Скрити планове за ТВ и Нет - частни лица

robin5
Регистриран: 28 юни 2020, 21:05

Re: Скрити планове за ТВ и Нет - частни лица

Мнение от robin5 » 28 юни 2020, 21:13

donleone написа:
24 юни 2020, 11:32
И двата оператора изграждат едновременно оптична мрежа в моя град.
Ще достигнат до адреса почти по едно и също време , за това питам кой е по добър за да преценя за кой да се закача.
Виж братле, не че ти държа сметка или нещо такова, обаче като приятелски съвет ще ти напиша кои оператори на интернет и телевизия според мен са добри, а ти ако искаш провери дали някой от тях има покритие в твоето населено място тъй като не зная откъде си и ако е така, можеш да видиш и техните оферти.
Coolbox , Ейнджълсофт , Нетсърф , Асист , Networx, The Zone, Оптиспринт, Комнет. Винаги лесно може човек да се зароби с договор от двата големи колоса Виваком и А1 както и таксата му през две години все да върви нагоре. Въпросът е и съотношението на цена / скорост на интернет и брой канали телевизия. Не отричам, че фиксираните услуги на двата големи оператора на някои места са си отлични заради оптиката, но и тези които съм ти изредил не са никак зле. Преди някой философ да ме попита откъде знам че са добри, на всички тях ли съм използвал услугите, в отговор ще кажа че на двама от тях ги използваме на два адреса, другите два са при роднини и останалите при приятели, така че имам някакво наблюдение все пак.

Nokia_Mania
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от Nokia_Mania » 03 юли 2020, 08:58

ivobel721 написа:
24 юни 2020, 11:35
Виваком имат по-добри цени за телевизия, аз бих се закачил към тях, ако са с оптика.

Иначе и двете са добри, но А1 ти дават рутер, който е 802.11n, а Виваком 802.11ac, ако подпишеш за поне 300.
И двата оператора ги ползва за интернет и за телевизия. Услугите са напълно еднакви, пълен пакет ТВ И 50mbps интернет по оптика. Услугите като качество са еднакви, екстрите на телевизията са еднакви, основната разлика е в интерфейса на интерактивната телевизия. Не съм имал проблеми с тях.

palamud13
Регистриран: 15 сеп 2019, 17:34

Мнение от palamud13 » 03 юли 2020, 12:28

Вчера А1 ме изненадаха приятно, 300 мб нет, 200 канала, 50 HD за 28.90 лв.

Nokia_Mania
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от Nokia_Mania » 03 юли 2020, 13:58

palamud13 написа:
03 юли 2020, 12:28
Вчера А1 ме изненадаха приятно, 300 мб нет, 200 канала, 50 HD за 28.90 лв.

От Виваком 28.85 лв, ТВ 200+, HD ТВ 50+, 300 Mbps Down - Uplo 100 Mbps постоянна оферта видима в сайта, а може и по евтино да я има, като индивидуална оферта.

nomercy
Регистриран: 12 юни 2008, 18:08

Мнение от nomercy » 03 юли 2020, 14:21

Да и Виваком никъде не са написали колко ти става цената след като ти изтече договора ....

MEnergy
Регистриран: 20 май 2010, 23:00

Мнение от MEnergy » 03 юли 2020, 15:30

Няма още истинска конкуренция в оптиката на много места в страната. Гледах днес картата с покритието на А1, направо е плачевно. Повечето коментиращи явно са от София или първите 5 града по население и там нещата са много добре, включително извън телекомите.

Когато в Асеновград, Видин, Чирпан или Червен бряг се появи оптика 50+Mb/s, тогава ще започнат крайните потребители да усещат облагите и имат реален шанс да сменят оператора. Сега, обаче много от тях просто се вързват на някой и на скоростта, която им предложат, защото друг просто няма там.

И после се чудим, защо преди 10 години бяхме в топ 20 (даже 10) по интернет скорост в света, а сега сме 50-ти. Защото държави с ADSL интернет, като Великобритания, Италия и даже Гърция оттогава мрдънаха с пъти, а ние още се радваме на има-няма 1-2 кабелни/пач доставчика във всеки произволен град, а скоростта и разнообразието от доставчици даже е намаляло. Селата/по-малките градове няма и да ги споменавам. Единствено Виваком продължава да покрива все повече места, но само с един доставчик няма как да имаш конкуренция, цените да падат и още повече - да има инициатива за подобряване на услугата.

robin5
Регистриран: 28 юни 2020, 21:05

Мнение от robin5 » 05 юли 2020, 00:53

MEnergy написа:
03 юли 2020, 15:30
Няма още истинска конкуренция в оптиката на много места в страната. Гледах днес картата с покритието на А1, направо е плачевно. Повечето коментиращи явно са от София или първите 5 града по население и там нещата са много добре, включително извън телекомите.

