Ей този линк намерих, има ли нещо с истината
http://niviuk.free.fr/lte_ca_band.php#lte_ca_inter_5b
Galaxy Note9
Re: Galaxy Note9
UPDATE: оказа се че хората си имали сайт тука за всичко
правя 4CA, защото се оказва, че 5CA има на 5 локации в целия град (днеска ще ги проверя).
П.С. Тук явно огромна част от населението ползва 4G щом при 60МХз лента стига прекосили 200Мбита.
правя 4CA, защото се оказва, че 5CA има на 5 локации в целия град (днеска ще ги проверя).
П.С. Тук явно огромна част от населението ползва 4G щом при 60МХз лента стига прекосили 200Мбита.
Според мен Exynos варианта на Note9 би трябвало да поддържа 6CA подобно на S9/S9+. Варианта със SD845 поддържа само 5CA.
Има ли къде да се тества това
Иначе моят ноут е с Exynos процесор, ама най-голяма агрегация съм правил с 4 мрежи общо, днес ще ида на 2 локации, дето имат 5CA, пък да видим кво ще стане
Така обяснение. Всеки телефон изпраща към мрежата какво поддържа като комбинации за агрегация и тя на свой ред пуска агрегация на телефона ако в мрежата има комбинация поддържана от телефона. Модема на ексинос 9810 поддържа до 1.2 gbps скорост на теглене и 6ca според сайта на Самсунг. Това само по себе си означава 6х20mhz ленти (fdd) mimo 2x2 и модулация 256qam или 3х20mhz ленти mimo 4x4 модулация 256qam. Ако в зона с покритие има 1,2 или 3 честоти на mimo 4x4 телефона може да добави още честоти на 2х2 съответно 4бр ,2бр. ,0бр. Единствените варианти да не хване 5ca или 6ca е ако има покритие с mimo 4x4 или просто телефона не поддържа и съответно не изпраща нужната комбинация към мрежата на оператора.deexteer написа: ↑02 окт 2019, 03:06Здравейте на всички.
Имам питане - Някой знае ли, или може ли да даде линк за поддържаните Carrier aggregation-и на Ноут 9ката.
В Холандия съм, операторите тука имат от всички честоти по много, ама нещо винаги прави странни комбинации.
На един от операторите има - Банд1-10мхз, банд3-20мхз, банд7- 20+10, банд 20-10мхз банд38-20мхз, ама телефона в най-добрия случай брави 1+3+7+20.
Според чипсета може да обединява до 5 честоти едновременно, ма нещо не го прави.
Мерси @Maxthon !Maxthon написа: ↑02 окт 2019, 18:53Така обяснение. Всеки телефон изпраща към мрежата какво поддържа като комбинации за агрегация и тя на свой ред пуска агрегация на телефона ако в мрежата има комбинация поддържана от телефона. Модема на ексинос 9810 поддържа до 1.2 gbps скорост на теглене и 6ca според сайта на Самсунг. Това само по себе си означава 6х20mhz ленти (fdd) mimo 2x2 и модулация 256qam или 3х20mhz ленти mimo 4x4 модулация 256qam. Ако в зона с покритие има 1,2 или 3 честоти на mimo 4x4 телефона може да добави още честоти на 2х2 съответно 4бр ,2бр. ,0бр. Единствените варианти да не хване 5ca или 6ca е ако има покритие с mimo 4x4 или просто телефона не поддържа и съответно не изпраща нужната комбинация към мрежата на оператора.deexteer написа: ↑02 окт 2019, 03:06Здравейте на всички.
Имам питане - Някой знае ли, или може ли да даде линк за поддържаните Carrier aggregation-и на Ноут 9ката.
В Холандия съм, операторите тука имат от всички честоти по много, ама нещо винаги прави странни комбинации.
На един от операторите има - Банд1-10мхз, банд3-20мхз, банд7- 20+10, банд 20-10мхз банд38-20мхз, ама телефона в най-добрия случай брави 1+3+7+20.
Според чипсета може да обединява до 5 честоти едновременно, ма нещо не го прави.
Сега ми се избистриха нещата
Да на локациите, където според местния им сайт предлагат най-високите скорости са локации с MIMO 4x4, и най-много агрегира 3 честоти моя телефон.
Вчера минах през локация където има 5CA, на 1+3+7+7+20 (10+20+20+10+10), но телефона явно не поддържа 2те честоти на банд7.
Минах и през друга на другия им оператор където също има 5CA, на 1+3+7+20+38 (10+20+10+10+20), но така и не направи тази комбинация.
На основната ми карта съм с 4CA, 1+3+8+38 (10+20+10+20), която е близка до горната, затова си мислех, че има някъде списък с комбинациите, които телефонна поддържа, защото от мойте първоначални заключения определено изглежда, че има вариации които са там, ама не се харесват и не се комбинират
Мерси все пак, научих доста неща от обяснението ти!