Протестиращи срещу 5G повредиха мобилни антени и в Нидерландия
-
- Регистриран: 22 дек 2013, 23:30
Протестиращи срещу 5G повредиха мобилни антени и в Нидерландия
Така, нека сме наясно, правилно. Къде са доказателствата от СЗО, от независими медицински дългосрочни изследвания, че честотите и излъчването на 5Г мрежите не са вредни? Почваме от тук и продължаваме напред! :)
Re: Протестиращи срещу 5G повредиха мобилни антени и в Нидерландия
Много силни и забавни думи, отново без никаква тежест.C20NEE написа: ↑13 апр 2020, 13:38Много добре, можеш една антена и на вратът да си окачиш, и на децата си да сложиш Нали негативен ефект няма? Няма да ти отварям очите, отвори няколко интервюта на известни лекари и прочие (не само за в България) и ще видиш сам. Доколко е истина- всеки преценя за себе си. Не живеем в 1960-та, ама трябва и да се поспрем малко, не мислиш ли? Толкова сме развити, накрая една китайска кашлица погреба сума ти народ с лека ръка. Що не се развиват в това, да измислят лекарство за рака, да измислят как да се засили имунната система органично, ами искат да ми набутват 5G-та. И ако комшията ми е като теб, повярвай нещо негово ще пострада много лошо, без да се разбере, че съм бил аз : ) .
Интервюта няма да отворя да чета. По този въпрос поне съм достатъчно образован за да мога сам да си направя изводите. Ще си загубя от времето и ще ти обясня защо!
Вредните лъчения се наричат йонизиращи (нали знаеш, гама лъчи, x-ray и прочее).
Лъчението на 5G e в територията на микровълните (microwave radiation).
- Някой ще каже - да, ама е вредна честотата на излъчване която може да достигне до 72GHz. Еми - видимата светлина (сиреч тази, която те бие от слънцето всеки ден) е над 300THz. Ако честота беше проблемна не трябваше да излизаме от вкъщи.. никога!
- Някой ще каже - да, ама енергията е по-висока - да, ама енергията от 5G със 72GHz честота на фотон е от порядъка на 200ueV, тази на видимата светлина е от порядъка на 1 до 10 eV - разликата е в порядъка на милиони..
- някой ще каже, че дължината на вълната ще да е причината - еми тази на йонизиращите лъчение е в порядъка на пикометрите (pm), докато тази на микровълните за 5G е около 1cm... доста голяма таз вълна - трудно ще влезе да бие електрони от атомите
- Някой ще каже - микровълновата фурна не работи на принципа на йонизиращите лъчения, но поврежда тъкани - да, така е, но, но микровълновата фурна е нарочно настроена да резонира с честотата на водните молекули, а радиовълните са затворени в съд, който им помага да се усилват като ги отразява от стените... доста голяма разлика с 5G антена - не мислиш ли? Да не говорим за мощностите, които се използват за да могат микровълновите фурни да имат някакъв ефект - над 200-300 вата (и тук съм много консервативен).
5G - по скоро към 120 вата в най-големите им варианти. Нека сега направим една бърза сметак: да кажем, че най-близкото разстояние от теб до антената ще е 10m (пак съм консервативен т.к. ще е почти винаги повече). Ще взема и супер консервативна загуба от 30dBm и това ще ни даде резултат от 50-30 dBm = 20dBm което от своя страна е под 0.1 вата. Като имам предвид какви стойности съм взел, както за загубата, така и за разстоянието и честотите - това е възможно най-лошият вариант. В повечето случаи загубата на мощност ще е над 40dBm, разстоянието над 20-30 метра и честотата около 5gHz и ще разбереш, че говорим за микро ватове... далеч от мощността на микровълновата и без резонираща кофа на главата ти за да усилва сигнала.
Та сега, за какво точно да се поспираме?
Просто за да ти угодя попрочетох наляво надясно и всички изследвания, които имат поне малко правдоподобност сочат, че резултатите не показват каквито и да било рискове за здравето.
Не твърдят, че няма, защото това са адски комплексни тестове, които изискват адски много време. Но всички такива тестове проведени досега сочат, че не са открити рискове!
Това не означава, че няма да се открият никога, означава, че механизмите, по които ние мислим, че би трябвало да влияят тези лъчения на тъканите и хората не показват да има подобни рискове, каквито циркулират и се спекулират наляво-надясно!
А ако мислиш, че не се правят опити за създаване на универсално лекарство за рака.. просто за момента е малко невъзможно имайки предвид механизма на поява и развитие (или по точно - спонтанността и случайността в мутацията на гените)..
А имунната система всеки знае как да я засили органично - спортувай, живей здравословно, храни се с добра храна, приемай нужните витамини на тялото и т.н. и т.н. - знаеш процедурата
Точно така - няма доказателства, че няма рискове, но няма доказателства и че има от всичките направени изследвания досега.. Това причина ли е да се спира прогреса?strikercho написа: ↑13 апр 2020, 14:22Така, нека сме наясно, правилно. Къде са доказателствата от СЗО, от независими медицински дългосрочни изследвания, че честотите и излъчването на 5Г мрежите не са вредни? Почваме от тук и продължаваме напред!
