Клиентите на Fibank вече могат да плащат и през Apple Pay
Re: Клиентите на Fibank вече могат да плащат и през Apple Pay
Вчера между другото бях на крачка да си отворя сметка в Phyre, за да ползвам Apple Pay и прочетох мисля, че тук във форума, че се очаквало Fibank да започне да работи с услугата. Викам, хайде ще почакам, въпреки, че не вярвам да е скоро, влизам днес да прегледам новините и хоп, работата станала вече Добре, че не избързах, както обикновено импулсивно правя като си наумя нещо.
Малка подробност, само с MasterCard става активирането на Apple Pay, но и тук съм късметлия, защото картата ми е Debit MasterCard и стана от раз, вече го активирах
Още не съм пазарувал нищо днес да я пробвам, но съвсем скоро ще го направя.
Малка подробност, само с MasterCard става активирането на Apple Pay, но и тук съм късметлия, защото картата ми е Debit MasterCard и стана от раз, вече го активирах
Още не съм пазарувал нищо днес да я пробвам, но съвсем скоро ще го направя.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Малко тъпо, че за виза няма нищо. И в тяхното им приложение само мастеркард се дигитализира.
Иначе какво, каква е идеята на това? Излизате навън и не си вземате порфейла ли?! Аз до сега нямам такова излизане от дома...
От години си ползвам пип, плащам всичко през платформата им и е супер удобно. Няма опашки, няма досадни шматароци в мобилните офиси, няма опасност от забавяне, дори автоматично плащане може да се настрои с лимит...
И да им стане нещо фондът ще върне парата, немам милиони там.
Иначе какво, каква е идеята на това? Излизате навън и не си вземате порфейла ли?! Аз до сега нямам такова излизане от дома...
От години си ползвам пип, плащам всичко през платформата им и е супер удобно. Няма опашки, няма досадни шматароци в мобилните офиси, няма опасност от забавяне, дори автоматично плащане може да се настрои с лимит...
И да им стане нещо фондът ще върне парата, немам милиони там.
Идеята е да не носиш банкова карта, то в България все пак не сме на такова ниво на всякъде да може да се плаща с карта. И като бонус е много по-сигурно от банкова карта, защото банковата карта може да бъде сканирана, може да ти я откраднат и докато се усетиш да си напазаруват с нея, докато тук плащане става единствено с парола или биометрични данни и дори да ти откраднат телефона няма как да ти пипнат пари от картата.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Допълнителен плюс - нов номер се генерира за всяка транзакция, дори пос терминала да се окаже фалшив или заразен, от този номер няма полза за кражба.iWolff написа: ↑05 ное 2019, 16:27Идеята е да не носиш банкова карта, то в България все пак не сме на такова ниво на всякъде да може да се плаща с карта. И като бонус е много по-сигурно от банкова карта, защото банковата карта може да бъде сканирана, може да ти я откраднат и докато се усетиш да си напазаруват с нея, докато тук плащане става единствено с парола или биометрични данни и дори да ти откраднат телефона няма как да ти пипнат пари от картата.
Клиентите на Fibank вече могат да плащат и през Apple Pay
какъв кусур намирате на банката не знам, но аз такива ядове нямам. ползвам си онлайн банкирането и всичко е точно , точно тук из форума някъде четох слухове за apple pay , пък и от банката правеха такива намеци и ето, че вече е факт и даже работи - тествано преди малко!
-
Последна промяна от npet на 16 юли 2020, 16:23, променено общо 1 път.
-
Доколкото знам ЦКБ са били плътно зад тях в случай на тотална паника..
Но това не е защото са зле, просто повечето пари, които сме вкарали в банката са инвестирани или дадени на кредит и няма как да се извадят веднага ако всички теглят наведнъж.
Паника ама във всяка доза лъжа има и малко истина, който иска да чете за гнилите ябълки. Значи вместо държавата да инвестира 3.3 млрд лв и да си прибира дивидент, който съответно може да отива в пенсионни фондове или здравна каса да кажем, тя ги дава на един частен субект. От тези 3.3 млрд лв 1.2 млрд лв са от емитирани ДЦК, по които се плаща лихва като при всеки заем. Всички се сещаме, парите за лихвата по дълга от къде идват, и това не е банката. Нали банките уж ни дерат с такси, за да пълнят гаранционния фонд, който трябва да ги спасява при такива ситуации? Ако всичко беше тип топ защо банката не излезе на пазара и да си изтегли един кредит за да има ликвидност и да си плаща после сама?Уникална глупост
Бе им отпусната ликвидност, за да се справят с паниката предизвикана по медиите. В последствие парите са върнати на държавата. Държавата и данъкоплатците не са загубили и лев.
Тия милиарди за нищо ги нямате. В най-най песимистичния вариант е милиард.r3tr0 написа: ↑05 ное 2019, 23:58Паника ама във всяка доза лъжа има и малко истина, който иска да чете за гнилите ябълки. Значи вместо държавата да инвестира 3.3 млрд лв и да си прибира дивидент, който съответно може да отива в пенсионни фондове или здравна каса да кажем, тя ги дава на един частен субект. От тези 3.3 млрд лв 1.2 млрд лв са от емитирани ДЦК, по които се плаща лихва като при всеки заем. Всички се сещаме, парите за лихвата по дълга от къде идват, и това не е банката. Нали банките уж ни дерат с такси, за да пълнят гаранционния фонд, който трябва да ги спасява при такива ситуации? Ако всичко беше тип топ защо банката не излезе на пазара и да си изтегли един кредит за да има ликвидност и да си плаща после сама?Уникална глупост
Бе им отпусната ликвидност, за да се справят с паниката предизвикана по медиите. В последствие парите са върнати на държавата. Държавата и данъкоплатците не са загубили и лев.
Да не забравяме, че всичко това се случи с явното съгласие на ЕЦБ и ЕК, без чието нямаше как да се случи. Останалото е чесане на езиците.