4G LTE в България - сравнителни тестове!
Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Картата ми е стара, а и след ребрандирането така и не ми се смени. Смених и смартфона, но надписа остана. Не ми се занимава да ходя до офис да ми сменят картата заради надпис.
Милене пак те хванах в измама. Такава ниска скорост 5-10 мбпс никога не съм постигал, откакто са пуснали 4Г мрежата. Спри да лъжеш и манипулираш хората.Мilen написа: ↑27 авг 2019, 21:07
Много хубаво, че най-после правят ъпгрейд на мрежата си. Която, както и ти отбелязваш, беше/все още е най-зле от трите оператора: със скорости в София от 5-10 mpbs...
Ако пуснат и VoLTE за абонатите си, макар и със 3 години закъснение, вече могат да се нарекат сериозен оператор.
А Волтето е напълно безсмислено, след като ще го пуснат само за няколко телефона. Ама добре че го пуснаха Виваком, за да можете и вие клетите абонати да усетите какво е качествена телефония, нещо което ние абонатите на А1 го имаме отдавна.
Всъщност някой платил ли е 2600 mhz? Май е временно и тестово?
Миналата година лятото бях пуснал една-две теми за трагичният нет на Мтел в София. Бях купил една прима за тестове- скоростите бяха между 10 и 15 мпбс. По-кофтито беше постоянното накъсване на нета и липсата на съобщения в месинджърите. Изхвърлих сим картата в кофата след няколко дни. Ползвай си я мрежата на Мтел, халал да ти е ...
VoLTE било безсмислено- боже, слез и си прибери вересиите... То бива заслепеност към работодателя, но чак пък толкова...
Ето и едно клипче, снимано от Ванката, за трагичната мрежа на Мтел в София. Със зор на Мтел достига 15 mpbs, при Виваком- над 125 mpbs. И тук ли ще отречеш очевидното, Apple fan...?!????????
VoLTE било безсмислено- боже, слез и си прибери вересиите... То бива заслепеност към работодателя, но чак пък толкова...
Ето и едно клипче, снимано от Ванката, за трагичната мрежа на Мтел в София. Със зор на Мтел достига 15 mpbs, при Виваком- над 125 mpbs. И тук ли ще отречеш очевидното, Apple fan...?!????????
@Milen, същите проблеми със закъсняване на известията в момента имат и Виваком на много модели телефони, може да прегледаш форума, в който си модератор. Та точно с това не трябва да изтъкваш Виваком.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Шест месинджъра имам едновременно на телефона си и никъде не съм забелязал закъснение. Явно така тръгват слуховете...
Milen
И това ли е радостта в живота ти? Голям смях , ако си мислиш, че на някой му е на оная работа за виваком. добре, че си ти да ги хвалиш иначе никой се не сеща за тях
Излагаш се много, но хората от форума го знаем отдавна. Само свиваком
И това ли е радостта в живота ти? Голям смях , ако си мислиш, че на някой му е на оная работа за виваком. добре, че си ти да ги хвалиш иначе никой се не сеща за тях
Излагаш се много, но хората от форума го знаем отдавна. Само свиваком
Погледни в андроид форума, раздела за S10, има отделна тема за този проблем. В официален отговор Виваком признават за проблема и след няколко дни пак изпращат мейл, че мрежата е преконфигурирана и би трябвало да няма проблеми. Но всъщност нищо не са направили и всичко продължава както до сега. Проблеми има също при модели на Huawei, LG, Pixel и т.н. Или ти там посещаваш единствено темите за Xiaomi и "глобалната им експанзия", както обичаш да се изразяваш и нищо друго освен Xiaomi и Виваком не те интересува? И само да ти кажа, че думата "експанзия", която така много обичаш да използваш означава нещо много грозно, а именно "Агресивна политика на държава за разграбване на чужди територии, колонии и пазари, и унищожаване на икономическата и политическата независимост на други страни". Това ли е твоята идеология, Китай да подчини света?
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Направих нов тест сега, вече след усвояването на 2600 MHz. Тестът е от същото място в хола, където преди едва 15mbps достигах от А1, но там и проникването е по-трудно заради стените. В спалнята и терасата и Виваком, и А1 са с по 150-180mbps.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Относно А1 искам да ви кажа следното: Единственият оператор който по цялото протежение на магистрала Тракия се поддържа 4г. с възможна най-малка латентност и изключително добра поддръжка в 3г режим ( нещо което и Теленор и Виваком заебаха). Относно качеството на разговори.. връзката им с А1 и А1 абонати е с много добро качество в 3г режим, но продължават да са с най-бавната свързаност между абонатите, което мен лично адски много ме дразни. Виваком: оператор с най-селяндурското обслужване, не навсякъде имат 4г ( по същата автомагистрала имат на 3 места където преминава в режим Е) , КОЕТО Е МАЛКО СТРАННО В ДНЕШНО ВРЕМЕ. Времето за свързване с абонати в собствената мрежа е бързо само ако са с режим VOLTE, иначе в 3г режим е бавно. Скоростта за пренос на данни не на всякъде е толкова висока колкото измерих. Даже в София на много места е не повече от 80 до 100 мгбс. ДОКАТО а1 на много места е 100 мгбс. Теленор; оператора с най-високите цени на мобилни планове с най-калпавите условия. Мрежата когато не бе продадена на Чешкия Пеевски, беше добре. Сега направиха агрегация и пак е добре, но за съжаление 3г не го поддържат в по-малките населени места 4 г не им е ок дори и да си в пълно покритие, но пък са оператора с почти мигновена свързаност. На мен лично това адски много ми харесва. Качеството на разговора в ХД е уникално ( между другото във Виваком когато абонат на Виваком се свържи с абонат на Виваком и е поне със самсунг с8 и нагоре с хуавей примерно п20 на иконата за повикване излиза HD+) ТОГАВА разговора е една идея по-хубав от теленорския. В интерес на истината и трите оператора се изравниха. Въпрос на приоритети кой какво иска да ползва основно и къде покритието му е по-добро. Аз лично харесвам Теленор заради разговорите, но не ме кефят плановете. А1 са ми слабост. Вивата не ги понасям грам, но поради факта, че плана ми е с неограничени услуги ги ползвам иначе 5 мин няма да стоя в тази мрежа и оператор. В заключение искам да ви кажа, че разговор между абонат на А1 и абонат на Виваком е с най-долнопробното качество.... не така е между А1 и Теленор много добре се чува, но с Вивата са мъки - нищо не се разбира. Вива и Теленор Бива т.е. ако някой иска да има качествени разговори да е абонат на Теленор:)