Това, че дисплея е с красиви цветове явно не пречи да мига повече от другите. Съответно е по-вреден. Това е факт. Мен лично би ме било срам да споря и да отричам показанията на уред. Ясно се видя кой телефон има най-голям шим. Също така се учудвам, че интелигентни хора не се грижат за здравето си. Проблемите с екраните на телефоните, таблетите, телевизорите и лаптопите не са от вчера. Отдавна се знае, че масата от тях са много вредни. Аз лично от момента, в който минах на телефон с олед и съответно мигащ екран веднага намалих писането и четенето от телефона и започнах да го правя от щадящо очите устройство. П.П. При телевизорите на Самсунг е същата работа. Имат модели със страхотни цветове, но са супер мигащи. Миналия месец един приятел, който е фен на Самсунг реши да сменя телевизора и след като му показах как мигат самсунгите си взе Сони. П.П.2 Ултрата е много добър телефон, чийто екран е със страхотни цветове, камерата също е много добра, но това не значи, че не трябва да се показват недостатъците му. Той е отличен избор за хора, които прекарват малко време пред екрана на телефона.apolon25 написа: ↑15 мар 2020, 02:07Димо, ти наистина се излагаш, като обвиняваш най- добрия и готин дисплей на Samsung Galaxy S20 Ultra , за вреден, повече от обикновените дисплеи, защото мигал повече от другите дисплеи. Това е най - голямата малоумна простотия , която може да измислиш. Всеки телефон облъчва, и аз затова си го правя възможно най- щадяш за очите дисплея, възможно най- слабо да излъчва, и само черни теми ползвам навсякъде.
Но бързината, красотата на дисплея и усещането от телефжна са неповторими. Да, голям е, мъжки тефон, както каза адаша, но е нещо невиждано до сега по много показатели. И 120 Hz се усещат много приятно и плавно. Правя сравнение между S9+ и Ultra и няма база за сравнение. Дори звука от спикърите, е най- добрия слаган в телефон, досега. Samsung отново зададе посоката на развитие на телефоните и вдигна летвата, поне за година напред. Другите има още много да го догонват.
Galaxy S20 Ultra
-
- Регистриран: 13 мар 2020, 17:06
Re: Galaxy S20 Ultra
-
Ако забеляза сравнението е показано на лаптопа с най-добър и немигащ екран . От този тест на камерата се вижда, че самсунга прави по-добри снимки. Но тук няма тест на видеото, а там според мен айфона се представя по-добре. Както и да е. Никой не спори, че самсунга прави много добри снимки. Това е повече от ясно. Ето още едно сравнение между двата телефона. Тук също от време на време се вижда мигането на самсунга макар и не толкова натрапчиво като на други клипове.
Разбира се, че постоянно ползвам филтъра за синя светлина откакто е създаден в телефоните, както ползвам и авторегулирането на яркостта.Dimo123456789 написа: ↑15 мар 2020, 01:06
Кажи честно дали целодневно ползваш Блу филтъра? Аз лично откакто ползвам телефон с амолед екран не го пускам, защото този тип екрани излъчват минимално количество синя светлина. Та в този ред на мисли не ме грее особено дори наистина в този режим да намалява шима, (който пак повтарям при самсунга е изключително сериозен) при положение, че не го ползвам. В интерес на истината лично мен шима в телефон не би ме спрял да го купя, защото за писане и четене ползвам устройства с много качествени и немигащи ips дисплеи. Ценя здравето си и не бих го прецакал ползвайки дълги часове вредно устройство. П.П Ванка, пожелавам ти скоро да си вземеш желаната придобивка. Със сигурност е добро надграждане спрямо сегашните ти телефони. П.П.2 Аполоне, аз и жена ми имаме единствените топ флагмани присъстващи в топ 10 за най-продавани телефони, за 2019 година. Не е като да не съм виждал хубави телефони. Искаше ми се да мина тънко като взема ултрата, но уви не ми се получи. Явно ще трябва да ръсна 5 бона за телефон. За съжаление наистина хубавите неща струват скъпо.
Пък за безвредността на LCD дисплеите го разправяй на друг. Там може да няма ШИМ, но има флуоресцентна лампа като подсветка, която лично мен ме натоварва повече, особено на 60 Hz.
