Iphone 11 pro vs iPhone 12 pro

Extremee13
Регистриран: 26 май 2019, 21:48

Re: Iphone 11 pro vs iPhone 12 pro

Мнение от Extremee13 » 24 дек 2020, 16:59

Нормално? Как се пише нормално, след като телефонът е poco f2 pro?
İphone 12 pro
Samsung S20
Huawei P30 PRO
Xiaomi Mi8
Poco F2 PRO

andrianivanov
Регистриран: 28 дек 2011, 15:32

Мнение от andrianivanov » 25 дек 2020, 01:39

Не ползвам марката За това не ми е познато
Аз съм с 11 Pro Max 256 GB
Какво да ти кажа Капацитета на батерията не ме интерисува Купувам винаги най високия модел iPhone като не държа и на GB те
По принцип Всеки iPhone когато се замени с по нов модел Батерията започва да пада защото iOS става по тежка Това е мое наблюедение Забелязаъл съм го при не е само при един телефон. Впрочем същото е и положението при Мак!

Extremee13

Мнение от Extremee13 » 25 дек 2020, 09:06

Ами за мен е важно да изкарва деня с едно зареждане. С huawei p30 pro и pocophone f2 pro не съм имал проблеми, с едно зареждане изкарвам деня. Имал съм и samsung s20, което трябваше да зареждам най-малко 2 пъти.
İphone 12 pro
Samsung S20
Huawei P30 PRO
Xiaomi Mi8
Poco F2 PRO

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Мнение от algor » 25 дек 2020, 10:03

Extremee13 написа:
25 дек 2020, 09:06
Ами за мен е важно да изкарва деня с едно зареждане. С huawei p30 pro и pocophone f2 pro не съм имал проблеми, с едно зареждане изкарвам деня. Имал съм и samsung s20, което трябваше да зареждам най-малко 2 пъти.
Минимална разлика в цената, а с 12 Про ще имате батерия с около 15-ина процента повече в края на деня, по-добра камера, по-бърз апарат в което и да е действие и не на последно място по-удобен дизайн (не говоря за красота, а за захват).
Вземете новия модел и ще сте по-доволен, гаранция.
Още повече не виждам защо при приблизително еднаква цена ви се препоръчва миналогодишен модел апарат, но всеки с мнението си.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

alex333
Регистриран: 16 фев 2007, 16:01

Мнение от alex333 » 25 дек 2020, 16:26

Extremee13 написа:
23 дек 2020, 20:12
Вече трети месец съм с поко ф2 про. Преди това бях с huawei p30 pro. Като цяло не съм много доволен от покото. Няма проблеми с бързината, но е прекалено голям. Също така и камерата не е от най-добрите.

А и искам да пробвам iphone най-вече. Единствения проблем беше батерията.
Iphone 11 pro 256gb е 2300 лв. Горе долу е толкова и iphone 12 pro 128gb.
Здравей!
При еднаква цена и различен капацитет памет, изборът е ясен - вземете 12 pro. Няма да съжалявате.
Снимките винаги можете да свалите на лаптоп и да освободите място, но нова камера на стария 11 pro няма да можете да поставите! :)
И не е само в камерата разликата - добавете по-бърз процесор, повече RAM, нов дизайн... Вие решавате.
Минах от 11 pro max на 12 pro max и разликата е повече от осезаема!
iPhone 16 Pro Max, White Titanium, 256 GB

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Мнение от pretorianec » 25 дек 2020, 17:22

alex333 написа:
25 дек 2020, 16:26
Extremee13 написа:
23 дек 2020, 20:12
Вече трети месец съм с поко ф2 про. Преди това бях с huawei p30 pro. Като цяло не съм много доволен от покото. Няма проблеми с бързината, но е прекалено голям. Също така и камерата не е от най-добрите.

