Серията Samsung Galaxy S21 е по-бърза, поддържа 5G и има подобрени камери

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Re: Серията Samsung Galaxy S21 е по-бърза, поддържа 5G и има подобрени камери

Мнение от radko89 » 30 яну 2021, 11:21

Spikul написа:
30 яну 2021, 11:20
centur написа:
30 яну 2021, 10:29
board написа:
30 яну 2021, 10:09
Както казах, съм впечатлен от батерията. Поне аз никога не съм притежавал телефон, който да ми е правил двуцифрено число часове на включен екран.
При ябълката миналата седмица имах над 10 часа и половина (общо ползване) и ми бяха останали над 20% батерия.
Заблудата, в която се връзват всички с mAh батерия при iPhone и при Android е коренно различно и се получава така, че iPhone 3xxx mAh батерия може да работи еднакво (че и отгоре) спрямо Android с 5xxx mAh батерия.
Заблудата идва, че сравняваш айфона с Ултрата.
Случайно да си се замислял, че говорим за по-голям 120Hz дисплей?
Случайно да си се замислял, че дисплея на Самсунга е с 20% по-ярък и има дигитайзер за стилуси?
А двойното повече RAM от въздуха ли се захранва?
Всичко изброено си харчи ток, така че паралелът с айфон е абсолютно неуместен.
Щеше да е абсолютно неуместен ако се сравняваха телефон с GPS устройство да кажем.
И двата телефона правят едно и също, просто при едните се постига по-оптимизирано от другите..

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 30 яну 2021, 11:42

radko89 написа:
30 яну 2021, 11:21

Щеше да е абсолютно неуместен ако се сравняваха телефон с GPS устройство да кажем.
И двата телефона правят едно и също, просто при едните се постига по-оптимизирано от другите..
Едно и също ли правят? Не знаех, че айфона има стилус :shock:

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 30 яну 2021, 12:56

centur написа:
30 яну 2021, 10:29
board написа:
30 яну 2021, 10:09
Както казах, съм впечатлен от батерията. Поне аз никога не съм притежавал телефон, който да ми е правил двуцифрено число часове на включен екран.
При ябълката миналата седмица имах над 10 часа и половина (общо ползване) и ми бяха останали над 20% батерия.
Заблудата, в която се връзват всички с mAh батерия при iPhone и при Android е коренно различно и се получава така, че iPhone 3xxx mAh батерия може да работи еднакво (че и отгоре) спрямо Android с 5xxx mAh батерия.
Това "общо ползване" при айфона, ако правилно си спомням отчита вякаква форма на активност на телефона, независимо дали говориш по телефона, дали слушаш музика на изгасен дисплей и т.н. което няма много общо със SoT.
Радвам се, че батерията на айфона ти държи добре, но защо подклаждаш спор с това как държала повече от Ултрата?

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 30 яну 2021, 13:00

stoks написа:
30 яну 2021, 10:38
board,добре е написал за батерията,мога да потвърдя подобни числа,с телефона съм от 5 дни,без да съм го товарил много.Но в един друг форум от дни пропищяха от прекомерно греене/!!/,подкрепено с тестове,а и съобщават за такова от външни форуми!!Тук обаче подобно от ползватели няма,освен несъществени дърления..
В действителност в първия ден когато си прехвърлих 70GB видео и снимки, приложенията и настройките... телефона загря доста сериозно по време на процеса. След това по-скоро не съм го усещал топъл.

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Мнение от pretorianec » 30 яну 2021, 13:02

Не знаех че стилуса при Самсунг е толкова определящ за живота на батерията,та липсата му при айфон да е такова предимство що се касае живота на батерията...
Радко е прав, сравняваме телефони с телефони и това че единия има по-голям дисплей,повече рам,и по-висока честота на опресняване не е оправдание за бързото “издъхване” на батерията! Ангажимент на производителя е да предвиди високия разход на енергия,и да компенсира по-някакъв начин за да може клиента да е доволен.
В случая с новите модели явно Самсунг са се справили с това(за което беше крайно време). Да продължават все така...
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 30 яну 2021, 13:11

@board, честито за телефончето! Със здраве да си го ползваш и пускай снимки редовно в темата “Снимки от смартфона”, ако желаеш разбира се.😊

