Серията Samsung Galaxy S21 е по-бърза, поддържа 5G и има подобрени камери
Re: Серията Samsung Galaxy S21 е по-бърза, поддържа 5G и има подобрени камери
Spikul, даже си направил супер-макро, защото фокуса ти е на клечката пред гъбата...
Board, всъщност мисля, че си прав - прекалил съм с критиката. Нещо твоята нощна снимка ми се видя много кофти, с халота и шум, но shootout-a в gsmarena ме кара да мисля, че снимките с предишните поколения Ултра са почти идентични, с леко предимство на новия модел. Иначе това, което и друг път съм писал тук - за този род продукт е важно как снимката изглежда на дисплея, защото е потребителски клас електроника с такава насоченост. Просто и аз като заинтересован в техниката се надявах да видя нещо по-впечатляващо от новото поколение сензор, но явно засега нещата са такива, каквито са
Не знам гълъбите с кой телефон биха били по-добре, нямам много налични модели около себе си. Като обект не са много детайлни (това значи фин детайл, там където има много дребна информация, Спикул), а по-скоро гладки пера и очаквах повече и от нивата на шум и от нивата на детайл. Но пък цветове и ДО са супер!
И за да не се сърди Спящия Спокойно, ето снимка за цвят от тазсутрешната разходка с косматата ми дружка - на мен ми изглежда реалистично и на екрана на компютъра и затова съм си избрал такъв модел телефон, какъвто имам. Вашите са по-хубави, ОК, но ми се вижда комично да мислите, че са най-най-хубавите и край, други няма
Board, всъщност мисля, че си прав - прекалил съм с критиката. Нещо твоята нощна снимка ми се видя много кофти, с халота и шум, но shootout-a в gsmarena ме кара да мисля, че снимките с предишните поколения Ултра са почти идентични, с леко предимство на новия модел. Иначе това, което и друг път съм писал тук - за този род продукт е важно как снимката изглежда на дисплея, защото е потребителски клас електроника с такава насоченост. Просто и аз като заинтересован в техниката се надявах да видя нещо по-впечатляващо от новото поколение сензор, но явно засега нещата са такива, каквито са
Не знам гълъбите с кой телефон биха били по-добре, нямам много налични модели около себе си. Като обект не са много детайлни (това значи фин детайл, там където има много дребна информация, Спикул), а по-скоро гладки пера и очаквах повече и от нивата на шум и от нивата на детайл. Но пък цветове и ДО са супер!
И за да не се сърди Спящия Спокойно, ето снимка за цвят от тазсутрешната разходка с косматата ми дружка - на мен ми изглежда реалистично и на екрана на компютъра и затова съм си избрал такъв модел телефон, какъвто имам. Вашите са по-хубави, ОК, но ми се вижда комично да мислите, че са най-най-хубавите и край, други няма
Чакай сега да те започна аз, г-н Фотографе.arakchiev написа: ↑05 фев 2021, 14:02Spikul, даже си направил супер-макро, защото фокуса ти е на клечката пред гъбата...
Първо се научи, че Спикул е образувание на повърхността на Слънцето, подобно на протуберансите. Не те знам от къде ти хрумват подобни съчинения.
Второ, ако си мислиш, че Шаомито ти вади детайл повече от Ултрата, си в огромна грешка.
Ето скрийнове на детайли:
[/url]
Ето един скрийншот на снимка от мен и после максимум зуум:
[url=https://ibb.co/nmghYfs]
Ново видео, Exynos и Снапа с еднакво енергопотребление, което е отромна крачка напред, миналата година имаха разлика 10% в полза на Snapa. По преживяване с малко изпреварва Snapa Exynos от 2 до 5 %. Този път Exynos наистина застигна Snapa. Догодина мисля ме ще го задмине. А това със снимките е въпрос на софтуер а не на процесор.
Последна промяна от Fenche1 на 05 фев 2021, 23:09, променено общо 1 път.
Браво момчета, гледам ви снимките и се радвам много , Айшитнята след две до 3 години може да ги настигне по качество.
Спикулираш с тия кропове!
