eSIM от Виваком и защо не ми е нужна
Re: eSIM от Виваком и защо не ми е нужна
Става и за apple watch - много е удобно!
За мен има смисъл в два случая: За носими устройства (смартчасовници и подобни) и когато ползвате няколко карти на различни оператори и държави - тогава превключването става директно през менюто. В масовия случай при нас необходимостта от eSIM като "има ли нужда рибата от велосипед"
Есим има много плюсове. Може да се смяна оператора дистанционно ( е не и в България). Понеже заема много малко място е подходящ за носими устройства и IoT. Лесно се управляват големи масиви от абонати/устройства ( корпорации с много телефони/много машини със сим карти). Понеже заема по-малко място в устройството има повече място за други чипове/батерия, по-добър дизайн, по-добра водоустойчивост. Няма как да се загуби/замърси/счупи сим чипът - докато се знае име и парола на профила/QR код, може да се активира на всякакво устройство с есим - лаптоп, часовник, телефон, автомобил. В един телефон с есим може да се съхраняват голям брой профили ( номера ) и лесно да се превключва между тях, което е удобно при пътуване.LAODSE написа: ↑29 сеп 2020, 21:45Това с повече от една карта за номер е възможно само при А1.При тях е-сим е един QR код,като се счупи телефона просто го активираш на следващия,стига да пазиш картончето.Не вярвам при виваком да е по-различно.И за какво е тая мода с е-сим?Чипа при нужда може да го боднете в стандартен телефон,в модем,лаптоп и тн.събира доста телефонни номера и тн.Единствения плюс на е-сим за момента е като втора карта за крайно ограничен кръг от телефони(айфони).Друг смислен плюс практически няма.
Проблемът сега е преходния период, докато всички устройства започнат да поддържат есим.
Ето най очевидните предимства на еSIM в момента:
Лесно правиш от iphone двусимов апарат
Мястото в телефоните става все по ограничено а слотовете колкото и да се смаляват си остават големи. Вече има устройства без слот за SIM - например часовници при които без eSIM няма как да се мине.
Лесно правиш от iphone двусимов апарат
Мястото в телефоните става все по ограничено а слотовете колкото и да се смаляват си остават големи. Вече има устройства без слот за SIM - например часовници при които без eSIM няма как да се мине.
-
- Регистриран: 06 юли 2007, 16:11
Изобщо не знам какъв е смисъла да се пуска подобна тема! "Защо не МИ е нужна" Ами това е доста субективно не мислите ли? На един може да не му е нужно, на сто други да! На мен лично ми е нужна например! E-sim са бъдещето и рано или късно масово телефоните ще работят с такива,като най-малкото производителя на самия телефон ще спечели от освободеното място в апарата(като ще може да го използва за нещо по-добро). Да, съгласен съм че все още това е нова услуга,и има дълъг път да извърви докато се развие,но потенциал и ползи определно има,и сигурно ще има и за в бъдеще все повече. Не много отдавна дори и самите моб.телефони поради слабото си разпространите и покритие,както и високата цена се считаха за абсолютно ненужна вещ,имаща за цел единствено да демонстрира някакъв социален статус и положение....Сега всеки вижда как е....
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2
На този етап лично за себе си, аз не смятам, че ми е необходим е-сим. Имам само една сим карта с гласова услуга, която ползвам и като служебен, и като личен номер. В часовник не виждам да ми трябва освен, за да вдигам на входящи обаждания, когато спортувам или отскачам до магазина, за да не нося телефон. Като тренирам не вдигам, като ходя до магазина си ползвам бъдс+ и само с двойно тапване вдигам, като телефонът ми е в джоба. Даже забравям че ми е в джоба понякога... Не казвам, че съм против прогреса, но на този етап този вид услуга е най-вече за хора с по няколко карти, за да не мъкнат по няколко телефона и си е удобство.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Pixel-ите също имат от 2 нагоре. Всъщност пикселите бяха първите телефони с есим.
S20, Note20 и модификациите им, Zflip.
Motorola razr.
Huawei p40/pro.
Surface на майкрософт.
Някои лаптопи на HP, Lenovo.
Засега е наистина като 5G, само при топ моделите. Другата година нещата ще се променят с 5G, с новите чипсети на Qualcomm и MediaTek, ще има голям брой 5G телефони в средния клас.
Предполагам същото ще стане с есим.
Телефона ти не поддържа есим, безмислено е да взимаш карта само за часовника. Но като си смениш телефона някой ден и той поддържа есим? Ще можеш лесно да я превключваш между телефона и часовника.Ванката написа: ↑30 сеп 2020, 09:08На този етап лично за себе си, аз не смятам, че ми е необходим е-сим. Имам само една сим карта с гласова услуга, която ползвам и като служебен, и като личен номер. В часовник не виждам да ми трябва освен, за да вдигам на входящи обаждания, когато спортувам или отскачам до магазина, за да не нося телефон. Като тренирам не вдигам, като ходя до магазина си ползвам бъдс+ и само с двойно тапване вдигам, като телефонът ми е в джоба. Даже забравям че ми е в джоба понякога... Не казвам, че съм против прогреса, но на този етап този вид услуга е най-вече за хора с по няколко карти, за да не мъкнат по няколко телефона и си е удобство.