Неограничен интернет

nomercy
Регистриран: 12 юни 2008, 18:08

Неограничен интернет

Мнение от nomercy » 07 окт 2020, 08:52

Защо изчезна неограниченият интернет в България от мобилните оператори при условие , че и интернет-а и техниката поевтинява и най важното в същите оператори в други страни го има?

https://www.a1.net/handys/neuer-vertrag ... -mit-tarif

https://www.telenor.se/

Да чакаме ли отново такива и при нас и на какви цени

Потребителски аватар
Say10
Регистриран: 18 сеп 2019, 19:13

Re: Неограничен интернет

Мнение от Say10 » 07 окт 2020, 08:59

Те и в Инидя си имат от години неограничен, бърз...За съжаление в някой отношения сме по изостанали от тях.
Samsung Galaxy Buds Pro
Samsung Galaxy Watch Active 2
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
| #HEX Installer

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 07 окт 2020, 09:21

Според мен причината се корени в управляващата хунта...тя толкова се срасна с едрире бизнесмеби, че никога преди не е имало такива явни картели не само при мобилните. Застрахователните дружества (И поскъпването на гражданската) са още един ярък пример. На всяка крачка има такива примери.

Та, на въпроса...ако си отидат мутрите, тогава може да има и неограничен интернет. Дорогава няма защо да има...тоест ще си има, но пак само за "наши" хора.

nomercy

Мнение от nomercy » 07 окт 2020, 09:42

То поскъпването на гражданската е вързано с това , че е и задължителна. Ако не беше задължителна си мисля , че всеки разумен човек щеше да си я прави.
То управляващите вчера доколкото гледах центъра за градска мобилност ще глобява вече и нощем там където няма зона..... някои хора нямат наяждане.
Въпроса е неограничения интернет е че го няма като опция при каквато и да е цена.

elitobre
Регистриран: 12 сеп 2020, 22:53

Мнение от elitobre » 07 окт 2020, 11:02

defierofodds написа:
07 окт 2020, 09:21
Според мен причината се корени в управляващата хунта...тя толкова се срасна с едрире бизнесмеби, че никога преди не е имало такива явни картели не само при мобилните. Застрахователните дружества (И поскъпването на гражданската) са още един ярък пример. На всяка крачка има такива примери.

Та, на въпроса...ако си отидат мутрите, тогава може да има и неограничен интернет. Дорогава няма защо да има...тоест ще си има, но пак само за "наши" хора.
Аз не се имам за мутра, нито за човек на някой ама си ползвам неограничения Интернет и неограничените национални разговори за точно 3.00 лв. на месец. :)
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Воден-дух
Регистриран: 01 дек 2010, 14:58

Мнение от Воден-дух » 07 окт 2020, 11:35

Който е подписал на Смарт Ю при Виваком до миналата година по това време ще му остане неограничен, защото таксата не беше промоционална и не може да те принудят да преподписваш на сегашните условия чрез увеличението й или ограничаване на количеството на интернета. Приятели, на които сега им изтичат договорите от 2018 г. нямат никакво намерение да преподписват - хем таксата за този план вече е 52 лева на месец, хем интернетът е 50 гб. на бърза скорост и след това я ограничават. Даже единият блокира номерът, от който от Вива му звъняха с предложение за преподписване :lol:

Воден-дух
Регистриран: 01 дек 2010, 14:58

Мнение от Воден-дух » 07 окт 2020, 11:36

elitobre написа:
07 окт 2020, 11:02
Аз не се имам за мутра, нито за човек на някой ама си ползвам неограничения Интернет и неограничените национални разговори за точно 3.00 лв. на месец. :)

Я кажи как мога и аз да подпиша на този план?

nomercy

Мнение от nomercy » 07 окт 2020, 11:54

И аз съм на смарт U и не мисля да преподписвам. Но въпроса е не за скрити договори и условия с неограничен интернет а защо при условие че при същите оператори в чужбина ги има тук ги няма. Нали имаме уж най бързият интернет и най бързият мобилен интернет освен това заплатите са ни най ниски в европа та въпроса е защо тук не се предлага като няма нито технически нито финансови проблеми да се предлага?

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 07 окт 2020, 12:02

Търсенето определя предлагането.

Не поддържат защото не се подписват толкова.

повечето хора прекосили харчат до 10-15гб.
Има такива, които харчат повече, но в рамките на 20-30 и много малко такива, които харчат повече от това.
Явно е, че ако искаш напълно неограничен ще се ползва за хотспот - нещо, което попринцип не мисля, че е правилно защото натоварва мрежата за тези, които реално го ползват като мобилен. Затова има планове за домашен на максимална скорост.

Аз лично съм на 33гб, ползвам го за хот-спот когато не съм си вкъщи само и ми трябва нето на компютър. През останалото време мобилен, главно за 1080p youtube и мисля, че само веднъж за последните 2 години откакто съм с 33гб съм ги харчил, при което просто си пуснах още 5гб пакет и покрих месеца.

Това е основната причина според мен.

LAODSE
Регистриран: 10 ное 2012, 16:02

Мнение от LAODSE » 07 окт 2020, 12:28

nomercy написа:
07 окт 2020, 08:52
Защо изчезна неограниченият интернет в България от мобилните оператори....
Не е изчезнал,просто не се предлага масово по разбираеми причини.Аз имам служебен телефон с неограничен интернет,преко сили съм използвал най-много 20-на GB,на личния имам 12gb,там пък никога не са свършвали.Обаче имам колеги,дето си спряха личните телефони и домашен интернет и ползват служебните като хотспот,то са торенти телевизия и тн.Ако стане масово операторите ще търпят загуби,като давате примери за скандинавието,бил съм там,никой не тегли торенти през мобилна мрежа...
Като се замислите,операторите предлагат като допълнителен свой бизнес и кабелна тв и интернет.Ако има неограничени масови планове доста хора ще ползват примерно ip телевизия,тоест ще търпят загуби на два фронта...

Отговори