Новите телевизори на Samsung и Philips ще получат Filmmaker Mode

Alexander_97
Регистриран: 15 юли 2016, 17:04

Новите телевизори на Samsung и Philips ще получат Filmmaker Mode

Мнение от Alexander_97 » 08 яну 2020, 20:49

Имам нов Сони UHD AG8 4К
НЕ Е ВЕРНО, че Сони не ползва филмова програма.
Полазваме програма Професионално
Кино. Всичко, както режисьорът е видял и направил.
Мобиле, не заблуждавайте малкото си посетители!

Rumm
Регистриран: 15 окт 2006, 11:10

Re: Новите телевизори на Samsung и Philips ще получат Filmmaker Mode

Мнение от Rumm » 09 яну 2020, 13:57

:D Panasonic много отдавна вградиха "реалистични кино настройки" в своите OLED телевизори, с калибрирани дисплеи от холивудски специалисти, начело от Stefan Sonnenfield. Отделно има и Нетфликс режим. Не напразно мотото на Panasonic е "Холивуд във вашия дом". Ето и пример за професионална серия телевизори с превъзходна картина и звук, които се настройват и използват от холивудските експерти като част от процеса на създаване на филми:
https://www.panasonic.com/bg/consumer/f ... 2000e.html

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 09 яну 2020, 22:32

А как ще се засича видеото? Примерно ще ми засече ли холивудските цветове ако сваля mkv филм и го пусна през hdmi от лаптопа, или директно с флашка в телевизора?! Какви са изискванията?

Rumm
Регистриран: 15 окт 2006, 11:10

Мнение от Rumm » 10 яну 2020, 11:18

Вито написа:
09 яну 2020, 22:32
А как ще се засича видеото? Примерно ще ми засече ли холивудските цветове ако сваля mkv филм и го пусна през hdmi от лаптопа, или директно с флашка в телевизора?! Какви са изискванията?
През hdmi може ако ползвате 4K BluRay плеър за възпроизвеждане от дискове. От компютър едва ли ще Ви възпроизведе 4K HDR, HDR+ или Dolby Vision. Може да се гледат 4K филми свалени на флашка или външен хард диск от компютъра през usb 3.0 на телевизора. Също и директно от You Tube, но там по-скоро ще намерите рекламни клипове, но с високо качество 4K, 8K, 12K. Успех.

Отговори