Имаш ли активно 5G вече от Виваком?
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 30 яну 2021, 13:39

radko89 написа:
30 яну 2021, 11:17
Айшитнята ако сложи 120hz дисплей не трябва да има други телефони с такъв, че и пак няма да стигнат. Точно така продават повече от всички взети заедно.
Това, че самсунг ще продаде я има я няма 5 милиона... кажи как да стане?
А ако си мислиш, че ще сложат без LTPO както самсунг направиха миналата година - няма как да се случи - ще се компроментира батерията.
Просто с мащаба трудно се постигат тези неща, това е.
Така е, в случая мащаба прави слагането на нови технологии далеч по-трудно. В съседна тема, някой се подиграваше, колко малко телефони щели да продадат Самсунг на фона на Епъл. Но аз не разбирам какво печеля като потребител, дали още 5 или 50 милиона човека ще си вземат телефон като моя?
Дори напротив, щастлив съм, че търсенето не е толкова голямо и мога да си взема телефона без проблем още преди официалната дата за продажба. В същия момент гледах @centur от ноември месец се опитва да си поръча айфона от теленор и все няма наличности, чак преди една седмица успя. Така че големия интерес към нещо си има и своите минуси.

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 30 яну 2021, 13:47

pretorianec написа:
30 яну 2021, 13:02
Не знаех че стилуса при Самсунг е толкова определящ за живота на батерията,та липсата му при айфон да е такова предимство що се касае живота на батерията...
Радко е прав, сравняваме телефони с телефони и това че единия има по-голям дисплей,повече рам,и по-висока честота на опресняване не е оправдание за бързото “издъхване” на батерията! Ангажимент на производителя е да предвиди високия разход на енергия,и да компенсира по-някакъв начин за да може клиента да е доволен.
В случая с новите модели явно Самсунг са се справили с това(за което беше крайно време). Да продължават все така...
Аз пък не знаех, че най-определящо е заяждането. Какво ми дреме дали телефона издържа 5 или 8 часа екранно време?
Да не живея през 90-те години на миналия век, където си мерехме колко рядко си зареждаме тухлите?

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 30 яну 2021, 14:42

board написа:
30 яну 2021, 12:56
Това "общо ползване" при айфона, ако правилно си спомням отчита вякаква форма на активност на телефона, независимо дали говориш по телефона, дали слушаш музика на изгасен дисплей и т.н. което няма много общо със SoT.
Радвам се, че батерията на айфона ти държи добре, но защо подклаждаш спор с това как държала повече от Ултрата?
Да, телефонните разговори ги отчита, но в него "тест" с над 10 часа и половина екран да съм имал не повече от 20 - 30 минути разговори за целия ден.
Музика на загасен дисплей не се отчита като екранно време, ако това имаш предвид. Има си отделна секция само с включен екран - именно за нея говоря, че имах над 10 часа и половина (както казах по-горе с 20 - 30 минути разговори за деня).

Целта ми е не подклаждам спорове, че iPhone държал повече от Ultra-та ти, а това, че се вдъхновяваш как си направил двуцифрен SOT.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Мнение от pretorianec » 30 яну 2021, 15:14

Spikul написа:
30 яну 2021, 13:47
pretorianec написа:
30 яну 2021, 13:02
Аз пък не знаех, че най-определящо е заяждането. Какво ми дреме дали телефона издържа 5 или 8 часа екранно време?
Да не живея през 90-те години на миналия век, където си мерехме колко рядко си зареждаме тухлите?
Целта на казаното от мен няма нищо общо с заяждането,или някакъв вид спор Samsung vs. Apple. Опитвам се да кажа че живота на батерията е важен компонент в работата на всяко едно моб.у-во! И то точно понеже не сме 90-те години където батерията на Нокията с монохромния дисплей ми караше две седмици че и повече. Сегашните смартфони с хилядите функции които предлагат,и за които се използват имат много по-остра нужда от добър живот,и оптимизация батерията. Особено в забързаното ни ежедневие където не всеки може да се спре,и “закачи” някъде зарядно устройство,или да ходи с Power Bank. Радвам се че Самсунг го решиха този проблем(по-това което се вижда в ревютата на Ултрата)защото за мен е престъпление телефон с такъв голям и прекрасен дисплей да не можеш да го разцъкваш на воля защото има опасност до обяд да му отиде батерията! Не знам дали е заради новия процесор,или заради новата функция за намаляване и увеличение на херцовете но важното е че работи!
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

Отговори