тарифите. Всички ще плащаме повече и ще получаваме по-малко за да може някой да си говори на воля и брузи из ЕС на националните тарифи.

beagle
Регистриран: 08 дек 2008, 20:10

Мнение от beagle » 04 май 2019, 00:24

Аз днес преподписах с А1. Предложиха ми за 30 кинта неограничени с 16 ГБ, но понеже исках и тел и питах за по-висок план в крайна сметка подписах за 35.99 за 28ГБ. С този план ми дадоха p30 pro+калъф на цената на която е с най-скъпия им план от 52 кинта - 1119,98. Изненадох се, но не се оплаквам.

Потребителски аватар
tedddyster
Регистриран: 08 яну 2008, 11:37

Мнение от tedddyster » 04 май 2019, 09:24

Здравейте, някой има ли информация какви скрити планове за преподписване има в Теленор до 15 лв? Ще се ползва от дете, така че интернетът е с приоритет пред минутите за разговори.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 04 май 2019, 09:28

tedddyster написа:
04 май 2019, 09:24
Здравейте, някой има ли информация какви скрити планове за преподписване има в Теленор до 15 лв? Ще се ползва от дете, така че интернетът е с приоритет пред минутите за разговори.
Ако телефонът е двусимов и минутите не са важни, една предплатена, която да се зарежда от дъжд на вятър, и разписвате на “Интернет+” за 16,99 с включени 25000 МБ за другия слот.👍
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
tedddyster
Регистриран: 08 яну 2008, 11:37

Мнение от tedddyster » 04 май 2019, 09:33

Благодаря, Ванка, не знам какъв е телефона, тъй като става дума за хлапето на едни приятели, но ще им предложа идеята ти :)

tedick
Регистриран: 14 ное 2007, 10:04

Мнение от tedick » 07 май 2019, 17:30

Днес преподписах с А1 за 21.99 лв. неограничени и 8 гб и Xplorer tv за две години.

plamtp
Регистриран: 09 май 2019, 22:40

Мнение от plamtp » 10 май 2019, 15:41

Моля за съвет как да постъпя. Абонат съм на BOB от 2013г. През 2015г. се възползвах от една тяхна промоция за тарифен план 'smartbob +', която е с много добри условия - 500 мин. към всички национални мрежи и 500МВ мобилен интернет за 9,90лв. Тези условия ме устройваха напълно и тогава, и сега. Истината е, че никога не използвам всички минути и мегабайти и неизползваните изгарят, но както и да е, това са част от условията и не е проблем. Последните два пъти, като си плащах сметката, служителите на А1 ми казаха че трябва да си сменя тарифния план и да избера от това, което предлагат в момента. Това се отнасяло за всички като мене, които са били абонати на BOB, така били решили шефовете на А1. Договорът ми бил вече изтекъл и не можело да продължа да ползвам този тарифен план. Лошото е, че това което ми предлагат, е с по-лоши условия - по-малко минути и за повече пари. И в първоначалния ми договор с BOB, и във втория, от 2015г., е написано, че се сключва за неопределен срок. Прочетох внимателно целия договор и единственият вариант, при който операторът може едностранно да го прекрати и/или да спре достъпа на абоната до мрежата е при наличие на 6 поредни месечни сметки в размер на 0,00лв. Такава ситуация при мене не е имало. Аз съм безработен и тези 10лв. са ми предостатъчни като разход, особено като зная колко малко минути и мегабайти използвам. Нямам нищо против да мина на друг тарифен план, който да е с приблизително същите условия и цена, но се оказва, че такъв няма. Преди два дни, като си плащах сметката, пак ми напомниха за това и казаха, че от началото на другия месец щели, без да ме питат дали съм съгласен, да ме прехвърлят на друг тарифен план - с по-малко минути и за 15лв. В хода на разговора служителят им ми предложи някакъв промоционален план, явно от скритите - 500 мин. към всички национални мрежи, неограничени разговори с 5 номера от мрежата на А1 и 500МВ мобилен интернет, с възможност за активиране на допълнителни 3 гигабайта, но за 12,90лв. Тази промоция била валидна до края на месеца. Всъщност този план не е лош, но аз пак ще ползвам толкова минути и гигабайти, колкото и досега, но ще трябва да давам 3лв. повече. Това си е живо изнудване и извиване на ръце. Въпросът ми е дали наистина А1 имат право да ми прекратят договора едностранно и да ме принудят да си сменя тарифния план. Или цялата работа се състои в това да притиснат абонатите, пък който клъвне, клъвне - ще плаща повече. А който не се поддаде на натиска, може би ще си остане при старите условия и всичко ще приключи. Единственото, което ме притеснява, е че аз съм подписал договор с BOB, а сега си плащам сметките към А1. Логичното е, че щом А1 са приели да обслужват бившите абонати на BOB, те трябва да ги приемат при същите условия, при които са били и при BOB, със същите договорни права и задължения. Всички знаят, че BOB ползват мрежата на А1. Мислех да подам жалба при омбудсмана Мая Манолова, но тя става дълга и широка и дори и да има някаква реакция от нея, не се знае след колко време ще бъде това. Разбира се, всичко което описах до тук, не е частен случай, а се отнася до много бивши абонати на BOB и не би трябвало да бъде пренебрегвано. Дано някой по-компетентен от мен да е наясно с казуса и да ми даде съвет как да постъпя. Благодаря предварително.

nellivanova
Регистриран: 18 юни 2014, 02:01

Мнение от nellivanova » 10 май 2019, 16:40

Не се поддавайте на уговорките им. Договора Ви е безсрочен и няма да го прекратят. Не ходете да плащате в този офис или пращайте друг член от семейството си. Аз съм на договор от 2,90 - слим боб май беше. Когато аз го плащам и мен се опитват да ме излъжат.
Боб имат и план на цена 4.99 - 200 минути към всички и 100 МБ. Една приятелка преди два месеца си пренесе номера от А1 към Боб и подписа договор на цена 4, 99. Плана Включва 200 национални минути /мобилни и фиксирани и 100 мб. интернет. Така че има и по ниски планове. Това във Варна, но го има навсякъде. Нещо като скрит план е и трябва да се пита за него в офис. Към него могат да се добавят още минути и МБ от тези пакети:
Срочни допълнителни пакети от 02.05.2018г.***
Месечен пакет за 500 MB мобилен интернет 24м 1.99 лв./мес.
Месечен пакет за 1000 MB мобилен интернет 24м 3.99 лв./мес.
Месечен пакет за 3000 MB мобилен интернет 24м 5.99 лв./мес.
Месечен пакет за 500 национални минути 24м 1.99 лв.
Месечен пакет за 1000 национални минути 24м 3.99 лв.
Месечен пакет за безлимитни**** национални минути 24м 9.99 лв.

Отговори