Xiaomi може да представи четири модела със 108-мегапикселов сензор

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Xiaomi може да представи четири модела със 108-мегапикселов сензор

Мнение от Spikul » 04 сеп 2019, 15:02

arakchiev написа:
04 сеп 2019, 14:31
Абе братле, тия спекулации са само в твоята глава :D Изчакай да обявят нещо официално пък тогава да коментираме, става ли? Може и да не е Mix 4 планирания телефон с тоя сензор, може да ползват 865 за следващите модели... може много неща. Всичко дотук са догадки. Нахвърляш се сякаш тия някога не са си държали на думата, което е точно обратното. Щом са казали, че работят по въпроса, то 100% знаят какво правят. Спри се малко с тоя негативизъм. Докато не измислиме аз и ти как да произведеме процесор, който да ги чете тия мегапиксели, по-добре да седиме търпеливо и да гледаме. А аз и цъкам с език... :D

А иначе P30 Pro наистина вижда в непрогледен и за окото мрак. Това, брат, е снимано на 0.05 LUXa... знаеш какво значи това, щом имаш уред за нощно виждане :)
https://i1.wp.com/www.ubergizmo.com/wp- ... 1000&ssl=1
Ама разбира се, че спекулациите са само в моята глава, а в твоята е пълно с иновации и изобретения.
Хората са написали статия, аз ти двама други линкове, но ти вярваш безусловно на някакви китайци.
Точно защото миналата година се подадох на приказките им, си взех P20 pro, който беше първенец на всички тестове. Та като видях какви снимки прави на плажа, повече никога няма да си купя китаец, докато не се уверя лично какво може.
А такива рекламни трикове как виждал в тъмното P30 pro, не ме вълнуват, защото ти ако живееш в пещера и имаш половин минута да снимаш, аз предпочитам да уловя момента и да снимам на светло.

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Мнение от arakchiev » 04 сеп 2019, 15:10

Егати човека си, никога не съм срещал подобен екземпляр! :D Аз спирам дотук тоя разговор. Ще си пишем пак като има официален анонс, иначе е безсмислено.

Spikul

Мнение от Spikul » 04 сеп 2019, 15:14

arakchiev написа:
04 сеп 2019, 15:10
Егати човека си, никога не съм срещал подобен екземпляр! :D Аз спирам дотук тоя разговор. Ще си пишем пак като има официален анонс, иначе е безсмислено.
Да бе, аз съм егати човека - давам линкове и коментирам реално какво може настоящия флагмански процесор. Ама как ще си позволявам да се съмнявам в китайската честна дума?
И аз не съм срещал някой толкова яростно да се опитва да изкара черното - бяло, но ето те.
Пожелавам ти искрено да си го купиш, но недей да очакваш да вярваме в приказки от 1001-на нощ.

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 04 сеп 2019, 15:22

Има предположения за 108 МР сензор в MI MIx 4,но пък от друга страна ги съдят за името и затова може да е друг. Засега всичко е само догадки, като са засекли от xda 4 телефона с техническа информация за подобен сензор, като най-вероятно 2 са на xioami и два редми, но засега всичко продължава да тъне в мъгла. Докато няма реална информация няма смисъл от дрязги 😉

Mkk1
Регистриран: 17 юни 2019, 16:13

Xiaomi може да представи четири модела със 108МР камера

Мнение от Mkk1 » 04 сеп 2019, 16:17

Ами трябва да се изкарват кинти, а вече се замислят резолюции с 8 и 16к видео, та затова е цялата работа, че и трябва да се свалят файлове с по 100гига, та затова се бърза и с 5g мрежата.Едвали човешкото око различава 2к от 4к, камоли за 8к видео.А истината е, че никога няма да видим частво в смартфоните като Никон например с 20 мегапикселова камера.

LOVECAT
Регистриран: 03 дек 2013, 04:49

Мнение от LOVECAT » 05 сеп 2019, 00:25

Добре бре замислете се че Nokia 808 PureView и Nokia Lumia 1020 имат 41МП сензор и правят снимки с резолюция от 38МП, а самият процесор в него е двуядрен на 1,5Гхз и поддържа до 20МП камера. Найстина като се снимат снимки отнема няколко секунди докато обработи снимката и още 30 секунди докато се покаже в галерята. Пък Нокиа 808 има още по слаб едноядрен процесор на 1,3Гхз. Е имат си допълнителен процесор за обработка на изображения. Пълно е с телефони който процесорът поддържа до 2 или до 3 камери а те имат повече. Добавят си още един чип и всичко е точно да това оскъпява устройството прави го по тежко и по габаритно. Така е думата де то от един чип няма се забележи ама ако наблъскат за още куп други нещица за да им по висок клас телефонът и то става.

