Клиентите на Fibank вече могат да плащат и през Apple Pay

iWolff
Регистриран: 13 юли 2006, 19:51

Re: Клиентите на Fibank вече могат да плащат и през Apple Pay

Мнение от iWolff » 05 ное 2019, 15:36

Вчера между другото бях на крачка да си отворя сметка в Phyre, за да ползвам Apple Pay и прочетох мисля, че тук във форума, че се очаквало Fibank да започне да работи с услугата. Викам, хайде ще почакам, въпреки, че не вярвам да е скоро, влизам днес да прегледам новините и хоп, работата станала вече :D Добре, че не избързах, както обикновено импулсивно правя като си наумя нещо.
Малка подробност, само с MasterCard става активирането на Apple Pay, но и тук съм късметлия, защото картата ми е Debit MasterCard и стана от раз, вече го активирах :)
Още не съм пазарувал нищо днес да я пробвам, но съвсем скоро ще го направя.
Изображение
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 05 ное 2019, 16:21

Малко тъпо, че за виза няма нищо. И в тяхното им приложение само мастеркард се дигитализира.
Иначе какво, каква е идеята на това? Излизате навън и не си вземате порфейла ли?! Аз до сега нямам такова излизане от дома...
От години си ползвам пип, плащам всичко през платформата им и е супер удобно. Няма опашки, няма досадни шматароци в мобилните офиси, няма опасност от забавяне, дори автоматично плащане може да се настрои с лимит...
И да им стане нещо фондът ще върне парата, немам милиони там. :lol:

iWolff
Регистриран: 13 юли 2006, 19:51

Мнение от iWolff » 05 ное 2019, 16:27

Идеята е да не носиш банкова карта, то в България все пак не сме на такова ниво на всякъде да може да се плаща с карта. И като бонус е много по-сигурно от банкова карта, защото банковата карта може да бъде сканирана, може да ти я откраднат и докато се усетиш да си напазаруват с нея, докато тук плащане става единствено с парола или биометрични данни и дори да ти откраднат телефона няма как да ти пипнат пари от картата.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 05 ное 2019, 16:58

iWolff написа:
05 ное 2019, 16:27
Идеята е да не носиш банкова карта, то в България все пак не сме на такова ниво на всякъде да може да се плаща с карта. И като бонус е много по-сигурно от банкова карта, защото банковата карта може да бъде сканирана, може да ти я откраднат и докато се усетиш да си напазаруват с нея, докато тук плащане става единствено с парола или биометрични данни и дори да ти откраднат телефона няма как да ти пипнат пари от картата.
Допълнителен плюс - нов номер се генерира за всяка транзакция, дори пос терминала да се окаже фалшив или заразен, от този номер няма полза за кражба.

Ivo32
Регистриран: 04 мар 2014, 12:11

Клиентите на Fibank вече могат да плащат и през Apple Pay

Мнение от Ivo32 » 05 ное 2019, 17:41

какъв кусур намирате на банката не знам, но аз такива ядове нямам. ползвам си онлайн банкирането и всичко е точно , точно тук из форума някъде четох слухове за apple pay , пък и от банката правеха такива намеци и ето, че вече е факт и даже работи - тествано преди малко!

Потребителски аватар
npet
Регистриран: 07 фев 2014, 12:05
Контакти:

Мнение от npet » 05 ное 2019, 22:31

-
Последна промяна от npet на 16 юли 2020, 16:23, променено общо 1 път.
-

tzincbg

Мнение от tzincbg » 05 ное 2019, 22:40

npet написа:
05 ное 2019, 22:31
r3tr0 написа:
05 ное 2019, 14:32
Нека не забравяме, че за разлика от тях, ПИБ беше спасена с няколко милиарда от държавата/данъкоплатците.
Уникална глупост :o
Бе им отпусната ликвидност, за да се справят с паниката предизвикана по медиите. В последствие парите са върнати на държавата. Държавата и данъкоплатците не са загубили и лев.
Доколкото знам ЦКБ са били плътно зад тях в случай на тотална паника..
Но това не е защото са зле, просто повечето пари, които сме вкарали в банката са инвестирани или дадени на кредит и няма как да се извадят веднага ако всички теглят наведнъж.

r3tr0
Регистриран: 03 дек 2009, 00:14

Мнение от r3tr0 » 05 ное 2019, 23:58

Бе им отпусната ликвидност, за да се справят с паниката предизвикана по медиите. В последствие парите са върнати на държавата. Държавата и данъкоплатците не са загубили и лев.
Паника ама във всяка доза лъжа има и малко истина, който иска да чете за гнилите ябълки. Значи вместо държавата да инвестира 3.3 млрд лв и да си прибира дивидент, който съответно може да отива в пенсионни фондове или здравна каса да кажем, тя ги дава на един частен субект. От тези 3.3 млрд лв 1.2 млрд лв са от емитирани ДЦК, по които се плаща лихва като при всеки заем. Всички се сещаме, парите за лихвата по дълга от къде идват, и това не е банката. Нали банките уж ни дерат с такси, за да пълнят гаранционния фонд, който трябва да ги спасява при такива ситуации? Ако всичко беше тип топ защо банката не излезе на пазара и да си изтегли един кредит за да има ликвидност и да си плаща после сама?

tzincbg

Мнение от tzincbg » 06 ное 2019, 00:19

r3tr0 написа:
05 ное 2019, 23:58
Паника ама във всяка доза лъжа има и малко истина, който иска да чете за гнилите ябълки. Значи вместо държавата да инвестира 3.3 млрд лв и да си прибира дивидент, който съответно може да отива в пенсионни фондове или здравна каса да кажем, тя ги дава на един частен субект. От тези 3.3 млрд лв 1.2 млрд лв са от емитирани ДЦК, по които се плаща лихва като при всеки заем. Всички се сещаме, парите за лихвата по дълга от къде идват, и това не е банката. Нали банките уж ни дерат с такси, за да пълнят гаранционния фонд, който трябва да ги спасява при такива ситуации? Ако всичко беше тип топ защо банката не излезе на пазара и да си изтегли един кредит за да има ликвидност и да си плаща после сама?
Тия милиарди за нищо ги нямате. В най-най песимистичния вариант е милиард.

Потребителски аватар
vstorm
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от vstorm » 06 ное 2019, 01:15

Да не забравяме, че всичко това се случи с явното съгласие на ЕЦБ и ЕК, без чието нямаше как да се случи. Останалото е чесане на езиците.

Отговори