Да кажеш, че не са правени изследвания.. то има хиляди и нито едно не открива рискове. Дай сега да вземем да спрем развитието докато открием риск.. Интересно мислене - нямаше да имате никакъв интернет ако всички мислеха като вас
Samsung GALAXY S22 Ultra
Всички досегашни изследвания на мобилните мрежи не откриват доказателства за вредно въздействие върху човешкото здраве. Не се откриват и доказателства за яхнали електромагнитните вълни коронавируси.strikercho написа: ↑13 апр 2020, 14:22Така, нека сме наясно, правилно. Къде са доказателствата от СЗО, от независими медицински дългосрочни изследвания, че честотите и излъчването на 5Г мрежите не са вредни? Почваме от тук и продължаваме напред!
Няма нужда да споделяш неща от сайтове с фалшиви новини. Именно те стоят зад актуалната психоза.Ванката написа: ↑13 апр 2020, 14:44Света се е побъркал. Не е истина просто...
https://thebulgariantimes.com/%d0%92-%d ... HogxqXRB_Y
Мда, статия без нито един цитат, без нито един източник..chilko написа: ↑13 апр 2020, 14:49Няма нужда да споделяш неща от сайтове с фалшиви новини. Именно те стоят зад актуалната психоза.Ванката написа: ↑13 апр 2020, 14:44Света се е побъркал. Не е истина просто...
https://thebulgariantimes.com/%d0%92-%d ... HogxqXRB_Y
244 учени от 50 държави били доказали, че 5G е вредно... и къде го доказаха?
Може ли поне един линк към това доказателство.. Аман от лъжесвидетелстване и опити за сензация с цел кликове... И после ми твърдят, че държавата не е права
Голяма смешка..
Може и да е фейк не знам, но под новината има линк към чужд сайт. Чилко е прав, че се насажда излишна психоза.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Пълно е с фалшиви новини, видеа и какво ли не за 5G ! Стигало 4G ? На много места вече е претоварено и е достигнало върха на капацитета си ! 5G не е само и единствено по-голяма скорост ! Много, много хора се филмират !
Открих всичко цитирано - голям смях!
Това е първоизточникът на thebulgariantimes:
- https://www.activistpost.com/2019/10/da ... ation.html
Българската статия е директен превод.
Статията се позовава на ето този сайт:
- http://www.5gappeal.eu/about/
Този сайт е една подписка на доктори (научни и медицински), които влизат и ако имат против 5G се разписват. И така - разписана е вече от 322 учени. Не че тези учени са правили изследвания и тестове - те просто се подписват, че са против.
Въпреки това в сайта има един куп допълнителни материали - разгледах ги отгоре отгоре, някои прочетох, които изглеждаха по-надеждни или с повече шанс да покажат нещо стойностно по въпроса.
Основното позоваване е, че WHO (world health organization) са сложили RF вълните като възможни канцерогени от група 2б. Да, ама обърнете в тази група какво попада още - киселите краставчики Не се шегувам! Погледнете.
Тази група описва какво може да бъде канцерогенно, а не неговият риск за хората. Това означава, че може да са канцерогенни, но рискът е малък към нищожен. И точно тези неща се използват от конспиративните акъли да ги политизират и да ги влагат в изявления използвайки пълни крайности.
Има 2 отговора от европейската комисия към искания на тази група 5G appeal да се спре разработването на 5G - ето тук са:
отговор 1: http://www.5gappeal.eu/wp-content/uploa ... ciunas.pdf
отговор 2: http://www.5gappeal.eu/wp-content/uploa ... y_ryan.pdf
можете сами да се сетите какви са отговорите
Като цяло се използват само откъси от проведени експерименти като аргументи срещу 5G - примерно в един от тях се взима доста голяма извадка от плъхове, които биват облъчвани.
Изводите са, че се се увеличили случаите на рак в облъчваните. Това, което се премълчава от конспираторите е какво пише след това изявление (не се гледа целият извод) - увеличението е толкова малко, че не може да се каже дали е от облъчването или е просто от вероятността мишките да са били генетично предразположени. Също така тези резултати са се проявили само при мъжките мишки, което допълнително показва, че причината не е облъчването.
Начинът по който се интерпретират и разпространяват резултати от подобни експрерименти или изявления на учени много ми напомня на едно интервю, което давах по btv - това, което имах предвид и казах така беше изкривено, като повечето беше изтрито за да могат да напаснат казаното от мен към сценария и идеята, която искаха да втълпят в хората...
Пак да кажа - всеки са решава за себе си в какво да вярва, но начинът, по който се взимат решения в днешно време ме притеснява - информация има всякаква - изкривена, фалшива и точна и вярна. Лошото е, че който не е запознат с материята е по-добре да не взима страна докато не се запознае с нея. Иначе се умножава разпространението на така или иначе многото невярна информация (в повечето случаи).
Днес реших да направя един експеримент - жена ми не е много запозната (технологично с материята) и не сме обсъждали въпросът.
Попитах я ако се налага да гласува в референдум какво би гласувала - за или против? Тя каза, че няма достатъчно информация за да ми отговори и в следващите няколко дни ще се опита по стандартните начини (познати и интернет) да се сдобие с нужната информация и след това ще ми даде отговор. Много ми е интересно какъв ще е резултатът от това упражнение.
По този начин ще мога да получа още по-достоверна информация какво въздейства на не толкова техническо лице като информация и какво успяво да се запечата в съзнанието и като по този начин ще разбера по-добре механизмът на колективното мислене и референдумите
Дано има ефект.