Xiaomi Mi 11 идва в Европа за 749 евро

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Re: Xiaomi Mi 11 идва в Европа за 749 евро

Мнение от arakchiev » 09 фев 2021, 12:53

Скъп е IP сертификата, иначе няма проблем с водата, хора си ги мият на чешмата 🙂

Huaweimatexs
Регистриран: 15 авг 2020, 17:01

Мнение от Huaweimatexs » 09 фев 2021, 13:17

Spikul написа:
09 фев 2021, 10:44
Huaweimatexs написа:
08 фев 2021, 23:21
Ето какво казват displaymate: Metrics.

The Xiaomi Mi 11 sets or matches 13 Smartphone Display Performance Records for:
Numerical Display Performance Differences that are Visually Indistinguishable are considered Matched and Tied Performance Records.

· Highest Absolute Color Accuracy (0.3 JNCD) – Visually Indistinguishable From Perfect.

· Highest Image Contrast Accuracy and Intensity Scale Accuracy (2.20 Gamma) – Visually Indistinguishable From Perfect.

· Smallest Shift in Color Accuracy and Intensity Scale with the Image Content APL (0.5 JNCD) – Visually Indistinguishable From Perfect.

· Smallest Shift in Image Contrast and Intensity Scale with the Image Content APL (0.02 Gamma) – Visually Indistinguishable From Perfect.

· Smallest Change in Peak Luminance with the Image Content Average Picture Level APL (2 percent) – Visually Indistinguishable From Perfect.

· Highest Full Screen Brightness for OLED Smartphones (996 nits at 100% APL).

· Highest Peak Display Brightness (1,771 nits for Low APL).

· Largest Native Color Gamut (111% DCI-P3 and 139% sRGB / Rec.709 for the Saturated Mode).

· Highest Contrast Ratio (Infinite).

· Lowest Screen Reflectance (4.4 percent).

· Highest Contrast Rating in Ambient Light (226 for 100% APL and 403 for Peak Brightness).

· Smallest Color Variation of White with Viewing Angle (0.5 JNCD at 30 degrees).

· Highest Visible Screen Resolution 3K (3200x1440) – 4K Does Not Appear Visually Sharper on a Smartphone.

The Xiaomi Mi 11 earns our Highest A+ Display Performance Assessment Rating
OLED has evolved into a highly refined and mature display technology that now produces the best and highest performance displays for Smartphones.
OLED Display Performance continues to provide major Record Setting improvements with every new generation.

Xiaomi has concentrated on significantly raising the on-screen Absolute Picture Quality and Absolute Color Accuracy of the OLED display by implementing Precision Factory Display Calibration, moving the overall Xiaomi Mi 11 Display Performance up to Record Setting Outstanding Levels with close to Text Book Perfect Calibration Accuracy that is Visually Indistinguishable From Perfect.

DisplayMate Display Performance Ratings:
All of the Results in this article are based Entirely on our Objective and Extensive DisplayMate Lab Tests and Measurements that are all listed in the sections below.

· To get a DisplayMate A Display Performance Rating the display must get All Green [Very Good to Excellent] Ratings for All of the Display Tests and Measurements [except for Color Shifts at 30 degrees Viewing Angle, which are deemed less important].

· Then to get a DisplayMate A+ Display Performance Rating the Average Absolute Color Accuracy and the Average Absolute Color Accuracy Shifts with Average Picture Level APL must All be less than 1.0 JNCD, and the Largest Color Errors must All be less than 3.0 JNCD.

The Xiaomi Mi 11 delivers Uniformly Consistent Top Tier Display Performance and receives All Green [Very Good to Excellent] Ratings in All DisplayMate Lab Test Display Performance and Accuracy Categories and has Absolute Color Accuracy much better than 1.0 JNCD.

The Xiaomi Mi 11 display meets all of the criteria and requirements for a DisplayMate A+ Grade, earning DisplayMate’s Highest Overall Display Assessment Rating and Highest Display Performance Grade of A+.

DisplayMate Display Performance Rating and Best Smartphone Display Award

Based on our extensive Lab Tests and Measurements the Xiaomi Mi 11 has a Very Impressive Excellent Top Tier World Class Smartphone Display with close to Text Book Perfect Calibration Accuracy and Performance that is Visually Indistinguishable From Perfect. Based on our objective Lab Tests and Measurements the Xiaomi Mi 11 receives a DisplayMate Best Smartphone Display Award earning DisplayMate’s highest ever Display Performance Grade of A+ and setting or matching 13 Smartphone Display Performance Records that are listed above.
Така ли?
Поне да си беше направил труда да прочетеш стойностите:
1. 0.5 JNCD срещу 0.5 JNCD за Ноута отклонение.
2. 2,20 срещу 2,12 за Ноута разлика в скалите на интензитета. Кой е по-точен?
3. 4,4% срещу 4,2% отражение за Ноута, кое ли отразява по-малко?
Другите стойности изобщо няма да ги коментираме какви са разликите.
Да не говорим, че дисплея се прави именно от Самсунг.
Коментирай всичко. Няма проблем. Ама наистина всичко. Не само няколко категории. А най-добре коментирай удебеления текст. “The Xiaomi Mi 11 sets or matches 13 Smartphone Display Performance Records”.

