Мнение
от Apple_fan » 10 май 2020, 22:36
През тази седмица пътувах до село Рударци, област Перник, което се намира на около 20 км от София.
Виваком: 4Г през цялото време, предимно 4/5 и 5/5 черти, на някои места минаваше и ма 2/5 черти най-вече след Владая. Важното е обаче, че имах 4Г през целия път и интернетът си вървеше супер. И забележете, през цялото време бях на банд 3.
А1: Още по околовърсрното малко преди кръстовището с бул. Цар Борис ||| ми дропна на 3Г. След това бях на 4Г предимно 4/5 черти, като преди Владая отново дропнах на 3Г, появи се пак, минавайки селото, като след това отново минах на 3Г и бях така чак до разклона за селото. Влизайки първо в част от село Драгичево бях на 4Г, но излизайки от него минах на 3Г и забележете, превключи ми на 4Г чак, стигайки центъра на село Рударци. Това ми се е случвало и друг път, навлизайки в малки населени места-мине ли на 3Г, може така да останеш през целия път, докато не хванеш сигнал от друга клетка.
Изводите ми са, че макар и пътуването ми да е било само 20 км, може да се обобщи, че 4Г мрежата на А1 все още е слабо развита и дори в София може да мине на 3Г. Срамота е, 4 години след старта им на 4Г мрежата да не може да покрият едно населено място изцяло с 4Г. Да не говорим за пътищата, където между две клетки, минава ту на 3Г, ту на 4Г.
За съжаление, при А1 всичко е лъскаво само не и мрежата. Поздравления за Виваком, които дори и с банд 3 (1800 мхц) имат по-добро 4Г.