А да го пуснат официално и ще се разбере на кои можели ще работи. Миналата година Теленор го пуснаха от 7 нагоре.
Vivacom & apple
-
- Регистриран: 25 фев 2019, 15:22
Re: Vivacom & apple
Да Dev beta 2 ако не се лъжа.NSWDG написа:Извинявам се за офтопика. Всички, които тестяат, предполагам са с dev версията на 14 или бъркам?
Относно wifi calling, ако е активен ще трябва да има опция в settings/phone/wifi calling. При мен я няма засега.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Разлика няма особена.
Услугата работи на автоматичен избор на кодек според това на кого звъниш. При 2г и 3г кодека е съответния поддържан от 2г мрежата - AMR и при 3г мрежата AMR_WB 12.65 kbps (т.н. HD Voice). При изцяло volte разговор от двете страни кодека е минимум AMR_WB, но с битрейт 23,85 kbps и тогава има минимална разлика в качеството между този режим и Hd voice. Разликата поне в мрежата на Виваком идва ако двата телефона поддържат EVS кодек като повечето официално поддържани телефони имат активиран такъв кодек с битрейт 24.4 kbps. Кодека има възможност да се изполва битрейт до 128 kbps и ширината на кодека при масово използвания режим SWB варира между 20hz и 20000hz като тук идва голямата разлика с AMR_Wb, където ширината е от 50 hz до 6400 и до 7000hz в режим 23,85 (т.е. volte). Дали са активирали на Айфоните EVS кодека (твърде вероятно е още да не са) трябва да се провери с разговор до модел апарат с руут и qualcomm процесор или апарат на samsung да провери по време на разговор какво излиза в сервизното меню на мрежата.
Аз имах предвид за бета версията, че няма разлика между дев и публик, но се радвам, че стана объркването, защото това беше баси интересната информация, която нямам идея от къде си научил
Снощи свалих бета версията на айфон7 и наистина тръгна волте на виваком, излиза една оранжева точка до батерията която нямам идея за какво е, но мисля се подобри и връзката с виваком. А1 иначе беше отврат
-
- Регистриран: 25 фев 2019, 15:22
Цвета на точката зависи от това, отворения апп какво ползва - мик-камера или друго.mjoy383 написа:Снощи свалих бета версията на айфон7 и наистина тръгна волте на виваком, излиза една оранжева точка до батерията която нямам идея за какво е, но мисля се подобри и връзката с виваком. А1 иначе беше отврат
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Field Test
*3001#12345#*
При мен с Iphone 8 нещо не дава информация с бета2.
Виждам, че при някой колеги си работи.
С 13 ката си беше наред.
*3001#12345#*
При мен с Iphone 8 нещо не дава информация с бета2.
Виждам, че при някой колеги си работи.
С 13 ката си беше наред.
Активна ли ти е услугата волте на виваком? Трябва да е активираш с смс чрес самсунг или хуятгивей иначе в мобилните данни на настройките си има даже индикатор за ВОЛТЕ включено /изключено. Свързването с друг абонат с волте - активно е със същия странне звук на сигал свободнно както при теленор....продължително звънене все едно се обаждаш в Америка, аз съм доволен от услугата и определено сега не преминава в 3г като говориш