Ето още един тестboard написа: ↑05 фев 2021, 22:40В оценка на тези снимки мисля, че трябва да се вземе предвид цялата постановка. В смисъл това, че се снимани с 10х камерата от около 5 метра. Ако бях застанал на 50см от гълъбите, а те бяха така любезни да не бягат, сигурно щяха да станат по-хубави снимки с основната камера.... ама това ми беше варианта да не ги притеснявам.arakchiev написа: ↑05 фев 2021, 14:02Не знам гълъбите с кой телефон биха били по-добре, нямам много налични модели около себе си. Като обект не са много детайлни (това значи фин детайл, там където има много дребна информация, Спикул), а по-скоро гладки пера и очаквах повече и от нивата на шум и от нивата на детайл. Но пък цветове и ДО са супер!
Другата 10х снимка на купола която споделих определено не е шедьовър сама по себе си, но аз съм откровено впечатлен, че мога да направя подобна снимка с телефона и неговите стъкълца по няколко милиметра от стотина метра разстояние.
Като казах на един познат, че мисля да взимам ултрата и ми е интересен перископа, ми разказа как преди време и той много се е вълнувал от перископа на неговия P30 Pro, но след това осъзнал, че е доста трудно да направи читава снимка с по-голям зум без статив. За това взел статив, че даже и блутут спусък, защото дори самото отклонение на телефона при натискане на бутона се мултиплицирало при зума и влошавало резултата. Това ме разколеба какво да очаквам, но бях приятно изненадан, че самсунг са поработили по въпроса и обараза обикновено стои много стабилно дори при голям зум. Съответно и лесно се снима от ръка, което прави опцията много по-използваема.
Иначе съм далеч от това да твърдя, че телефона е нещо уникално, от доста време на пазара има перископи и по-добри сензори. Но пък като цялостен пакет от дисплей, чипсет, батерия, различни камери... е отлична комбинация.
Серията Samsung Galaxy S21 е по-бърза, поддържа 5G и има подобрени камери
Re: Серията Samsung Galaxy S21 е по-бърза, поддържа 5G и има подобрени камери
-
- Регистриран: 15 авг 2020, 17:01
Нямам мейт 40 про плюс и съответно не мога да ти пусна снимка правена с него, но ето две снимки (снимани с телефон, който е по-назад в класациите) правени без никакви настройки, фокусиране и т.н. Просто вадене на телефона и моментално щракване. Размерите на файловете са между 0.6 и 0.8 МБ.Spikul написа: ↑04 фев 2021, 22:04Великолепния ти дисплей да не е толкова блед, че не може да прочетеш какво съм написал и качил?Huaweimatexs написа: ↑04 фев 2021, 21:57За какъв китайски флагман говориш? За мейт 40 pro plus? За Mi 10 ultra? Май не.
Когато P20 pro беше флагман, флагманът на Sony беше XZ Premium. Трябва да ти е много зле дисплея или зрението, за да не видиш каква мацаница и мъгла прави китайския флагман преди 2 години.
remove duplicate text
remove duplicate text
Иначе чакам да качите снимки от сегашните флагмани Мейтове и Мюта, ама само си плямпорите и нищо реално не е качено.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Не мога да разбера, защо резултатите на двата чипсета в различните ревюта са различни.
https://www.gsmarena.com/exynos_2100_vs ... -47611.php
Тук Snapa и Exynos да еднакви по всичко.board написа: ↑08 фев 2021, 11:15Не мога да разбера, защо резултатите на двата чипсета в различните ревюта са различни.
А тук даже ексиноса бие доста прилично снапа.
Нещо са непостоянни и варират резултатите при различните ревюта, което не вярвам да е умишлено, но акълът не ми го побора защо се случва.
Нещо са непостоянни и варират резултатите при различните ревюта, което не вярвам да е умишлено, но акълът не ми го побора защо се случва.
Board ,Радко и Спикул
Ето едно честно интервю, в което Exynos , реално е по- добър от Snapa.
Ето едно честно интервю, в което Exynos , реално е по- добър от Snapa.
Последна промяна от Fenche1 на 09 фев 2021, 01:39, променено общо 1 път.
И какво излиза , оня миризлив мангал Ариен дето уж с 20% бил по бавен Exynos при 5-пъти тест, излиза че е лъжа. Значи излиза че за Европа е по добър процесора на Samsung от този, който слагат в Корея Snapdragon на САЩ.QUALQOM
Както написах и по-горе - не мисля, че Арън или който и да било лъже.
Последният пич си го каза в клипа - при различни бройки излизат различни резултати и не се знае от какво е.
Бих казал, че резултатите са обещаващи, но непостоянни.
Сигурно ще разберем скоро на какво се дължи това.
Последният пич си го каза в клипа - при различни бройки излизат различни резултати и не се знае от какво е.
Можеби зависи от качеството на процесора, явно не са 100% еднакви един с друг.radko89 написа: ↑09 фев 2021, 10:28Както написах и по-горе - не мисля, че Арън или който и да било лъже.
Но определено тази година Exynos достигна Snapdragona по издържливост на батерия и бързина. Можем спокойно да си отдъхнем в Европа с читав и конкурентен Exynos!
Току що получих софтуерен ъпдейт 304мб за подобряване на камерата и тн.