Пускал съм коментар който нито е бил груб, нито обиден и даже не стигна до коментарите. Последния път се отнасяше за едно рс което дойде без клавиатура и се опитаха да ми обяснят да си купя с отстъпка, че по-лесно щяло да стане. След 2-3 месеца си получих клавиатурата, даже доста по-хубава и скъпа, и без да плащам, но трябваше да стигна до някакъв мениджър да решим казуса. С емаг ми се е случвало още 2-3 пъти и проблема се е решавал по-лесно или пак така, но коментарите относно стоката никога не са стигали до останалите потребители. Не ги оставяйте да ви размотават защото това работи само в полза на търговеца.
Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!
Re: Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!
-
- Регистриран: 18 яну 2021, 10:45
Re: Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!
Много зависи от покупката. Имал съм сполучливи и такива с проблеми, но са ги заменяли.
Заповядайте в нашият онлайн магазин за авточасти за въздушно окачване - нови с 2 години гаранция.
https://aeropik.bg/
Заповядайте в нашият онлайн магазин за авточасти за въздушно окачване - нови с 2 години гаранция.
https://aeropik.bg/
Последна промяна от parttrading на 08 фев 2021, 12:38, променено общо 1 път.
Няма какво да зависи от покупката, има си писан закон и правила за онлайн търговията, ако всичко е така както трябва те са длъжни да го изпълнят. Да не говорим, че процента некачествена стока при тях е доста висок, спрямо много други търговци, вярно голяма мрежа са, но да налагат по-висок контрол на качеството. Евтино или скъпо всичко подлежи на едни и същи правила.parttrading написа: ↑18 яну 2021, 10:46Много зависи от покупката. Имал съм сполучливи и такива с проблеми, но са ги заменяли.
-
Исках да кажа, че не самата платформа ЕМАГ е проблемна. Там продават различни търговци и от тях зависи колко тромава ще е процедурата за връщане на стока, рекламация или нещо друго.
Не е така, има срок от календарни 30 дни за връщане на сума, или 14/30 календарни за връщане на стока. Времето е напълно достатъчно за БГ търговците, пък и това е работа на Емаг да спазва правилата и да го изисква от търговците. Аз връщам стока според изискването да не е повредена и в същия вид както съм я получил, или ако е дефектна, така че и търговеца трябва да спази неговата част. Трябва да си търсим правата, защото няма кой от търговците сам да дойде да ти каже "абе това е некачествено, върни го", има ли нещо връщаш веднага. Правилата са еднакви за всички не са променлива величина за една част, а за друга задължителни.parttrading написа: ↑18 яну 2021, 15:42Исках да кажа, че не самата платформа ЕМАГ е проблемна. Там продават различни търговци и от тях зависи колко тромава ще е процедурата за връщане на стока, рекламация или нещо друго.
-
Така е, длъжни са да си спазят сроковете... Просто ги тормози здраво и продавача и Емаг. Все някога ще им писне. А Ако не - КЗП
Много от продуктите, са си техни и е пак същото. КЗП може и да даде становище или някакъв акт да им напише, но връщането на пари си е разписано като правила за такава търговия и те са длъжни. Аз също не се оплаквам от тях, защото сме решавали проблемите като сме ги имали, но покриват информация, коментари и т.н. Лично аз ще съм доволен да прочета и отрицателни коментари заедно с положителните, може и да се откажа от покупката, но е много по-вероятно да избера друга по-добра. Като чета само положителни е много вероятно да гледам по-внимателно и да се откажа или да се усъмня, че нещо не е наред. Иначе ако им писне, да хващат пътя, със сигурност ще има кой да ги замести, а и онлайн магазини колкото искаш.parttrading написа: ↑20 яну 2021, 09:04Така е, длъжни са да си спазят сроковете... Просто ги тормози здраво и продавача и Емаг. Все някога ще им писне. А Ако не - КЗП
Днес, след 20 дни ми писаха, че са получили якето :DDDDDD. Умирам си от смях, защото куриера е написал, че е доставено преди 20 дни. Сега трябва да одобрят връщането и след това до 14 дни щели да ми възстановят парите. Общо взето отива към 2 месеца. Ако трябва за всяко върнато нещо да чакам толкова значи не стават. Не знаех че има законов срок за възстановяване на парите от 30 календарни дни, но едва лище го спазят. И всичко това се случва след жалба в КЗП и много разговори и писане. Не мога да си представя как ще ме мотаят ако върна нещо скъпо. Гаранция също трябва да се забрави. Едва ли ще приемат някаква рекламация или ще бъде ходене по мъките.
Всички мразят да връщат пари и навсякъде (незнам дали така е по закон) връщането на парите е до 30 календарни дни. Когато трябва да вземат парите са измислили куп неща - виртуален ПОС, epay, банков превод, плащане в брой, но когато трябва да се върнат пари от девет дерета вода събират.
Такива проблеми съм имал с WizzAir, Ryanair, БДЖ....
Според мен, трябва да задължат търговците да връщат парите в разумен срок - най-много две седмици, но едва ли ще стане.
Такива проблеми съм имал с WizzAir, Ryanair, БДЖ....
Според мен, трябва да задължат търговците да връщат парите в разумен срок - най-много две седмици, но едва ли ще стане.
Днес най-после ме одобриха и сега до 14 дни трябва да ми възстановят парите. Ще отиде месец време. А то това за 30-те календарни дни неписано правило ли е щом не е по закон?
Незнам за другите неща, но за дрехите трябва да се измисли нещо, защото там докато не се пробва не е сигурно дали ще се хареса.
Незнам за другите неща, но за дрехите трябва да се измисли нещо, защото там докато не се пробва не е сигурно дали ще се хареса.