Но е смешно да поставяш под съмнение официални измервания, че това е първия екран с постигнато най-малко трептение!
Пак продължаваш да лъжеш и тролиш. Ти можеш ли изобщо да четеш? Линк съм ти дал от ОФИЦИАЛНИ ИЗМЕРВАНИЯ, ЧЕ УЛТРАТА Е С НАЙ-МАЛКО ТРЕПТЕНИЯ!!! Та теб как не те е срам да спориш за нещо доказано и измерено от цяла една организация, не от някакъв незнаен блогър?Dimo123456789 написа: ↑15 мар 2020, 02:55
Това, че дисплея е с красиви цветове явно не пречи да мига повече от другите. Съответно е по-вреден. Това е факт. Мен лично би ме било срам да споря и да отричам показанията на уред. Ясно се видя кой телефон има най-голям шим. Също така се учудвам, че интелигентни хора не се грижат за здравето си. Проблемите с екраните на телефоните, таблетите, телевизорите и лаптопите не са от вчера. Отдавна се знае, че масата от тях са много вредни. Аз лично от момента, в който минах на телефон с олед и съответно мигащ екран веднага намалих писането и четенето от телефона и започнах да го правя от щадящо очите устройство. П.П. При телевизорите на Самсунг е същата работа. Имат модели със страхотни цветове, но са супер мигащи. Миналия месец един приятел, който е фен на Самсунг реши да сменя телевизора и след като му показах как мигат самсунгите си взе Сони. П.П.2 Ултрата е много добър телефон, чийто екран е със страхотни цветове, камерата също е много добра, но това не значи, че не трябва да се показват недостатъците му. Той е отличен избор за хора, които прекарват малко време пред екрана на телефона.
Я кажи честно, що за хейтър си, че си направи специално нов профил оня ден, за да плюеш и лъжеш тук? Стига си пробутвал тестове с изключен филтър за синя светлина!Dimo123456789 написа: ↑15 мар 2020, 04:00
Ако забеляза сравнението е показано на лаптопа с най-добър и немигащ екран . От този тест на камерата се вижда, че самсунга прави по-добри снимки. Но тук няма тест на видеото, а там според мен айфона се представя по-добре. Както и да е. Никой не спори, че самсунга прави много добри снимки. Това е повече от ясно. Ето още едно сравнение между двата телефона. Тук също от време на време се вижда мигането на самсунга макар и не толкова натрапчиво като на други клипове.
Айфоня се представял по-добре при видео
Ето, колко "добре" се справя айфоня ти:
Не ти ли писна да лъжеш и да хейтиш? Що за човек си?
-
Когато преди години разбрах колко вредни са повечето екрани бях много благодарен на човека, който ми отвори очите. Не тръгнах да му обяснявам колко са ми хубави и скъпи телевизора и лаптопа и какви разкошни цветове имат, а просто прежалих парите, които бях дал и си купих щадящи очите такива. За късмет телефоните ми тогава бяха с ips немигащи екрани и просто започнах да използвам филтър за синя светлина, въпреки че няма какво да се лъжем цветовете особено в наистина щадящия режим не са много приятни. След време когато флагманите, които харесвам преминаха на олед дисплеи редуцирах максимално четенето и писането от телефона и започнах да го правя на лаптопа и таблета. Пак казвам, че няма какво да се лъжем и при включен филтър на наистина щадящ очите режим дори и най-прекрасните екрани изглеждат не толкова добре. Но такъв е живота. Спикул, радвам се, че използваш Блу филтъра даже на амолед дисплей. Браво на теб, че си прежалил хубавите цветове за сметка на здравето. Само не знам в такъв случай защо се радваш, че екрана на телефона ти е разкошен след като не можеш да се насладиш на цветовете му? П.П. Далеч не всички ips екрани са немигащи, но има качествени такива, които са.