Когато в Асеновград, Видин, Чирпан или Червен бряг се появи оптика 50+Mb/s, тогава ще започнат крайните потребители да усещат облагите и имат реален шанс да сменят оператора. Сега, обаче много от тях просто се вързват на някой и на скоростта, която им предложат, защото друг просто няма там.

И после се чудим, защо преди 10 години бяхме в топ 20 (даже 10) по интернет скорост в света, а сега сме 50-ти. Защото държави с ADSL интернет, като Великобритания, Италия и даже Гърция оттогава мрдънаха с пъти, а ние още се радваме на има-няма 1-2 кабелни/пач доставчика във всеки произволен град, а скоростта и разнообразието от доставчици даже е намаляло. Селата/по-малките градове няма и да ги споменавам. Единствено Виваком продължава да покрива все повече места, но само с един доставчик няма как да имаш конкуренция, цените да падат и още повече - да има инициатива за подобряване на услугата.
Ще ме извиняваш, обаче тук не съм много съгласен с теб и сега ще ти обясня защо.
1. Не знам от кой край на България си, обаче тук при нас в Северозапада в селата се изгражда оптика до клиента от двама, трима доставчици които са по-скоро местни и покриват само няколко града. А относно А1 и Виваком само ще кажа че технологията им на интернет пренос в околните по-малки градове е LAN , а в града мигрираха преди няколко години на Docsis и ADSL , та и до ден днешен са така - пълна трагедия поне при нас.
2. Интернетът при нас тук в България все още е от началните позиции в класацията спрямо 75% от Западна Европа и това от личен опит го казвам докато съм бил в чужбина. Там за повече пари е по-ниска скорост като цяло.
Съгласен съм иначе за това че когато е само един доставчик, няма никаква конкуренция и дано не стане така че трите мобилни оператора да окупират пазара за фиксиран интернет и телевизия!

Потребителски аватар
Mapuok
Регистриран: 30 юни 2016, 12:09

Мнение от Mapuok » 13 юли 2020, 18:34

Днес ми звъня някаква жена от виваком, да ме лъже за преподписване. В момента съм на TV 2L+ 2018, което е 2L+ и VIVACOM FiberNet 300 за 28 или 29 лева. Започна да ме облъчва за подобрени условия с 500 мегабита нет и разширен пакет услуги, за 34/ тук я прекъснах, предполагам е 34.99. Разширения пакет услуги нямам идея какво включва, защото тази цена в момента е неприемлива за мен в настоящата ситуация. Най-много НВО да дават или някоя от малоумните бг спортни телевизии.
Казах и, че ме интересува само оферта под 20 лева и не е нужно да губи времето и на двама ни.
Пак се опита да започне - виваком ми били обещали страхотни условия и сега тя се обаждала за да ми ги предложи. Моите били промоционални и след изтичане на договора щяло да стане по-скъпо от това което тя ще ми предложи.
Пак я прекъснах, като и казах, че съм наясно с това и ако не получа оферта под 20 лева, просто един месец преди да ми изтече договора, ще пусна предизвестие за прекратяването му. Казах и, че може да си помисли и да ми се обади пак с устройващо ме предложение, и си казахме чао.

rosennedkov
Регистриран: 25 фев 2019, 15:22

Мнение от rosennedkov » 13 юли 2020, 18:47

Mapuok написа:Днес ми звъня някаква жена от виваком, да ме лъже за преподписване. В момента съм на TV 2L+ 2018, което е 2L+ и VIVACOM FiberNet 300 за 28 или 29 лева. Започна да ме облъчва за подобрени условия с 500 мегабита нет и разширен пакет услуги, за 34/ тук я прекъснах, предполагам е 34.99. Разширения пакет услуги нямам идея какво включва, защото тази цена в момента е неприемлива за мен в настоящата ситуация. Най-много НВО да дават или някоя от малоумните бг спортни телевизии.
Казах и, че ме интересува само оферта под 20 лева и не е нужно да губи времето и на двама ни.
Пак се опита да започне - виваком ми били обещали страхотни условия и сега тя се обаждала за да ми ги предложи. Моите били промоционални и след изтичане на договора щяло да стане по-скъпо от това което тя ще ми предложи.
Пак я прекъснах, като и казах, че съм наясно с това и ако не получа оферта под 20 лева, просто един месец преди да ми изтече договора, ще пусна предизвестие за прекратяването му. Казах и, че може да си помисли и да ми се обади пак с устройващо ме предложение, и си казахме чао.
Същата история и при мен, с разликата, че бях на 28 лв +2.40 за 2ри телевизор, а тя ми предлагаше за 40лв. Бях и подновил договора преди месец и въобще не знаехме нито аз нито тя за каквонсе обажда. Започна да ми предлага iTraffic с подарък таблет с някви стръмни такси, казах и, че ми губи времето и помолих да не ми звънят.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

dimitrov68
Регистриран: 28 ное 2015, 12:22

Мнение от dimitrov68 » 14 юли 2020, 08:59

А1 като гледам сайта им,не е ясно предлагат ли отделно телевизия и Нет,защото виждам само цена при комбинация.

Отговори