Проблем мобилен интернет спира при разговор
Re: Проблем мобилен интернет спира при разговор
Никой не иска Теленор
Това в кой град е? Защото аз в София откакто ми пуснаха VoLTE на S10+ официално, нямам никакви проблеми с разговорите и нета. Ползвам си 4G мрежата по време на разговор и дори ето ви един спийдтест на скоростта.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Samsung GALAXY S22 Ultra
И още един тест при разговор въпреки, че не го снимах точно по време на разговора. Лентата е 15+5 и се уплътнява до край и разговора си върви. Да не би проблема да е в крайното устройство?zazabg написа:Прехвърлих се на Виваком защото се хвалят с обхвата и сега с нетърпение чакам да се върна на Теленор. Преди време не бяха такива мизерници. Имах 1000 проблема, но вчера видях и това говоря си по телефона в града и нет няма. Уж постоянно е на 4г и волте.
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
По-скоро се дължи на много слабо покритие на 3G и 4G. Аз също съм от Варна и имам тези проблеми. В университета донякъде имам някакво 4G, но ако отида по-навътре в кампуса, минавам или на неизползваемо 3G (най-вече на 900), или на 2100 с много лош сигнал (над -100 dBm). Видях ги, че ъпгрейднаха доста станции (като и още продължават), и че пуснаха 3-4 споделени станции, обаче все още има много черни дупки. Да имаш -90-100 dBm на 3G и 4G, и то навън, е недопустимо. Даже ще приложа карта на станциите, които аз съм открил (30 станции съм открил, като това е поне 80% от тяхната мрежа в града, и все още работя по намиране на още станции, за да стане с точност до 100%). Вижда се, че не са много на често, както например Теленор и А1.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
В този сайт има карта, където може видиш къде операторите имат базови станции. От нея се вижда, че най-много станции имат А1, Теленор са по средата, а най-малко Виваком, но пък за сметка на това оранжевите постигат най-голямо 4Г покритие, вероятно поради факта, че 4Г-то им е на 900 Мхц. Поне ако се вярва на картата им на покритие.
http://planinar.org/%D0%BE%D0%B1%D1%85% ... %82%D0%B0/
Теленор извън населените места също са на 900лте. Там са с по-малко базови станции и/или излъчват на доста по-ниска мощност.Apple_fan написа:В този сайт има карта, където може видиш къде операторите имат базови станции. От нея се вижда, че най-много станции имат А1, Теленор са по средата, а най-малко Виваком, но пък за сметка на това оранжевите постигат най-голямо 4Г покритие, вероятно поради факта, че 4Г-то им е на 900 Мхц. Поне ако се вярва на картата им на покритие.
http://planinar.org/%D0%BE%D0%B1%D1%85% ... %82%D0%B0/
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
-
- Регистриран: 16 окт 2019, 08:46
интернет спира при разговор
Мобилен интернет спира по време на разговорите
Re: интернет спира при разговор
При 3G връзка не спира, също и при 4G, ако оператора предлага VoLTE.
Към настощия момент VoLTE имат Telenor и Vivacom, като Telenor имат доста съвместими модели/марки телефони, а Vivacom предимно Huawei и някой друг Samsung - личи си кой плаща музиката...
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Нямам проблем с прекъсването на нета - Теленор и Samsung. VOLTE, ако не греша имам от 2г.
Samsung Galaxy Buds Pro
Samsung Galaxy Watch Active 2
Samsung Galaxy Note 20 Ultra | #HEX Installer
Samsung Galaxy Watch Active 2
Samsung Galaxy Note 20 Ultra | #HEX Installer
-
- Регистриран: 16 окт 2019, 08:46
Дата виваком
Не ми отваря дата виваком