Май ме бъркаш с някой друг. Аз дори многократно съм казвал, че искам голям сензор с много пиксели, защото гледам и се наслаждавам на снимките на голям монитор и телевизор. А това, че се радвам на дисплея на Самсунг е, защото е голям и го ползвам за писане и четене, а не за гледане на филми и игри. И освен това в изследването, което го публикуваха и тук, ясно се казва, че дисплея на Ултра е с НАЙ-РЕАЛНИ ЦВЕТОВЕ. Наистина не знам какво повече искаш?Dimo123456789 написа: ↑15 мар 2020, 14:30Когато преди години разбрах колко вредни са повечето екрани бях много благодарен на човека, който ми отвори очите. Не тръгнах да му обяснявам колко са ми хубави и скъпи телевизора и лаптопа и какви разкошни цветове имат, а просто прежалих парите, които бях дал и си купих щадящи очите такива. За късмет телефоните ми тогава бяха с ips немигащи екрани и просто започнах да използвам филтър за синя светлина, въпреки че няма какво да се лъжем цветовете особено в наистина щадящия режим не са много приятни. След време когато флагманите, които харесвам преминаха на олед дисплеи редуцирах максимално четенето и писането от телефона и започнах да го правя на лаптопа и таблета. Пак казвам, че няма какво да се лъжем и при включен филтър на наистина щадящ очите режим дори и най-прекрасните екрани изглеждат не толкова добре. Но такъв е живота. Спикул, радвам се, че използваш Блу филтъра даже на амолед дисплей. Браво на теб, че си прежалил хубавите цветове за сметка на здравето. Само не знам в такъв случай защо се радваш, че екрана на телефона ти е разкошен след като не можеш да се насладиш на цветовете му? П.П. Далеч не всички ips екрани са немигащи, но има качествени такива, които са.
Доказано, че това е телефона с всичко най-добро към момента, а ти си седнал вече 4-та поредна страница да спориш за неща, които ти и само оня руснак твърдите за дисплея на Ултрата.
Димо - приятел, вземи телефона , поне за ден и се наслади на плавна, бърза и стабилна работа на телефон с невероятен дисплей и звук. Спри да мислиш за трептения, а за качество.
120 Hz ще ти гали очите. Аз всичко гледам на по бързото обновяване на дисплея, видеота и по интернет сърфирам , като разликата се усеща. В ръцете си държиш един Топ телефон, който поне за година , дори 2 ще е актуален.
Телефона ме изненада приятно и с продължителността на батерията си, а то е поне 2- пъти повече от S9+.
Бързината на работа е до 3-пъти по бърз. Пробвам едни и същи сайтове с S9+ и Ultra. Наистина съм много доволен от покупката ми, и горещо го препоръчвам на всеки.
120 Hz ще ти гали очите. Аз всичко гледам на по бързото обновяване на дисплея, видеота и по интернет сърфирам , като разликата се усеща. В ръцете си държиш един Топ телефон, който поне за година , дори 2 ще е актуален.
Телефона ме изненада приятно и с продължителността на батерията си, а то е поне 2- пъти повече от S9+.
Бързината на работа е до 3-пъти по бърз. Пробвам едни и същи сайтове с S9+ и Ultra. Наистина съм много доволен от покупката ми, и горещо го препоръчвам на всеки.
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Cosmic Black
128 Gb , 12 Gb Ram, Android 10.1; One UI 2
Chipset Exynos 990 (7 nm+) - Global
Закупен от Теленор България.
НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ
128 Gb , 12 Gb Ram, Android 10.1; One UI 2
Chipset Exynos 990 (7 nm+) - Global
Закупен от Теленор България.
НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ
-
С кой те бъркам? Ти сам каза, че ползваш телефона си с непрекъснато включен филтър, което значи, че си разгонил майката на реалните и красиви цветове. В такъв случай е странно, че си написал с големи букви “НАЙ-РЕАЛНИТЕ ЦВЕТОВЕ”. Да, те са най-реалните, но не и когато си ги пуснал през синия филтър. Така че наистина, че не виждам теб какво те грее при положение, че не можеш да им се насладиш. Домашен тест за шим се прави като пуснеш камерата на телефон в слоу моушън и го насочиш към телефон, телевизор, монитор и т.н. Желателно е да го направиш на бял екран. Тогава линиите и трептенето се виждат най-добре. В крайна сметка живота и здравето са си твои. Всеки си има глава на раменете и си преценява дали да се грижи за здравето си или не. Пак ще кажа, че аз бях много благодарен на човека, който ми отвори очите. Даже ми се искаше да знам тези неща по-рано. За хората, които прекарват повече от 2-3 часа дневно пред телефон, компютър или телевизор е важно.
