4G LTE в България - сравнителни тестове!

wer_aac
Регистриран: 23 юни 2013, 20:08

Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от wer_aac » 27 авг 2019, 21:13

Картата ми е стара, а и след ребрандирането така и не ми се смени. Смених и смартфона, но надписа остана. Не ми се занимава да ходя до офис да ми сменят картата заради надпис.

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Мнение от Apple_fan » 27 авг 2019, 21:25

Мilen написа:
27 авг 2019, 21:07
Ванката написа:
27 авг 2019, 20:47
Милене, не е като нищо да не правят от А1. Вярно е, че волте нямат, но и те пускат 2600МХЦ в агрегация.

После ще пусна и от вкъщи да видиш, че от 5-10мбпс скочиха на 150-180мбпс.

Много хубаво, че най-после правят ъпгрейд на мрежата си. Която, както и ти отбелязваш, беше/все още е най-зле от трите оператора: със скорости в София от 5-10 mpbs... :D

Ако пуснат и VoLTE за абонатите си, макар и със 3 години закъснение, вече могат да се нарекат сериозен оператор.
Милене пак те хванах в измама. Такава ниска скорост 5-10 мбпс никога не съм постигал, откакто са пуснали 4Г мрежата. Спри да лъжеш и манипулираш хората.
А Волтето е напълно безсмислено, след като ще го пуснат само за няколко телефона. Ама добре че го пуснаха Виваком, за да можете и вие клетите абонати да усетите какво е качествена телефония, нещо което ние абонатите на А1 го имаме отдавна.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 27 авг 2019, 21:34

Всъщност някой платил ли е 2600 mhz? Май е временно и тестово?

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Мнение от Мilen » 27 авг 2019, 21:53

Миналата година лятото бях пуснал една-две теми за трагичният нет на Мтел в София. Бях купил една прима за тестове- скоростите бяха между 10 и 15 мпбс. По-кофтито беше постоянното накъсване на нета и липсата на съобщения в месинджърите. Изхвърлих сим картата в кофата след няколко дни. Ползвай си я мрежата на Мтел, халал да ти е ... :D

VoLTE било безсмислено- боже, слез и си прибери вересиите... То бива заслепеност към работодателя, но чак пък толкова...

Ето и едно клипче, снимано от Ванката, за трагичната мрежа на Мтел в София. Със зор на Мтел достига 15 mpbs, при Виваком- над 125 mpbs. И тук ли ще отречеш очевидното, Apple fan...?!????????

iWolff
Регистриран: 13 юли 2006, 19:51

Мнение от iWolff » 27 авг 2019, 21:58

@Milen, същите проблеми със закъсняване на известията в момента имат и Виваком на много модели телефони, може да прегледаш форума, в който си модератор. Та точно с това не трябва да изтъкваш Виваком.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Мнение от Мilen » 27 авг 2019, 22:07

iWolff написа:
27 авг 2019, 21:58
@Milen, същите проблеми със закъсняване на известията в момента имат и Виваком на много модели телефони, може да прегледаш форума, в който си модератор. Та точно с това не трябва да изтъкваш Виваком.

Шест месинджъра имам едновременно на телефона си и никъде не съм забелязал закъснение. Явно така тръгват слуховете...

wer_aac
Регистриран: 23 юни 2013, 20:08

Мнение от wer_aac » 27 авг 2019, 22:10

Milen
И това ли е радостта в живота ти? Голям смях , ако си мислиш, че на някой му е на оная работа за виваком. :mrgreen: :lol: добре, че си ти да ги хвалиш иначе никой се не сеща за тях :D
Излагаш се много, но хората от форума го знаем отдавна. Само свиваком :mrgreen:

iWolff
Регистриран: 13 юли 2006, 19:51

Мнение от iWolff » 27 авг 2019, 22:44

Мilen написа:
27 авг 2019, 22:07
Шест месинджъра имам едновременно на телефона си и никъде не съм забелязал закъснение. Явно така тръгват слуховете...
Погледни в андроид форума, раздела за S10, има отделна тема за този проблем. В официален отговор Виваком признават за проблема и след няколко дни пак изпращат мейл, че мрежата е преконфигурирана и би трябвало да няма проблеми. Но всъщност нищо не са направили и всичко продължава както до сега. Проблеми има също при модели на Huawei, LG, Pixel и т.н. Или ти там посещаваш единствено темите за Xiaomi и "глобалната им експанзия", както обичаш да се изразяваш и нищо друго освен Xiaomi и Виваком не те интересува? И само да ти кажа, че думата "експанзия", която така много обичаш да използваш означава нещо много грозно, а именно "Агресивна политика на държава за разграбване на чужди територии, колонии и пазари, и унищожаване на икономическата и политическата независимост на други страни". Това ли е твоята идеология, Китай да подчини света?
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 27 авг 2019, 23:21

Направих нов тест сега, вече след усвояването на 2600 MHz. Тестът е от същото място в хола, където преди едва 15mbps достигах от А1, но там и проникването е по-трудно заради стените. В спалнята и терасата и Виваком, и А1 са с по 150-180mbps.

Samsung GALAXY S22 Ultra

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от mjoy383 » 27 авг 2019, 23:25

Относно А1 искам да ви кажа следното: Единственият оператор който по цялото протежение на магистрала Тракия се поддържа 4г. с възможна най-малка латентност и изключително добра поддръжка в 3г режим ( нещо което и Теленор и Виваком заебаха). Относно качеството на разговори.. връзката им с А1 и А1 абонати е с много добро качество в 3г режим, но продължават да са с най-бавната свързаност между абонатите, което мен лично адски много ме дразни. Виваком: оператор с най-селяндурското обслужване, не навсякъде имат 4г ( по същата автомагистрала имат на 3 места където преминава в режим Е) , КОЕТО Е МАЛКО СТРАННО В ДНЕШНО ВРЕМЕ. Времето за свързване с абонати в собствената мрежа е бързо само ако са с режим VOLTE, иначе в 3г режим е бавно. Скоростта за пренос на данни не на всякъде е толкова висока колкото измерих. Даже в София на много места е не повече от 80 до 100 мгбс. ДОКАТО а1 на много места е 100 мгбс. Теленор; оператора с най-високите цени на мобилни планове с най-калпавите условия. Мрежата когато не бе продадена на Чешкия Пеевски, беше добре. Сега направиха агрегация и пак е добре, но за съжаление 3г не го поддържат в по-малките населени места 4 г не им е ок дори и да си в пълно покритие, но пък са оператора с почти мигновена свързаност. На мен лично това адски много ми харесва. Качеството на разговора в ХД е уникално ( между другото във Виваком когато абонат на Виваком се свържи с абонат на Виваком и е поне със самсунг с8 и нагоре с хуавей примерно п20 на иконата за повикване излиза HD+) ТОГАВА разговора е една идея по-хубав от теленорския. В интерес на истината и трите оператора се изравниха. Въпрос на приоритети кой какво иска да ползва основно и къде покритието му е по-добро. Аз лично харесвам Теленор заради разговорите, но не ме кефят плановете. А1 са ми слабост. Вивата не ги понасям грам, но поради факта, че плана ми е с неограничени услуги ги ползвам иначе 5 мин няма да стоя в тази мрежа и оператор. В заключение искам да ви кажа, че разговор между абонат на А1 и абонат на Виваком е с най-долнопробното качество.... не така е между А1 и Теленор много добре се чува, но с Вивата са мъки - нищо не се разбира. Вива и Теленор Бива т.е. ако някой иска да има качествени разговори да е абонат на Теленор:)

Отговори