Тези планове от година не са ги променяли , преди за 21 лв беше с 15 гб интернет след това намалиха на 10 гб сега на 8 гб след няколко месеца може да стане и 5 гб.Това е скрито сериозно вдигане на цената , някой да ми посочи къде в Европа за 11 ево имаш само 1 гб интернет стандартен план?Тези, които ми излизат за преподписване, май не са толкова орязани:
20,99 лв. - 8 000 МБ
25,99 лв. - 10 000 МБ
29,99 лв. - 12 000 + 12 000 доп. МБ
Но стандартните са много зле:
22,99 лв. - 1 000 МБ
29,99 лв - 7 500 МБ
35,99 лв - 10 000 МБ
51,99 лв - 25 000 МБ
69,99 лв - 50 000 МБ
Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
И при Ментел продължава вдигането за цените, там бих казал, че е още по-зле положението, понеже като изтече (А предвид постоянно влошаващите се условия, изобщо не трябва да се разчита на преподписвания) договорът, и мегабайтите падат сериозно:
https://media.a1.bg/newsite2018/private ... 102019.pdf
10ГБ - 45 - 50 лв (Дори не се разбира колко точно с тези промоции на промоциите. Нещо като ремонтите на ремонтите. Тотална гавра)...
https://media.a1.bg/newsite2018/private ... 102019.pdf
10ГБ - 45 - 50 лв (Дори не се разбира колко точно с тези промоции на промоциите. Нещо като ремонтите на ремонтите. Тотална гавра)...
В Европа не съществува стандартен план за 11 евро. Там почват от поне 20. Кратка справка с първия оператор, който ми дойде на ум показва, че за 40 евро имаш 6GB.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
-
Пак удобно ще се пропускат неудобните факти. Румъния не е ли в Европа? Ако не се лъжа, и в страни като Словакия имаше много добри планове. В тази тема многократно са давани подобни примери от много държави.
Да не говорим, че, естествено, това е услуга и до голяма степен е обвързана със заплатите/стандарта на живот - съвсем естествено е при техния стандарт да не могат да предложат за 10 евро план. И не е и необходимо.Макар че пак са спекулативни тези цени/мегабайти, но както казах това е една държава и по никакъв начин не оправдава случващото се у нас.
Може да е услуга, но инвестициите за техника на операторите и в германия и в българия са вдни и същи. Обзалагам се че антените в България не са по евтини от тези в Германия. Не ме разбирайте погрешно - и аз съм на пангара за преподписване след 3 месеца, но е време да приемем фактите. За разлика от храните, при мобилните услуги няма субсидиране и идва момент, в който трябва да осъзнаем, че цени надолу няма да има.
==================
MPXV3RX/A
MPXV3RX/A
-
И какво, изведнъж техниката поскъпна ли? Да не би досега да не се инвестираше в техника? Доколкото помня, всички доклади от последните години сочат за увеличаване на печалбите (Отделно, че на средно скъпите планове ако предложат повече мегабайти, няма да им паднат печалбите, даже напротив - повече хора биха имали стимул да си пуснат такъв план. А сега хем искат хората да плащат повече, хем пак се стискат. Е не става да плащаш много за нищо. А малко хора биха имали и желанието, и възможността да си пуснат план от 40-50 лв, освен евентуално при неограничен трафик, както Вива бяха пуснали (И въпреки това имат най-бързите скорости, та не е като да кляка мрежата им от такива планове).NSWDG написа: ↑01 фев 2020, 14:07Може да е услуга, но инвестициите за техника на операторите и в германия и в българия са вдни и същи. Обзалагам се че антените в България не са по евтини от тези в Германия. Не ме разбирайте погрешно - и аз съм на пангара за преподписване след 3 месеца, но е време да приемем фактите. За разлика от храните, при мобилните услуги няма субсидиране и идва момент, в който трябва да осъзнаем, че цени надолу няма да има.
А 5Г-то можеха спокойно да го пропуснат, ако предлагаха нормални планове - на никого почти нямаше да липсва. И ако мислят да се правят на интересни с подобни планове като го пуснат, тогава наистина няма да има никакъв смисъл и никой няма да им го ползва.
.Може да е услуга, но инвестициите за техника на операторите и в германия и в българия са вдни и същи. Обзалагам се че антените в България не са по евтини от тези в Германия. Не ме разбирайте погрешно - и аз съм на пангара за преподписване след 3 месеца, но е време да приемем фактите. За разлика от храните, при мобилните услуги няма субсидиране и идва момент, в който трябва да осъзнаем, че цени надолу няма да има
И това не е вярно изграждането на инфраструктората тук е пъти по евтино и хиляди базови станции по малко.Случайно когато бяха по нормални плановете да са работили на загуба , или са субсидирали услугата.
Много глупости изписахте и истината е една -това нашето Е КАРТЕЛ. Докато си плащате кротко кротко, ще ви друсат и нищо не може да направите, защото никой не може без телефон в днешно време. На тройката сайтовете, плановете, услугите, мениджмънта и цените са огледални 1:1. Очаквам много скоро предплатените карти да станат още по неизгодни и като дойде време за 5Г мрежи, да пуснат толкова гигабайти, колкото си бяха преди 2-3 години.
Потресен съм от наглостта на мобилния олигопол! Днес отварям да видя офертите в Теленор и какво да видя... цени от тук до хоризонта, а на какво отгоре че не ми стана ясно!? Трябва да си напълно луд да преподпишеш.
-
Аз затова ще си ползвам до дупка БОБ-а и "Интернет по мярка" и няма да се хващам в капана, че след 2 години може и още по-зле да са условията, както е тръгнало. Преди 2 години като разправях, никой не ми вярваше, че сега ще е много по-зле. Ами точно затова е по-зле. Защото почти всички се хванаха в капана и нямат избор. Е, могат да се пуснат на най-ниската такса от 13 лв практически без никакъв интернет, но знаем, че няма да го направят.YoungGuy написа: ↑01 фев 2020, 17:57Много глупости изписахте и истината е една -това нашето Е КАРТЕЛ. Докато си плащате кротко кротко, ще ви друсат и нищо не може да направите, защото никой не може без телефон в днешно време. На тройката сайтовете, плановете, услугите, мениджмънта и цените са огледални 1:1. Очаквам много скоро предплатените карти да станат още по неизгодни и като дойде време за 5Г мрежи, да пуснат толкова гигабайти, колкото си бяха преди 2-3 години.