Оф, аре стига вече. Писна да повтаряш като папагал една и съща простотия.Dimo123456789 написа: ↑15 мар 2020, 15:26С кой те бъркам? Ти сам каза, че ползваш телефона си с непрекъснато включен филтър, което значи, че си разгонил майката на реалните и красиви цветове. В такъв случай е странно, че си написал с големи букви “НАЙ-РЕАЛНИТЕ ЦВЕТОВЕ”. Да, те са най-реалните, но не и когато си ги пуснал през синия филтър. Така че наистина, че не виждам теб какво те грее при положение, че не можеш да им се насладиш. Домашен тест за шим се прави като пуснеш камерата на телефон в слоу моушън и го насочиш към телефон, телевизор, монитор и т.н. Желателно е да го направиш на бял екран. Тогава линиите и трептенето се виждат най-добре. В крайна сметка живота и здравето са си твои. Всеки си има глава на раменете и си преценява дали да се грижи за здравето си или не. Пак ще кажа, че аз бях много благодарен на човека, който ми отвори очите. Даже ми се искаше да знам тези неща по-рано. За хората, които прекарват повече от 2-3 часа дневно пред телефон, компютър или телевизор е важно.
-
Хмм, здравето ли стана простотия или това, че си разгонил майката на прекрасните цветове намалявайки сериозно синята гама в тях? Дано да е второто. Между другото би ли споделил какво видя когато погледна телевизора и телефона си през слоу моушън? Аполоне, ултрата е страхотен телефон с разкошен голям екран и мноооого добра камера, но честно казано когато до него поставиш друг много добър телефон разликата не изглежда толкова голяма. Аз много се радвах на нещата, които прочетох на хартия, но на живо видях, че флагмана, който ползвам в момента не случайно е един от двата влезли в топ 10 по продажби за 2019 година. В тази класация не успяха да влезнат флагманите на Самсунг, което ми е странно, но още по-странно ми че не присъстват и тези на Huawei. П.П. Разбирам, че те впечатлява голямата батерия и плавната работа, но някои потребители сме свикнали с дълъг живот на батерията и на плавната работа на телефоните ни. Разбира се работата на 90-100-120 херца е много важна за всеки екран и много се радвам, че Самсунг направиха такъв дисплей. Те винаги са правили отлични дисплеи. Единственото, което ми е странно е защо при опресняване от 120 херца продължава да мига. Ако има някой по-запознат с материята ще се радвам да обясни.
Простотия е 100 пъти да повтаряш едни и същи лъжи, за които ти дадох официално изследване. Простотия е да твърдиш, че с филтъра за синя светлина се разгонват цветовете на AMOLED дисплея. Простотия е да твърдиш, че на 960 к/с дисплея на Note 10+ трепти, защото след като го пробвах, се оказа, че не трепти за разлика от този на P20 pro. Простотия е да продължаваш да лъжеш и хейтиш, без даже да казваш какъв телефон ползваш, та да видим кой колко трепти.Dimo123456789 написа: ↑15 мар 2020, 15:50Хмм, здравето ли стана простотия или това, че си разгонил майката на прекрасните цветове намалявайки сериозно синята гама в тях? Дано да е второто. Между другото би ли споделил какво видя когато погледна телевизора и телефона си през слоу моушън? Аполоне, ултрата е страхотен телефон с разкошен голям екран и мноооого добра камера, но честно казано когато до него поставиш друг много добър телефон разликата не изглежда толкова голяма. Аз много се радвах на нещата, които прочетох на хартия, но на живо видях, че флагмана, който ползвам в момента не случайно е един от двата влезли в топ 10 по продажби за 2019 година. В тази класация не успяха да влезнат флагманите на Самсунг, което ми е странно, но още по-странно ми че не присъстват и тези на Huawei.
И за да покажа какъв нагъл лъжец си, ето току що клипчетата, които заснех на 960 к/с:
Повече не смятам да ти обръщам внимание!