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 09 фев 2021, 13:45

Ти май си скаран с числата?
Аз ти давам реални стойности, ти пак плямпаш празни приказки.

Spikul

Мнение от Spikul » 09 фев 2021, 15:11

arakchiev написа:
09 фев 2021, 12:53
Скъп е IP сертификата, иначе няма проблем с водата, хора си ги мият на чешмата 🙂
Да бе, той сертификатът струва 500 лева, но иначе нямало проблеми :lol:
Я виж какво значи наистина водоустойчивост:
https://www.sammobile.com/news/this-gal ... lease-day/

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 09 фев 2021, 15:19

Spikul написа:
09 фев 2021, 15:11
arakchiev написа:
IP сертификацията за конкретен модел наистина е скъпа.
Във фирмата, в която работя разработихме устройство за медицинската индустрия, което трябваше да отговаря на ниския IP54 - сертификацията ни струваше доста над милионче!
Важно е да се знае, че въпреки липсата на сертификация телефоните са с дизайн предотвратяващ навлизане на вода - уплътнение и т.н.

Спик, с този пост за самсунга в аквариума не знам какво искаш да покажеш. За водоустойчивост критерият не е колко време седи а под какво налягане... Всеки телефон с IP рейтинг ще издържи в плитък аквариум колкото време искаш...
Да не говорим, че телефонът е фалирал накрая :lol:

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 09 фев 2021, 16:29

Е понеже пък милионче е много за телефон, който смяташ да продаваш в милиони броя....
Знам ли, аз примерно не бих влязъл в басейн с телефон без сертификат. С чистата вяра, че производителя е спестил някакви центове за сертификация, обаче е похарчил няколко долара, за да постигне добра водна защита....

Все пак говорим за телефон за 1500лв, не за бюжетен модел, колко да натежи сертификата в сметката.

Huaweimatexs

Мнение от Huaweimatexs » 09 фев 2021, 16:32

Spikul написа:
09 фев 2021, 13:45
Ти май си скаран с числата?
Аз ти давам реални стойности, ти пак плямпаш празни приказки.
Скачаш без да си обмислил и разбрал какво ти пиша, а и обиждаш. Невъзпитано е. Моля те преведи това изречение и обмисли какво значи и защо са го написали. “The Xiaomi Mi 11 sets or matches 13 Smartphone Display Performance Records”

Huaweimatexs

Мнение от Huaweimatexs » 09 фев 2021, 16:50

board написа:
09 фев 2021, 16:29
Е понеже пък милионче е много за телефон, който смяташ да продаваш в милиони броя....
Знам ли, аз примерно не бих влязъл в басейн с телефон без сертификат. С чистата вяра, че производителя е спестил някакви центове за сертификация, обаче е похарчил няколко долара, за да постигне добра водна защита....

Все пак говорим за телефон за 1500лв, не за бюжетен модел, колко да натежи сертификата в сметката.
Правилно ще направиш. Факт е обаче, че при сериозната разлика в цената (спрямо Самсунг) много хора, които не робуват на марки биха си взели китаеца и биха прежалили сертификата. За по-малко пари ще получат разкошен дисплей, много способна камера, супер бърз процесор и т.н.

Spikul

Мнение от Spikul » 09 фев 2021, 17:59

radko89 написа:
09 фев 2021, 15:19
Spikul написа:
09 фев 2021, 15:11
arakchiev написа:
IP сертификацията за конкретен модел наистина е скъпа.
Във фирмата, в която работя разработихме устройство за медицинската индустрия, което трябваше да отговаря на ниския IP54 - сертификацията ни струваше доста над милионче!
Важно е да се знае, че въпреки липсата на сертификация телефоните са с дизайн предотвратяващ навлизане на вода - уплътнение и т.н.

Спик, с този пост за самсунга в аквариума не знам какво искаш да покажеш. За водоустойчивост критерият не е колко време седи а под какво налягане... Всеки телефон с IP рейтинг ще издържи в плитък аквариум колкото време искаш...
Да не говорим, че телефонът е фалирал накрая :lol:
Ти наистина ли вярваш в тези работи??? :shock:
Някой ще си направи труда да пусне водоустойчив телефон и няма да го сертифицира, защото му било скъпо :lol: :lol: :lol:
Пък щом клипа не ти прави впечатление, вземи едно такова Шаоми и го пусни да работи 5 дни в аквариум, щом си толкова убеден, че нямало проблеми ;)

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 09 фев 2021, 18:56

Huaweimatexs написа:
09 фев 2021, 16:50
Правилно ще направиш. Факт е обаче, че при сериозната разлика в цената (спрямо Самсунг) много хора, които не робуват на марки биха си взели китаеца и биха прежалили сертификата. За по-малко пари ще получат разкошен дисплей, много способна камера, супер бърз процесор и т.н.
Не споря за последното, не случайно преди това написах, че и аз не виждам особена причина някой да избере S21+ пред Mi11. С допълнението, че единствено виждам водната защите като аргумент, защото поне за мен тя е важна.

А колкото до по-ценово ориентираните потребители, е интересно дали сегашната цена на Mi11 ще се строи поносима. Като тепърва очакваме Pro версията, която още да вдигне летвата.

Отговори