Серията Samsung Galaxy S21 е по-бърза, поддържа 5G и има подобрени камери

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Серията Samsung Galaxy S21 е по-бърза, поддържа 5G и има подобрени камери

Мнение от Spikul » 04 фев 2021, 20:15

arakchiev написа:
04 фев 2021, 20:12

Да, мога да прочета какво пише като си зуумнал до край. Но този ти пример ми говори, че хал хабер си нямаш какво значи качесво и какво се гледа :(
Наистина си прав, хал хабер си намам от качесво :lol:
Вярвай си в каквото искаш, аз пък виждам ти какво разбираш и колко е уникален Шаомито ти с горната снимка :lol:
Ето още една снимка без детайла, която успях да кача :lol:
Изображение

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Мнение от arakchiev » 04 фев 2021, 20:35

Гъбата ти не е на фокус, но това е май-малкия проблем на снимката :(

Е, нали искаше китайски телефон, който да вади детайла на твоя Самсунг? Ето ти примера, или искаш да кажеш, че семпъл снимката е по-добра от С20? Казах ти, и двата не стават, ама единия е по-зле.

И за да ти обясня защо не се зуумва докрай и не се гледа, а се гледа 1:1 - ето със същия зуум като твоя кроп - ти можеш ли да познаеш какво дърво си снимал?

Изображение

Spikul

Мнение от Spikul » 04 фев 2021, 20:59

arakchiev написа:
04 фев 2021, 20:35
Гъбата ти не е на фокус, но това е май-малкия проблем на снимката :(

Е, нали искаше китайски телефон, който да вади детайла на твоя Самсунг? Ето ти примера, или искаш да кажеш, че семпъл снимката е по-добра от С20? Казах ти, и двата не стават, ама единия е по-зле.

И за да ти обясня защо не се зуумва докрай и не се гледа, а се гледа 1:1 - ето със същия зуум като твоя кроп - ти можеш ли да познаеш какво дърво си снимал?

Изображение
Гъбата ми не е на фокус :lol:
Ти за макро чувал ли си???
Ама карай да върви де, давай с празните приказки, аз качих китайски флагман да видиш какво е истинска мацаница, а ти не качи дори една твоя снимка да те видим какъв си професионалист.
То нали китайците бяха измислили индукцията според теб :lol:

Huaweimatexs
Регистриран: 15 авг 2020, 17:01

Мнение от Huaweimatexs » 04 фев 2021, 21:57

За какъв китайски флагман говориш? За мейт 40 pro plus? За Mi 10 ultra? Май не.

Spikul

Мнение от Spikul » 04 фев 2021, 22:04

Huaweimatexs написа:
04 фев 2021, 21:57
За какъв китайски флагман говориш? За мейт 40 pro plus? За Mi 10 ultra? Май не.
Великолепния ти дисплей да не е толкова блед, че не може да прочетеш какво съм написал и качил?
Когато P20 pro беше флагман, флагманът на Sony беше XZ Premium. Трябва да ти е много зле дисплея или зрението, за да не видиш каква мацаница и мъгла прави китайския флагман преди 2 години.
Изображение
remove duplicate text
Изображение
remove duplicate text
Иначе чакам да качите снимки от сегашните флагмани Мейтове и Мюта, ама само си плямпорите и нищо реално не е качено.

Huaweimatexs

Мнение от Huaweimatexs » 04 фев 2021, 22:23

Смехотворно е да се обясняваш за телефон произведен преди 3 години. Да не говорим, че флагманската серия е мейт. Кажи нещо за последните модели на китайците. За мейт 40 про плюс и ми10 ултра. Кой телелефон е с най-голям сензор? Ти винаги си казвал, че големината на сензора е много важна.

Spikul

Мнение от Spikul » 04 фев 2021, 22:29

Huaweimatexs написа:
04 фев 2021, 22:23
Смехотворно е да се обясняваш за телефон произведен преди 3 години. Да не говорим, че флагманската серия е мейт. Кажи нещо за последните модели на китайците. За мейт 40 про плюс и ми10 ултра. Кой телелефон е с най-голям сензор?
Смехотворно е да плямпаш празни приказки. Видях колко им струват флагманите и повече няма да си купя китайски флагман.
Ако ще качваш нещо - качи, ако ли не, просто спри да пишеш празни приказки, г-н псевдо баровец.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 04 фев 2021, 22:29

arakchiev написа:
04 фев 2021, 18:12
Ако смятате, че това е нормално качество от "топа на топа" за торба пари... значи ви съветвам да погледнете снимките на Донатело от S7, за да се насладите на нормално качество :)) Нито гълъбите впечатляват със замазания си детайл, халото и много шум, нито предишните от центъра. Нощните дори не влизат в дискусията засега, защото са комични и дори 10та серия е класи отгоре, да не говорим за други китайски марки :D
По принцип основната причина поради която се чудих дали има смисъл да взема ултрата е въпросния 108MP сензор. Изглежда, че има основно маркетингово предимство пред 12MP сензорите на марката, а на софтуера му е по-трудно да работи с него.

Ама малко предобряш с коментарите. Нощните снимки на 10-та серия със сигурност не са класи отгоре, напротив по-зле са. А и с него за подобна снимка на гълъб само можеш да си мечтаеш.

Добре, не ти харесват снимките на гълъбите, а ще ми кажеш ли с кой телефон щяха да се получат по-добре?

Лично аз нормално в 99% от случаите си разглеждам снимките ресайзнати в размера на екрана на който ги гледам. А пък най-често ги споделям чрез социалните мрежи, където са съвсем смачкани. Та в този ред на мисли тези ровения на пиксели 1:1 не са ми никак важни. Просто след като снимката изглежда супер на дисплея на телефона ми или като я метната на екрана на телевизора ... не виждам смисъл да се разочаровам, че ако тръгна да броя пикселите нещо няма да е наред.

Иначе съм много съгласен, че Самсунг имат да свършат много работа по софтуера и че резултатите не са постоянни. Дано с някой следващ ъпдейт нагласят нещата.

Huaweimatexs

Мнение от Huaweimatexs » 04 фев 2021, 22:33

Spikul написа:
04 фев 2021, 22:29
Huaweimatexs написа:
Смехотворно е да се обясняваш за телефон произведен преди 3 години. Да не говорим, че флагманската серия е мейт. Кажи нещо за последните модели на китайците. За мейт 40 про плюс и ми10 ултра. Кой телелефон е с най-голям сензор?
Смехотворно е да плямпаш празни приказки. Видях колко им струват флагманите и повече няма да си купя китайски флагман.
Ако ще качваш нещо - качи, ако ли не, просто спри да пишеш празни приказки, г-н псевдо баровец.
Кой телефон от актуалните флагмани е с най-голям сензор? Какво общо има между п20 про и мейт 40 про плюс? И въобще, защо намесваш думата баровец? Купувам си вещи, които ми харесват. Какво значение има дали съм баровец или не? Непрекъснато ни в клин, ни в ръкав го повтаряш.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 04 фев 2021, 22:43

Huaweimatexs написа:
Кажи нещо за последните модели на китайците. За мейт 40 про плюс и ми10 ултра.
Със супер камери са, но си имат други недостатъци... няма идеални телефони...

Отговори