PanasonicMobile написа: ↑31 юли 2020, 17:18Истината е, че всяка голяма компания трудно или не иска да обръща внимание на клиента. Не е като да звъннеш на местното isp и да прати техник до 2 часа. Колкото по голяма компанията, толкова по мудно реагира на нещо, и никой не носи отговорност. Така, че каквито са а1, такива са и другите. Мен лично на теленор ми харесва колко лесно спирам договор. Няма овъртане. Казвам спирам го, и край. Виваком са уникално досадни служители им. За а1 нямам наблюдения, защото все още не съм спирал услуги при тях.
И е така, и не е съвсем така. Колко клиента има кварталния доставчик- 5000 в добрия случай... Ако е изградил читава подземна оптична мрежа реално му стига да има 1 човек на телефона да отговаря на тъпи въпроси и 2-ма техници да оправят сътворените от клиенти-тъпаци проблеми и това е. Когато обаче си А1 или Виваком с десетки хиляди частни клиенти в един областен град + още хиляди ПОС терминали и банкомати просто колкото и техници да имаш винаги има моменти в които частният клиент го духа и е оставен да чака. Който иска да не чака има едни услуги в които се гарантира наличието на интернет през минимум 99.99% от времето (не се събира и 1 час годишно да стоите без нет), но пък гарантирано цените няма да ви харесат.
Относно Теленор много скоро ще видиш как се променят нещата- не към лошо, а към много лошо... Ако си мислиш, че Келнерчето е дошъл да развива бизнеса и иска да се задържи десетилетия тук много грешиш- бързичко ще надуе едни цифри и ще продаде мрежата.