Хмм, да така изглежда, че е за LTE 900 при тях. Може да има връзка с това, че в Северна България е по-хълмисто, докато в Южна България не толкова и може би 1800 също върши работа там?Apple_fan написа: ↑16 яну 2021, 23:58А1 са обновили детайлната им карта на покритие.
От нея забелязвам, че са добавили 4Г в селата около София и Самоков, където преди нямаше. Това е добра стратегия предвид това, че много хора се изнесоха към близки до големите градове села по време на карантината.
Забелязвам и друго. А1 имат коренно различна стратегия от Теленор и Виваком за това къде да слагат 4Г на 900 мхц. Пуснали са 4Г на 900 мхц предимно в Северна България с изключение на областните и част от малките градове. В Южна България е коренно различно. Там почти няма места с 4Г на 900 мхц.
И трето-колкото и странно да звучи, все още има места, където не е ъпгрейднато до 4Г.
Ти как гледаш дали е 900 или 1800 за 4G? Аз сменям между UMTS и LTE на картата и гледам дали значително се променя покритието, тъй като знам, че навсякъде имат 3G 900.
Добра стратегия ще е да вземат да почнат да агрегират 900 с 1800, а не от чудене на кое да ме сложи накрая да ме хвърля на 3G