Точно така, това е идеята!!
С постоянното влошаване на условията и с агресивното си нагло държане към своите клиенти, мобилните оператори ще ни накарат драстично да преосмислим нуждите си и да намалим рязко месечните суми, които им плащаме!!
Този план обаче също е "промоционален" и сега погледнах - не е 18, но е 16 след изтичането. А и да им дам 4 лв за 1.5ГБ...никакъв шанс, тотална подигравка е и това. Отделно е и неудобно - трябва всеки месец ръчно да си ги зареждаш, при това не можело да е на датата, в която се издава фактурата.abando написа: ↑02 дек 2019, 19:26Гледам на Теленор има план с 13лв такса, и допълнителен пакет 1.5гб за 4лв и 6гб за 10 лв. Така ако ползваш малко Нет ще платиш 17 лв, ако е до 6гб - 23 лв. Идеята е да плащаш наистина това което ползваш. Аз примерно не навъртам повече от 2-3 гб трафик, а плащам на Виваком 24лв за 10гб. Никога не съм ги изразходвал напълно.defierofodds написа: ↑02 дек 2019, 17:30Тези пакети са скъпи, като добавиш и поне 13 лв за основната услуга, и то дори тези такси са на промоция, като гледам след изтичане ще са около 18 лв. Значи пак не стават за постоянен вариант и идва над 30 лв за 10ГБ.Мilen написа: ↑02 дек 2019, 17:13
Съгласен съм, че може да се наложи да ползваш допълнително мобилен нет, дори и да разчиташ основно на WiFi със базовата такса от 12 лв.. Но защо да даваме постоянно пари на операторите за нещо, което рядко ползваме, особено при тези безумни условия? Ако ни се наложи, лесно и бързо може да се добави пакет за мобилен нет от приложението. При Виваком има следните опции:
За 3 лв. - 750 MB на ден, които важат изцяло и в роуминг в ЕС. Много добра опция, използвал съм я няколко пъти в роуминг, след изчерпване на включените МБ.
За 10 лв.- 5 000 МБ. Включва 2 000 Мб от тях, които важат в роуминг в ЕС.
За 15 лв.- 10 000 МБ, от които 3 000 МБ важат в роуминг в ЕС.
За последните два пише, че се подновяват автоматично за следващият отчетен период, но без проблем може да ги спрете по всяко време, няма договор. Така плащате само когато реално имате нужда от повече мобилен нет, а не нон-стоп две години високи месечни такси на Картела с лоши/ силно неадекватни условия!
Но иначе е така, както и аз винаги казвам, при положение, че се предлагат мизерни условия и пак ще си броиш мегабайтите, по-добре да плащаш по-малко, както аз правя. За бекъп имам дейта прима на Ментел и "Интернет по мярка" на Теленор. Но ако предлагаха нормални условия и си уважаваха абонатите, с кеф бих плащал повече да си имам всеки месец повече трафик.
Зависи как го смяташ. А ако разделиш 21 лв. на 30 дни, става 70 ст. на ден или казано иначе една вафла на ден, и то от евтинитеМilen написа: ↑02 дек 2019, 19:23Много хора си казват- 21 лв. такса на месец например не е много. Но за 24 месеца договор това са 24x21= 504 лв. Замислете се колко неща може да си купите за 500 лв., или да отидете на почивка в Гърция или Турция и т.н., вместо да ги давате на наглите мобилни оператори, които абсолютно не ги заслужават. Намалете си таксите към тях до минимум!!
Опитват се максимално да издърпат от хората, но това е срещу тях в дългосрочен план. В момента финансовите им резултати са на база на договори подписани на по ранен етап. Ако преди време повече хора са били склонни за преподписване за малко повече пари, сега тези хора биха плащали минималното дори и само напук.
Това се опитвам да кажа. Чисто психологически хората не биха давали над определена сума, ако ще само 1гб да има и 100 мин...Leo Kolev написа: ↑02 дек 2019, 21:25Опитват се максимално да издърпат от хората, но това е срещу тях в дългосрочен план. В момента финансовите им резултати са на база на договори подписани на по ранен етап. Ако преди време повече хора са били склонни за преподписване за малко повече пари, сега тези хора биха плащали минималното дори и само напук.
Leo Kolev написа: ↑02 дек 2019, 21:25
Опитват се максимално да издърпат от хората, но това е срещу тях в дългосрочен план. В момента финансовите им резултати са на база на договори подписани на по ранен етап. Ако преди време повече хора са били склонни за преподписване за малко повече пари, сега тези хора биха плащали минималното дори и само напук.