Huawei Nova 5t vs Xiaomi Mi 9t Pro

TokotomeSZ
Регистриран: 12 ное 2019, 09:46

Huawei Nova 5t vs Xiaomi Mi 9t Pro

Мнение от TokotomeSZ » 12 ное 2019, 09:52

Здравейте,
доста изчетох и изгледах за двата модела. Като цяло съм потребител, който не играе игри, но държа на мултитаскинга в ежедневната употреба и качествения звук. Качеството на снимките не е чак от такова значение, но все пак, ако имате наблюдеия и там, ще се радвам да споделите. Смартфоните обикновено ги ползвам по поне 4 години, така че батерията също е от значение. На хартия Xiaomi-то е по-добър от към процесор и вид на дисплея, а другиуят модел има малко по-добри камери. Това, което ме спира за mi 9t pro е по-високите нива на SAR , макар и да са в нормата. И въпросът е има ли смисъл от SD 855 срещу Kirin 980 за потребител, който не е геймър. Вие на кой модел бихте се спрели? Благодаря предварително!

Потребителски аватар
NSWDG
Регистриран: 03 май 2004, 19:02

Re: Huawei Nova 5t vs Xiaomi Mi 9t Pro

Мнение от NSWDG » 12 ное 2019, 10:35

Лично аз Ми9, ама не ме питай защо. Просто някакво предпочитание без да е подплатено. Ако не се бях подлъгал да си взема айфон, щеше да е Шаоми
==================
MPXV3RX/A

vesco
Регистриран: 28 авг 2019, 09:55
Контакти:

Мнение от vesco » 12 ное 2019, 10:55

По-голямата батерия (4000>3750mAh) и HMP на Snapdragon 855 предполагат по-рядко зареждане, щом е важна батерията.

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Мнение от arakchiev » 12 ное 2019, 12:17

Така казано, според мен си по-скоро за 9T отколкото за 9T Pro :) Получаваш по-икономичен на ток процесор, който няма да различиш като бързодействие в ежедневието, същия дисплей и камери. Не разбирам само какво имаш предвид под качествен звук, от говорителя ли? Със спестените пари си купи нещо друго хубаво :)

TokotomeSZ
Регистриран: 12 ное 2019, 09:46

Мнение от TokotomeSZ » 12 ное 2019, 12:27

arakchiev написа:
12 ное 2019, 12:17
Така казано, според мен си по-скоро за 9T отколкото за 9T Pro :) Получаваш по-икономичен на ток процесор, който няма да различиш като бързодействие в ежедневието, същия дисплей и камери. Не разбирам само какво имаш предвид под качествен звук, от говорителя ли? Със спестените пари си купи нещо друго хубаво :)
Понеже никога не съм ползвал телефон с адаптер към 3.5 мм аудио жак, това не оказва ли влияние на звука? Мислих си и за mi 9t , но разликата в производителноста с Кирина на нова 5т е голяма, а в цената ксиаомито ми идва с 20 лв по-евтин, което като съотношение цена/качество ме блазни много.

arakchiev

Мнение от arakchiev » 12 ное 2019, 13:25

9T има жак за слушалки, защо адаптер? Аз лично не съм ползвал адаптер и нямам впечатления какво се променя, по принцип.
Разликата в процесора, поне според моето виждане, са някакви точки в някакви тестове. Ако някой успява да вижда реална разлика в процесорите в последните 2-3 години, според мен е прекалено придирчив, а не реалист :) Ако се абстрахираш от мисълта за точките ще бъдеш щастлив и със SD730, иди пипни апарата в магазина и ще се убедиш. Разлика се появява само когато се пуснат дадени игри и то заради GPUто, но сам казваш, че това не те вълнува.

Аз поне не бих понесъл да има дупка в дисплея, като на Хуауей-я. Отделно е IPS, който е красив, но е различен от Амолед. Въпрос на вкус е коя технология ще ти "лепне" повече, но специално 9Т има наистина брутален дисплей. А и една теле камера в повече, която поне за мен е далеч по-важна и използваема от ултрашироката. За цена от 450 лева с договор от оператор не мисля, че 9Т има особен противник. Отделно от това MIUI работи феноменално и аз не бих го сменил с Хуауейския вариант.

Нямам впечатления от батерията на Нова 5Т, но може би това ще ти помогне да се ориентираш какво получаваш с 9Т. http://images.vfl.ru/ii/1573557834/6a5d ... 533773.png

Успех с избора и дано вземеш нещо, което истински да те кефи! :)

Потребителски аватар
SteveHG
Регистриран: 03 фев 2009, 23:16

Мнение от SteveHG » 12 ное 2019, 15:48

9T Pro е избора.
iPhone 16 Pro Max & watch Ultra 2
Mac mini M4 Pro, iPad Pro 13" M4

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 13 ное 2019, 06:39

Аз съм с 9Т и машинката е страхотна. Не знам за SAR (МАй нещата там са много относителни)., но сигналът му е сред най-силните. Дисплеят, разбира се - също много по-добър.
Звукът през говорител е супер (pro е със същия говорител) и съм сигурен, че е много по-добър от на Хуавея. През слушалки звукът е чист и достатъчно силен (Ако се ползва Jetaudio, например, няма начин да не задоволи всеки), макар според тестовете на GSMarena да е некачествен (Аз лично не усещам разлика със стария ми Redmi 5 plus, който, пак според арената, е с перфектно качество на звука), но така или иначе Хуавеят няма жак, а ако се ползва USB, там качеството зависи от конкретния адаптер, който ще ползваш, така че ако не ти харесва звука през 3.5мм жака, винаги можеш да инвестираш в по-качествен адаптер.

Въобще, взимай Xiaomi-то смело. :) Pro или "базовия".

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Мнение от pretorianec » 13 ное 2019, 08:11

Ползвал съм Xiaomi 9T и е перфектен телефон с изключение на това че дисплея му(поне на автоматични настройки)е изключително зле на слънчева светлина. Примерно когато ти звънят и го изкараш от джоба си навън, екрана остава тъмен в продължение на едно 10 секунди докато сензора се нагоди,и повиши яркостта!
Не знам дали това е просто кофти сензор,или проблема е другаде,но два такива телефона ми минаха през ръцете със абсолютно същия проблем!
Всичко останало е на ниво,но това не!
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

arakchiev

Мнение от arakchiev » 13 ное 2019, 08:42

pretorianec, мисля че се сещам какво имаш предвид, но не е от сензора, а от настройката за засичане дали тела ти е в джоба и неотчитането на тъча. Като докоснеш дисплея, както изглежда загасен, се пали веднага.

Отговори