Спад на лоялността към iPhone в САЩ

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Спад на лоялността към iPhone в САЩ

Мнение от tzincbg » 23 юли 2019, 11:43

iWolff написа:
23 юли 2019, 11:33
Е, всички знаем, че иновациите са при китайците. То за това всички потребители на китайските марки са едни бета тестери на всякакви щуротии, кое работи, кое не. И иновация представена с гръм и трясък в един модел, във следващия вече не се прилага, защото всъщност не била дообмислена.
Чак пък всички. Има си отделни модели затова, който бърза, за него си е.

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Мнение от pretorianec » 23 юли 2019, 16:16

nmnikolov написа:
23 юли 2019, 08:47
pretorianec написа:
22 юли 2019, 09:55
Андроид флагманите също не са “жълти стотинки”, като разликата в цените обикновенно е не повече от 20-25% в полза на Андроид.
Според мен става въпрос най-вече за един вид “протестен вот” който с времето ще отмине!
Процента на несъгласните с тези цени най-вероятно е двойно(или тройно)по-голям,но останалите вместо да мигрират към други платформи,просто си ползват телефоните повече време,а всички знаем че при iPhone,това не е никакъв проблем. Оптимизацията на софтуера е на високо ниво,и дори модели на 3 и повече години,работят перфектно!
Така че има и варианти за тези които предпочит Apple но не им се дават толкова пари за актуален флагман.
Цената е 20-25% ама само първият месец след излизането на Android флагмана. След това разликата се увеличава. Андроид флагманите вече са достатъчно бързи и без никакъв проблем си работят и те по 3 години без никакви лагове. Аз имам от година и половина Samsung S8, но самият модел е на 2 години и половина и си работи перфектно, без да забива по никакъв начин и поне още година не мисля да го сменям.

Относно цените бърза справка на сайт на оператор с план 29.99 лв. (за нови клиенти) цените са следните:
Huawei P30 Pro 6\128 GB - 1259.99 лв.
Samsuns S10+ 8\128 GB - 1329.98 лв.
Apple iPhone XS Max 4\64 GB - 2129.99 лв.

Разликата е около 40 % и аз не бих дал толкова пари за iPhone. И не гроздето не ми е кисело и мога да си го позвола.
Говорейки за цени,аз имам предвид цена на апарат без субсидия на мобилен оператор,такава каквато е в голяма реномирана верига за техника.
Та цената в една такава верига на примерно да кажем S 10 plus към настоящият момент е 1759лв, а на HUAWEI P 30 Pro е 1679лв за базовите модели и на двата.
Пределно ми е ясно че в някои други сайтове за онлайн търговия цената ще падне с още едно 300-400лв(както и на Айфон между другото) но аз никога не съм твърдял че Андроид флагманите са по-скъпи,или на същата цена!
По-ниската цена на андроид флагманите в този случай също така е и нож с “две остриета” защото там обезценяването на продукта се случва в пъти по бързо отколкото при Apple независимо дали говорим за втора ръка техника или нова. Това играе лоша услуга ако на даден етап решиш да сменяш телефона с нов,и искаш да продадеш стария за да му вземеш някакви пари!
Разбирам че ти може да не си от този тип,а човек който си ползва телефона докато може(или го подарява)но в повечето случаи когато се купува нов апарат се постъпва така!
За издръжливоста на Самсунг флагманите във време на ползване нещата са доста различни и са по-скоро въпрос на субективно мнение.
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

pitbull20
Регистриран: 14 ное 2014, 13:18

Спад на лоялността към iPhone в САЩ

Мнение от pitbull20 » 23 юли 2019, 17:35

Вечния спор с феновете на Ейпъл е следния - какво повече дава Айфона от Андроида....да, преди години имаше разлика, в последно време аз не виждам нищо повече - само по-висока цена. Айфонджиите твърдят че техните телефони никога не забивали - имам и таблет и айфон (в семейството, не е мой) и е факт че забива!! За таблета нямах оплаквания в продължение на 2 години и половина, след което започна да се изключва постоянно (скоро ще ходи на сервиз да се види защо е така) - но е факт че беше два пъти по-скъп от андроидските варианти. Дали вече си струва по-високата цена - според мен - не, има много по евтини варианти които работят безпроблемно и имат същите приложения...

Gilespi
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от Gilespi » 23 юли 2019, 22:15

Не забиват факт

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 24 юли 2019, 00:32

pitbull20 написа:
23 юли 2019, 17:35
Айфонджиите твърдят че техните телефони никога не забивали - имам и таблет и айфон (в семейството, не е мой) и е факт че забива!!
Би ли споделил моделите, ако не е тайна? Имам предчувствието, че устройствата, за които говориш са с по 1GB RAM.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Отговори