А и искам да пробвам iphone най-вече. Единствения проблем беше батерията.
Iphone 11 pro 256gb е 2300 лв. Горе долу е толкова и iphone 12 pro 128gb.
Здравей!
При еднаква цена и различен капацитет памет, изборът е ясен - вземете 12 pro. Няма да съжалявате.
Снимките винаги можете да свалите на лаптоп и да освободите място, но нова камера на стария 11 pro няма да можете да поставите! :)
И не е само в камерата разликата - добавете по-бърз процесор, повече RAM, нов дизайн... Вие решавате.
Минах от 11 pro max на 12 pro max и разликата е повече от осезаема!
Здравей,и Честита Коледа! Би ли споделил какво точно имаш предвид с това за осезаемата разлика между миналогодишния макс,и сегашния?
Питам защото имам 11 Pro Max и ми е интересно? ОК, 5G(екзотика все още при нас) една идея по-добра камера(не че на 11 Pro Max е зле) по-бърз процесор(с колко милисекунди по-бърз) и повече памет това е сериозно предимство признавам(особено що се касае за айфон)!
Батерията на 12 Pro Max е по-слаба,но да кажем с оптимизирания софтуер,и по-нов процесор,с повече RAM памет,ще държи колкото 11 Pro Max! Друго май не се сещам... Виж,по-скоро съм съгласен че маркетинга на Apple е осезаемо по-добър що се касае да промотира,и предлага новите си модели! Имам освен 11-ката и чистия 12! Разлика в бързина на работа и дисплей не долавям никаква...Батерията на 11-ката обаче направо издухва 12 по-всички параметри! Две седмици използвах 12 с две сим карти,и апарата не можеше да ми изкара деня без междинно зареждане! С 11 Pro Max нямам никакъв проблем в това отношение,а двата апарата са с една и съща версия на софтуера! Камерата и на двата ми харесва,с лек превес на 11 Pro Max.
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

alex333
Регистриран: 16 фев 2007, 16:01

Мнение от alex333 » 25 дек 2020, 22:02

Нямам никакви наблюдения за "чистата" 12 и няма да коментирам нищо за нея.
Относно 12 pro max:
1. Дисплей от нова галактика (знам, че не е на 90 или 120 херца, но е впечатляващ);
2. Бърз процесор (с просто око не се вижда, но при сериозно натоварване се разбира);
3. Повече RAM - никога не се налага да се затварят приложения, а и след 5 години и 5 основни ъпдейта ще работи добре;
4. Повече основна памет - вече съжалявам, че не взех 256 ГБ;
5. Камерите - любител съм на мобилната фотография. Новата основна камера е уникална. Направил съм десетки хиляди снимки с iPhone 11 pro max и само около 400 с 12 pro max, но вече знам за каква разлика идва реч.
Телефото камерата също е подобрена;
6. Батерия - няма разлика във времето. Или поне не се долавя. Тук не съм обективен, защото сравнявам нова батерия (живот на 100%) и стара (живот на 91-93%).
7. Малко по-голям екран, но това за едни е плюс, но за други е минус.
Това е от мен. Нека и други да споделят.

ps. По-бързо безжично зареждане :)
iPhone 16 Pro Max, White Titanium, 256 GB

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Мнение от pretorianec » 26 дек 2020, 10:13

alex333 написа:
25 дек 2020, 22:02
Нямам никакви наблюдения за "чистата" 12 и няма да коментирам нищо за нея.
Относно 12 pro max:
1. Дисплей от нова галактика (знам, че не е на 90 или 120 херца, но е впечатляващ);
2. Бърз процесор (с просто око не се вижда, но при сериозно натоварване се разбира);
3. Повече RAM - никога не се налага да се затварят приложения, а и след 5 години и 5 основни ъпдейта ще работи добре;
4. Повече основна памет - вече съжалявам, че не взех 256 ГБ;
5. Камерите - любител съм на мобилната фотография. Новата основна камера е уникална. Направил съм десетки хиляди снимки с iPhone 11 pro max и само около 400 с 12 pro max, но вече знам за каква разлика идва реч.
Телефото камерата също е подобрена;
6. Батерия - няма разлика във времето. Или поне не се долавя. Тук не съм обективен, защото сравнявам нова батерия (живот на 100%) и стара (живот на 91-93%).
7. Малко по-голям екран, но това за едни е плюс, но за други е минус.
Това е от мен. Нека и други да споделят.

