Препоръчайте ми телевизор
Re: Препоръчайте ми телевизор
Аз гледам вече и за ШИМ. В почти всички телевизори има. Гледайте телевизорите си през камерата на телефона, но я пуснете в режим на видео и забавен кадър. Досега никакъв ШИМ не съм виждал само във висок клас телевизори на Сони. Аз затова и исках да се посъветвам с вас, защото нещата които ползвам си ги имаше и на WebOS. Трябват ми: YouTube Premium & HBO GO, така че не съм претенциозен. Филми не свалям.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Смарт дистанционно нямаше и LG-то, като го купих. Продаваше се отделно за около 200 лева. Можеш ли да провериш телевизора си за ШИМ по начина който описах в предишното си мнение? Предполагам твоите са висок клас и би трябвало да нямат. И аз чух, че андроида на Сони работил с бъгове. От друга страна високите им класове нямат ШИМ. Много ти благодаря за поста!В@НК0 написа: ↑20 юли 2019, 12:23За самсунгите мога да ти кажа, защото съм с такива.
Първо, нямат смарт дистанционно. Това с точката на екрана, което е много удобно за бърза работа. Второ, откакто са с тизен нямат никакви приложения и ъпдейти. Аз последния го взех преди около 2 години и приложенията са само най-основните. Ъпдейти не помня повече от един или два като нищо не се е променяло по дизайна или функциите. Общо взето смарта си е само интернет свързаността. Като плюс мога да кажа, че има безплатен спотифай.
Иначе дефекти не съм имал. Здрави са, хубава картина. Имат и едно приложение на самсунг - smartview. Само заради него си заслужава да си вземеш самсунга. Можеш да гледаш филми от телефона си като всичко е във фонов режим и може да се управлява с дистанционното на телевизора.
Сорито май е с андроид, но от един приятел знам, че приложенията за андроид не работят хубаво, лагват, забиват. Даже се оплакваше, че не може да гледа нормално филми от нетфликс.
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
Последна промяна от npet на 19 юли 2020, 18:02, променено общо 1 път.
-
Това важи за повечето умни телевизори, но не и за Андроид тв.npet написа: ↑20 юли 2019, 13:55@Ванката
Преди година имах сходни терзания.
Моите заключения - умното на телвизора е за боклука - стар и/или бавен ос, ограничен магазин, малко и осакатени проложения.
Заложих на телевизор с приличен панел + епъл тв.
Сега имам супер умен телевизор, тонове качествени приложения и супер интеграция с епълските хави.
Дистанционното е умно и може да се използва за игране на игри - състезания с коли, контролер за Just Dance и т.н. Телефоните автоматично стават дистанционни и контролери за игри.
С Епъл Аркейд (https://www.apple.com/apple-arcade/) става и игрова конзола.
Забавно е.
На пазара има и множество предложения и с Андроид, Fire Stick на Амазон и дори гейм конзоли.
Всяко устройство си има предимства и недостатъци, но винаги са много по-добри от "умното" на телевизора.
Успех с търсенето.
Ако някое приложение не се отваря добре, просто ще трябва да си свържеш мишка да му вкараш данните веднъж. Описаното за филмите на Самсунг го има с bubble upnp на Андроид.Ванката написа: ↑20 юли 2019, 13:45Смарт дистанционно нямаше и LG-то, като го купих. Продаваше се отделно за около 200 лева. Можеш ли да провериш телевизора си за ШИМ по начина който описах в предишното си мнение? Предполагам твоите са висок клас и би трябвало да нямат. И аз чух, че андроида на Сони работил с бъгове. От друга страна високите им класове нямат ШИМ. Много ти благодаря за поста!В@НК0 написа: ↑20 юли 2019, 12:23За самсунгите мога да ти кажа, защото съм с такива.
Първо, нямат смарт дистанционно. Това с точката на екрана, което е много удобно за бърза работа. Второ, откакто са с тизен нямат никакви приложения и ъпдейти. Аз последния го взех преди около 2 години и приложенията са само най-основните. Ъпдейти не помня повече от един или два като нищо не се е променяло по дизайна или функциите. Общо взето смарта си е само интернет свързаността. Като плюс мога да кажа, че има безплатен спотифай.
Иначе дефекти не съм имал. Здрави са, хубава картина. Имат и едно приложение на самсунг - smartview. Само заради него си заслужава да си вземеш самсунга. Можеш да гледаш филми от телефона си като всичко е във фонов режим и може да се управлява с дистанционното на телевизора.
Сорито май е с андроид, но от един приятел знам, че приложенията за андроид не работят хубаво, лагват, забиват. Даже се оплакваше, че не може да гледа нормално филми от нетфликс.
-
Последна промяна от npet на 19 юли 2020, 18:02, променено общо 1 път.
-
Да, ама трябва да знаеш кои приложения да инсталираш. Като bubble upnp, Droid mote и подобни.
Samsung QLED, размер според нуждите
Не знам какво са пуснали като модели Loewe и B&O, ако имате голям бюджет
Не знам какво са пуснали като модели Loewe и B&O, ако имате голям бюджет
OnePlus 11
Мдам, насочвам се към самсунга, че сонитата са изчерпани, а по-новите им 49” *****9005 са по 2К+ лева. Иначе темата е отворена и за други предложения, за бюджета с който разполагам.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Аз имам Филипс с Андроид Тв,
По мое мнение Андорид е много добра ОС за телевизор.
Давам ти един пример който е според моите нужди.Инсталирал съм си Da playr на телевизора и забравих какво е да плащам за спорните канали и HBO.
Е верно картината не е с добро качество но аз съм доволен.
За мен Sony е с голямо предимство,това,че го няма в наличност не е болка,може да се изчака или да се намери в друга верига.
По мое мнение Андорид е много добра ОС за телевизор.
Давам ти един пример който е според моите нужди.Инсталирал съм си Da playr на телевизора и забравих какво е да плащам за спорните канали и HBO.
Е верно картината не е с добро качество но аз съм доволен.
За мен Sony е с голямо предимство,това,че го няма в наличност не е болка,може да се изчака или да се намери в друга верига.