VR очилата на Apple може да струват 3000 долара
Новина от MobileBulgaria VR очилата на Apple може да струват 3000 долара
Ммм ... евтиния, ще взема 5/6 броя за цялото семейство.
Бъди свободен
Re: VR очилата на Apple може да струват 3000 долара
Трябва да предложат нещо наиситна невиждано за тази цена, защото едни доста прилични VR-ки като Oculus Quest 2 са $300.
Това ще са AR очила. VR е лесно и евтино и изобщо не е водещото в цената
Ехе 3000 долара... то нищо не е това. Те пък без пари ги пускат вече продуктите им. Те предполагам ще са и отгоре на всичко доста револиционни ... извинете забраивх кавичките на половината от домуте горе но нищо.
Много любопитно каква технология може да се ползва за дa постигнат 8К дисплей и то за всяко око. Да кажем по 3 инча на дисплей, това ще са 3000ppiТвърди се, че устройството ще има два 8K дисплея с функция за отчитане позицията на очите.
Отделно какъв хардуер ли е нужен да за рендерира в реално време при висока резолюция на двата дисплея? Малко странно ми звучи цялата работа... ама да видим.
В момента даже RTX 3090 или RX 6900 XT едва могат да подкарат 60+ FPS на UHD (не 4К) резолюция на някои игри и се мъчат с ъпскейлинг през DLSS. И това са най-мощните потребителски видеокарти на 2021 на цени 5-6К лева едната. 8К могат да видят и на 15 FPS само в мечтите си, при това само на един дисплей, на 90 градуса температура.
На техен Apple-ски хардуер не знам какво ще тръгне, освен ако не използват локално сървърно оборудване или нещо от рода на Stadia, където всичко, което се показва се предава през стрийминг. Нишов продукт, потенциално използван от богати филмови студия или големи фирми за виртуална/добавена реалност.
На техен Apple-ски хардуер не знам какво ще тръгне, освен ако не използват локално сървърно оборудване или нещо от рода на Stadia, където всичко, което се показва се предава през стрийминг. Нишов продукт, потенциално използван от богати филмови студия или големи фирми за виртуална/добавена реалност.
8К ще е само в зоната, в която се гледа, а останалото ще е с ниска.board написа: ↑05 фев 2021, 13:16Много любопитно каква технология може да се ползва за дa постигнат 8К дисплей и то за всяко око. Да кажем по 3 инча на дисплей, това ще са 3000ppiТвърди се, че устройството ще има два 8K дисплея с функция за отчитане позицията на очите.
Отделно какъв хардуер ли е нужен да за рендерира в реално време при висока резолюция на двата дисплея? Малко странно ми звучи цялата работа... ама да видим.