LOVECAT
Регистриран: 03 дек 2013, 04:49

Мнение от LOVECAT » 05 сеп 2019, 00:25

Добре бре замислете се че Nokia 808 PureView и Nokia Lumia 1020 имат 41МП сензор и правят снимки с резолюция от 38МП, а самият процесор в него е двуядрен на 1,5Гхз и поддържа до 20МП камера. Найстина като се снимат снимки отнема няколко секунди докато обработи снимката и още 30 секунди докато се покаже в галерята. Пък Нокиа 808 има още по слаб едноядрен процесор на 1,3Гхз. Е имат си допълнителен процесор за обработка на изображения. Пълно е с телефони който процесорът поддържа до 2 или до 3 камери а те имат повече. Добавят си още един чип и всичко е точно да това оскъпява устройството прави го по тежко и по габаритно. Така е думата де то от един чип няма се забележи ама ако наблъскат за още куп други нещица за да им по висок клас телефонът и то става.

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Мнение от arakchiev » 05 сеп 2019, 04:22

Spikul написа:
04 сеп 2019, 15:14
arakchiev написа:
04 сеп 2019, 15:10
Да бе, аз съм егати човека - давам линкове и коментирам реално какво може настоящия флагмански процесор. Ама как ще си позволявам да се съмнявам в китайската честна дума?
И аз не съм срещал някой толкова яростно да се опитва да изкара черното - бяло, но ето те.
Пожелавам ти искрено да си го купиш, но недей да очакваш да вярваме в приказки от 1001-на нощ.
Стискам палци да си някой 12-годишен, че иначе би бил безнадежден случай... Първоначалната ти теза дори не е вярна, защото редица процесори на SD поддържат до 192 мпх, включително 855. https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/q ... rt-2007951

Оттам насетне останалите ти глупости дори не ми се коментират, защото си неграмотен да четеш. Пускал бил линкове, ама в тях пише "може би", "очаква се", "вероятно" и нищо конкретно. Наистина си невъобразим екземпляр. Заради такива като теб е толкова изнервено Интернет пространството, не всеки трябва да има достъп да пише.

Spikul

Мнение от Spikul » 05 сеп 2019, 07:34

Двоен пост.
Последна промяна от Spikul на 05 сеп 2019, 10:03, променено общо 1 път.

Spikul

Мнение от Spikul » 05 сеп 2019, 07:53

arakchiev написа:
05 сеп 2019, 04:22
Spikul написа:
04 сеп 2019, 15:14

Стискам палци да си някой 12-годишен, че иначе би бил безнадежден случай... Първоначалната ти теза дори не е вярна, защото редица процесори на SD поддържат до 192 мпх, включително 855. https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/q ... rt-2007951

Оттам насетне останалите ти глупости дори не ми се коментират, защото си неграмотен да четеш. Пускал бил линкове, ама в тях пише "може би", "очаква се", "вероятно" и нищо конкретно. Наистина си невъобразим екземпляр. Заради такива като теб е толкова изнервено Интернет пространството, не всеки трябва да има достъп да пише.
Така, хайде сега малко да се успокоиш и да не се напъваш да казваш кой има прави да пише и кой е на 12 години. Вместо да се опитваш да обиждаш, да беше дал линка по-рано и щях да те поздравя, че си прав, защото точно такива нервни изблици са отблъскващи. Помним и други такива твои изблици:
arakchiev написа:
09 май 2019, 21:41
Тоя па, я не се дръж като задник и не давай наклони... Ще си казвам мнението когато си искам, игнорирай като нямаш какво да кажеш. Гледай го ти...
Да, приемам линка ти, защото там си пише, че е възможно 192 МР и съм се заблудил за 48 МР в режим Multi-Frame Noise Reduction (MFNR) and Zero Shutter Lag (ZSL). Т.е. на практика излиза, че си прав. Нормално е да се греши, просто и в другите статии пише, че до сега никой не е видял снимка с 108 МР.
Последна промяна от Spikul на 05 сеп 2019, 10:03, променено общо 1 път.

Отговори