Аз с моя модел не съм в битката за дневни снимки, само на нощни ви късам, но батковците със 108mpx не се дават на Ултрата ти, това ми е мисълта
Повече се бъзикам, обаче, и ми се обсъжда. Уважавам постиженията на всеки производител и се надявам на най-доброто. Смешни са ми изхвърлянията като на аполона само
Аз с моя модел не съм в битката за дневни снимки, само на нощни ви късам, но батковците със 108mpx не се дават на Ултрата ти, това ми е мисълта
Повече се бъзикам, обаче, и ми се обсъжда. Уважавам постиженията на всеки производител и се надявам на най-доброто. Смешни са ми изхвърлянията като на аполона само
вярно ли това пое от целия клип?
А това, че снима по-зле, че е по-бавен, че е още по-бавен при продължително натоварване - цели 20%...
В оценка на тези снимки мисля, че трябва да се вземе предвид цялата постановка. В смисъл това, че се снимани с 10х камерата от около 5 метра. Ако бях застанал на 50см от гълъбите, а те бяха така любезни да не бягат, сигурно щяха да станат по-хубави снимки с основната камера.... ама това ми беше варианта да не ги притеснявам.arakchiev написа: ↑05 фев 2021, 14:02Не знам гълъбите с кой телефон биха били по-добре, нямам много налични модели около себе си. Като обект не са много детайлни (това значи фин детайл, там където има много дребна информация, Спикул), а по-скоро гладки пера и очаквах повече и от нивата на шум и от нивата на детайл. Но пък цветове и ДО са супер!
Другата 10х снимка на купола която споделих определено не е шедьовър сама по себе си, но аз съм откровено впечатлен, че мога да направя подобна снимка с телефона и неговите стъкълца по няколко милиметра от стотина метра разстояние.
Като казах на един познат, че мисля да взимам ултрата и ми е интересен перископа, ми разказа как преди време и той много се е вълнувал от перископа на неговия P30 Pro, но след това осъзнал, че е доста трудно да направи читава снимка с по-голям зум без статив. За това взел статив, че даже и блутут спусък, защото дори самото отклонение на телефона при натискане на бутона се мултиплицирало при зума и влошавало резултата. Това ме разколеба какво да очаквам, но бях приятно изненадан, че самсунг са поработили по въпроса и обараза обикновено стои много стабилно дори при голям зум. Съответно и лесно се снима от ръка, което прави опцията много по-използваема.
Иначе съм далеч от това да твърдя, че телефона е нещо уникално, от доста време на пазара има перископи и по-добри сензори. Но пък като цялостен пакет от дисплей, чипсет, батерия, различни камери... е отлична комбинация.
А това че Exynos, по-енергопотребление е колкото Snapa? Това не е ли постижение за теб от преди???, а че бил с 3 до 5 % по бавен, това е нищожно малко и го споменаваш? Ва единия тест Exynos беше по бърз. А за снимане по зле бил, Дали?за мен повече от половина снимки със Exynos бяха по хубави. Това със снимките, не е от процесора а от софтуера. Имат да оправят още малко софта Samsung.
Може спокойно да се каже, че и двата процесора се справят добре, който и телефон да вземеш. Премахната е разликата при Exynosи Snapa, от миналата година!
Има нещо нередно в това сравнение с прегряването и падането на производителността. Най-малкото преди да е почнал теста, Ексиноса беше с 10 градуса по-горещ, което не е сериозно.
А ако наистина е по-горещ като чип, няма как да дава идентични резултати при живота на батерията. А има и много други сравнения при които разлика в температурите почти няма, примерно:
board написа: ↑06 фев 2021, 07:40Има нещо нередно в това сравнение с прегряването и падането на производителността. Най-малкото преди да е почнал теста, Ексиноса беше с 10 градуса по-горещ, което не е сериозно.
А ако наистина е по-горещ като чип, няма как да дава идентични резултати при живота на батерията. А има и много други сравнения при които разлика в температурите почти няма, примерно:
На този тест, Exynos на моменти се справя по добре от Снапа 888, което е впечатляващо постижение от миналата година.