ps. По-бързо безжично зареждане :)
Според мен нещата изглеждат така:

Точка 1:Същия дисплей като 11 Pro Max(какво ще рече “нова галактика” не знам)ако може малко по-подробно?
Точка 2:Нима миналогодишния е бавен? И двата телефона реагират повече от доволно бързо при едно и също натоварване(сравнение направено в реално ползване между 11 Pro Max и 12 който е с новия процесор).
Точка 3: Че откога рам паметта има толкова голямо значение? Никога не ми се е налагало да затварям приложения,или телефона ми фа бави,или лагва!
Точка 4: Тук съм съгласен че 128GB в стартовата версия е по-добре от 64GB въпреки че опция за повече памет има и без да се налага да се дават 200-300лв отгоре!
Точка 5: ОК,щом виждаш толкова голяма разлика...90% от потребителите едва ли биха ги доловили особено ако не знаят с какво е снимано(11 или 12).
Точка 6: Батерия:равен резултат! Къде е “ъпдейта” тук? Нали смисъла на всеки следващ модел е да надгражда предходния?
Точка 7: Пренебрежимо по-голям екран в сравнение с предходния модел(няма фрапираща разлика от сорта на инч,инч и половина в повече например).
P.S. По-бързо безжично? ОК,но за сметка на липса на зарядно,айде помисли колко “доволни” са потребителите в сравнение на едното с другото...

Но,наистина нека и други хора да споделят!
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 26 дек 2020, 12:01

Мога и аз да се включа:

1. Дисплеят се ъсеща по съвсем различен начин защото няма извивките - лично на мен ми харесва много повече.
2. Не мисля, че миналогодишния е бавен - тук не мисля, че ще откриеш каквато и да е разлика.
3. Рам паметта, колкото и да е оптимизирана си беше малко при предишните модели. Да, не ти трябват 12 гб със сигурност, но на предишнотр 3 или 4 ми се случваше да ми се затварят приложения в беграунд за нови. След това чакаш да заредят или те връщат в основната страница, което понякога ме е дразнило.
Сега с 12 про макс това не ми се е случвало - приложенията седят където и да съм ги оставил с дни. Доста е добре. Вече мога да твърдя, че количестовто на рамта отговаря на андроидските устройства с 10-12гб рам, което е нещо, което преди съм се усещал, че искам.
4. Мястото е ясно, жалко, че 256 не стана 512 въпреки, че 256 са предостатъчни поне за мен.
5. За снимките основните разлики, които са наистина осезаеми са при ниска светлина и качеството на видеото.
Снимките на тъмно са осезаемо по-добри. Видеото е просто феноменално, а стабилизацията при видео... преди ползвах гимбъл на DJI - вече почти не го ползвам. Много подобрена стабилизация и цветопредаване. Направо ме отвя. Няма по-добър телефон на пазара за видео.
6. Батерията бих казал, че е на нивото на други флагмани - хич не е зле. Изкарва ме средно по 40-48 часа, не я зареждам всеки ден.
Защо трябва да се надгражда в момента - това не е камера а батерия - за да я надградиш в повечето случаи трябва да сложиш по-голяма, което променя дизайн спецификацията на устройството. Очаквай сериозно надграждане като излязат нови технологии батерии. Сега като купувам телефон батерията ако издържа един ден - слагам отметка, че е ок и минавам на следващия критерии за избор.

Extremee13

Мнение от Extremee13 » 26 дек 2020, 16:56

Ами нека да е 12 про. Само че никъде го няма прото, нито в техно вверигите, нито в а1...
İphone 12 pro
Samsung S20
Huawei P30 PRO
Xiaomi Mi8
Poco F2 PRO

Отговори