Мисля че визира детайла когато снимаш и кропнеш в галерията. Когато се снима на 108 мегапискела и започнеш да зуумваш се виждат ясни детайли много навътре в снимката докато при по-ниските резолюции може да зуумваш не толкова много преди да стане мазало. В този аспект 108цата е ненадминати, дори когато с моя сега снимам със 64 мегапискеловия сензор, детайла пак е по-голям но дори не се доближава до този на 108цата.
Galaxy S20 Ultra
Re: Galaxy S20 Ultra
Samsung Galaxy S20 5G Snapdragon Cosmic Grey
Galaxy Watch 46mm Silver
Galaxy Watch 46mm Silver
Кой и къде е казал, че това е на живот и смърт? То по тази логика не ни трябва нищо повече от храна, вода и покрив над главата.CuBG написа: ↑05 апр 2020, 17:31@spikul, лична нападка имах към аполончо за плоските му коментари. Останалото е възмущение от безкрайните спорове за това кой сега снима най-добре според някакви си ... от юТуб. На база субективизъм тука ще се избиете едва ли не кой сега снима най-хубаво защото видиш ли живота ви зависи от това. Това дали даден телефон ще е на първо място в някаква си класация е точно за мерене на пи*ки, в реалността най-важното е дали на теб ( визирам крайния потребител) ще ти хареса крайния резултат от дадена снимка. Това не е точна наука за да може обективно да се коментира темата, всяко око вижда нещата по различен начин, всяко око вижда даден цвят различно, всеки човек има различни вкусове и предпочитания за красиво. Това не са коли които, че да можем на ДРАГ състезание да ги видим кой по-бързо ускорява НО ДОРИ ДА БЕШЕ В ИМЕТО НА СПОРА, една кола не е само времето и от 0-100, а още милион други неща. Затова казвам да не се взирате толкова много в една камера защото една камера телефон не прави. Когато камерата не е включена правите милион други неща на телефоните си които също са важни!
Е, за мен пък има огромно значение камерата и за това съм ползвал най-доброто на пазара в това отношение когато е излизало - N73, N95, Lumia 1020, Lumia 950, P20 pro.
Нямаш си идея колко точна наука е фотографията. Няма такъв филм, че всичко е субективно, защото всичко вече е цифрово с точно определени стойности и параметри. И няма такъв филм, че цветовете за всеки са различни, защото всеки цвят е с точни и конкретни стойности като дължина на вълната. И ако някой каже, че червен цвят е този с дължина на вълната 450 nm, значи е далтонист.
И естествено, че не само камерата прави телефона, но я прави дисплея, батерията, ОС и бързината. Та в този ред на мисли, аз не виждам някой друг телефон да може да съперничи на Ултрата по отношение на камера и дисплей - това са точните факти.
Струва ли си спора за това? Аз тези факти не ги отричам защото го имах телефона и знам first hand за какво става на въпрос, но за 3ти път ще кажа че проблемът ми е в неПродуктивните караници, а не във фактите.
Всеки цвят може да има точен спектър но аз говорех за човешкото възприятие, а именно че то е субективно и спектъра на даден цвят въобще не е фактор. Когато професионален фотограф снима със професионален апарат не му пука за цветовете които излизат от апарата защото снима RAW и си намесва цветовете според това което чувства на момента и иска да възпроизведе и покаже на зрителя. По-важно е дали ти харесва на ТЕБ крайния резултат, а не къде се намира в класацията
Всеки цвят може да има точен спектър но аз говорех за човешкото възприятие, а именно че то е субективно и спектъра на даден цвят въобще не е фактор. Когато професионален фотограф снима със професионален апарат не му пука за цветовете които излизат от апарата защото снима RAW и си намесва цветовете според това което чувства на момента и иска да възпроизведе и покаже на зрителя. По-важно е дали ти харесва на ТЕБ крайния резултат, а не къде се намира в класацията
Galaxy Watch 46mm Silver
Galaxy Watch 46mm Silver
Не може детайлът да е един и същ на екран с 2к резолюция и FHD. Ако ще и с 200 мп да е снимано. За тва сравнение се прави на един и същ дисплей...
И какво искаш да кажеш, че камерата на S20 е по-добра или не отстъпва на Ултрата? Има си закономерности и крайния резултат няма как да е един и същ при детайли на сензори с двойна разлика в размерите.CuBG написа: ↑05 апр 2020, 19:22Струва ли си спора за това? Аз тези факти не ги отричам защото го имах телефона и знам first hand за какво става на въпрос, но за 3ти път ще кажа че проблемът ми е в неПродуктивните караници, а не във фактите.
Пич, ти първо си снимай Note 10+ да видим, че го имаш. Аз си удържах на думата и го направих, а ти продължаваш да се криеш като мишка и да обиждаш. P20 pro като го взех през 2018 г. беше с най-големия сензор и правеше най-добрите снимки тогава, стига да можеш да снимаш в ръчен режим на пълна резолюция с точните настройки на баланса на бялото. Както няколко пъти написах, единствения му недостатък е прегарянето на ярко слънце на снимките.Legolaself01 написа: ↑05 апр 2020, 19:39P20 Pro най-доброто?
Спри да се излагаш с тоя боклук.
Винаги си е бил кръгла нула още от излизането му освен батерията.
И после иска да не го обиждаш пфъъ
То пък бива и бива да си чак толкова прост не бива.
Но какво съм тръгнал да ти обяснявам на теб, като си с диагноза?!
Последна промяна от Spikul на 05 апр 2020, 20:06, променено общо 1 път.
P20 pro като излезе galaxy сънуваха зум.
Това което мога да ти дам е сравнение между двата режима на снимане при ултрата 108 мегаписелка срещу 12 мегапискела ( 9:1 binning ) като сурови файлове сам да си кропваш и сравняваш. Не е директно сравнение между различни телефони но е second best и няма от къде да намериш сурови файлове за директно сравнение в интернет.
Galaxy Watch 46mm Silver
Galaxy Watch 46mm Silver
Samsung GALAXY S22 Ultra
Е ако мислиш, че не правя разлика между 12 и 108 МП... Казвам, че детайлите на 2к дисплей са много по големи от на дисплей с FHD, как да ти го обясня не знам... 108МП ще се виждат съвсем различно на 2к и FHD. Тва е.
Да, пробно. За тва ли нямаше продължение на тая тухла. Всъщност има Ултра плочка.Ванката написа: ↑05 апр 2020, 19:59Чак пък толкова...
https://www.gsmarena.com/compare.php3?i ... hone2=9106