Започвам да си мисля, че или не може да четеш или си измисляш глупости, които никога не съм казвал. Ти изобщо имаш ли СУМПС?AVKansazov написа: ↑04 сеп 2019, 22:32Значи според теб когато се претрепеш и изгориш с обикновен автомобил е нормално но когато стане същото с електричка е недопустимо?
Напредък при литиево-металните батерии
Re: Напредък при литиево-металните батерии
Преди месец минах 3200 км из Европата . За седмица време видях повече от 10 изгорели автомобила, останала беше само опушена ламарина и не бяха блъснати . Един сварих в момента когато ги товареха на репатрак от мястото където е горял. Това са вероятно газови/ метанови автомобили. Преди два месеца лично видях на ОМВ в София едно такси да се подпалва и изгоря цялото на газоколонката. Всички хора се разбягаха като пилци. Пламъците и дима са като в екшън филм, само че се случва на живо. Така че ми се струва крадеца да вика "дръжте крадеца". Енергийнта стойност на горивото в газовите бутилки и резервоарите е вероятно десетократно и нагоре по-висока отколкото тази на полимерния електролит в батерията на електромобил.
Едно си баба знае, едно си бае.A4i написа: ↑05 сеп 2019, 23:22Преди месец минах 3200 км из Европата . За седмица време видях повече от 10 изгорели автомобила, останала беше само опушена ламарина и не бяха блъснати . Един сварих в момента когато ги товареха на репатрак от мястото където е горял. Това са вероятно газови/ метанови автомобили. Преди два месеца лично видях на ОМВ в София едно такси да се подпалва и изгоря цялото на газоколонката. Всички хора се разбягаха като пилци. Пламъците и дима са като в екшън филм, само че се случва на живо. Така че ми се струва крадеца да вика "дръжте крадеца". Енергийнта стойност на горивото в газовите бутилки и резервоарите е вероятно десетократно и нагоре по-висока отколкото тази на полимерния електролит в батерията на електромобил.
Аз ти обяснявам за електомобили, които са под 5 години и струват над 100 000 лева, ти ми обясняваш за някакви незнайни коли, преработвани незнайно къде и струващи само колкото гумите на нова Тесла.
Никога не съм твърдял, че ДВГ не се самозапалва, но то НИКОГА не се самозапалва като си стои в гаража. Да не говорим, че електриките почти не могат да се гасят с обикновения пожарогасител в колата:
"Навярно повечето шофьори си мислят, че когато се запали електрически автомобил не е кой знае колко страшно, защото липсва голям резервоар за гориво или газова бутилка. Т.е. няма предпоставки за експлозия и силно замърсяване на околната среда с изгорели газове и сажди. И дори не подозират в каква голяма грешка са...В инструкцията се подчертава и необходимостта от големи количества вода. За да се угаси един горящ електромобил, Tesla препоръчва резерв от най-малко 11,5 тона вода.Това е единственият начин да охладите изгарящата батерия Tesla. Изключването на високоволтовата система е приоритет за пожарникарите. Това обаче е осъществимо само, ако има достъп до електрически контур." - https://auto.blitz.bg/novini/gori-tesla ... nimkivideo
"Според местните медии инцидентът станал веднага след като машината започнала да се зарежда. Случката се разиграла при т.нар. Superchrager – станция на Tesla за бързо зареждане в местен хотел. Когато собственикът се върнал малко по-късно, колата и станцията вече били в пламъци.
Пожарникарите използвали интересен подход, за да загасят пожара и да са сигурни, че той няма да пламне отново – нещо, което е особено проблемно при електрическите коли. Те потопили колата на Tesla в контейнер с вода, където тя останала цяла нощ.
Пожарите на зарядни станции на Tesla са редки, но това не е първият път, когато се случва подобен инцидент. През 2016 г. Tesla Model S се запали в Норвегия, като тогава причината беше късо съединение в колата. Само за последните два месеца има четири такива случая и всичките касаят Tesla Model S.
Най-притеснителното е, че все още не знаем точната причина за пожарите. Ако проблемът идва след включването в станцията, важно е да се разбере какво го причинява. В случая с инцидента в Норвегия обаче колата бе изгоряла напълно и това направи разследването на аварията много трудно." - https://hicomm.bg/auto/tesla-i-zaryadno ... aciya.html
Друг самозапалил се от Хонг Конг - https://lifestyle.bg/speed/tesla-model- ... -mask.html
И това са само част от пожарите при Тесла. За Leaf и Zoe изобщо няма да коментираме.
Та заравянето на главата в пясъка и отричането на очевидни факти, едва ли е нормално поведение.
Нещо прясно от русия и тесла.
Супер коли са, но нещо не ми харесва идеята да дам 200000 лева за огрев...
Супер коли са, но нещо не ми харесва идеята да дам 200000 лева за огрев...
Samsung GALAXY S22 Ultra
След толкова случаи на самозаплващи се Note 7, пък и други телефони, силно ви съвртвам да спрете да ползвате мобилни телефони
А за колко случая на самозапалване на телефон с шайба знаете...
А за колко случая на самозапалване на телефон с шайба знаете...
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Ония с манивелата са най-сигурни
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
Не знам как може да сравняваш батерия за телефон с батерия за електромобил?
Едната е има-няма 50 000 пъти по-мощна от другата, а тази в телефона ти, нито те вози, нито е създадена за такива натоварвания.
Все едно да питаш лекарите защо използват ботокс, след като само една супена лъжица може да убие милиони души.
Аз казах какво не харесвам в електрикчите, не, че не ги харесвам тях самите. Но така и не получих смислен отговор, какво вие харесвате толкова в електричките, че отричате очевидни неща. Май вярвате в безплатния обяд, нали?
Последна промяна от Spikul на 06 сеп 2019, 15:22, променено общо 1 път.
В момента нищо не им харесвам на електромобилите, но предполагам, че след времето ще се решат повечето има проблеми и ще се превърнат в добър начин за транспорт с по-малко замърсяване.