Xiaomi Mi 11 идва в Европа за 749 евро

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Re: Xiaomi Mi 11 идва в Европа за 749 евро

Мнение от arakchiev » 10 фев 2021, 11:53

Бие натам, че вода влиза и в сертифицирани телефони при определени условия, особено след като отдавна не са чисто нови. А влезе ли вода гориш така или иначе, защото в сервиза директно те изритват със все сертификата ти :)) За цената имах предвид общо взето - всичко от Поко до Ми 10 (500-1600 лв) може да измиваш без притеснения. За подводни снимки и басейн - категорично недей и си ползвай Самсунга, както си и знаеш :)

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 10 фев 2021, 12:19

arakchiev написа:
10 фев 2021, 11:53
Бие натам, че вода влиза и в сертифицирани телефони при определени условия, особено след като отдавна не са чисто нови. А влезе ли вода гориш така или иначе, защото в сервиза директно те изритват със все сертификата ти :)) За цената имах предвид общо взето - всичко от Поко до Ми 10 (500-1600 лв) може да измиваш без притеснения. За подводни снимки и басейн - категорично недей и си ползвай Самсунга, както си и знаеш :)
Просто не разбирам търсенето на спор на общо основание.
Казвам, че телефоните Шаоми са супер, с чудесно съотонешение цена качесто всичко точно... като единствния минус за мен е лисата IP68 защита.
Обаче всеки се хваща само за този минус и да ми обяснява как нямал никакво значение и не били така нещата.
Добре, перфектни са ви Шаомитата, невиждани телефони, без никакви минуси. Бъдете щастливи.

Иначе имам стотици направен снимки в басейн с всичките ми телефони с водна защита, никога не е имало проблем и не сматам да спирам да ги правя.

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 10 фев 2021, 12:20

arakchiev написа:
10 фев 2021, 10:23
Всеки модел на Сиаоми в последните 3-4 години издържа потапяне в аквариум или миене на чешма. Да, вероятно специално сертифицираните модели на Самсунг (благодарим ви Сони!) са по-пригодени за няколкодневно ползване под вода, щом това са ти нуждите, но действително сертификатът не е центове, а е скъп. Но идеята на Сиаоми е, че повечето хора просто допускат грешки, а не живеят под вода, и едно изпускане в басейн, тоалетна или чешма не бива да е проблем. Пък за половин цена на устройствата, не знам какво толкова обсъждаме.

А и още нещо - херметизирането на устройствата добавя допълнителни усложнения при ремонт - затова и ремонтите на Самсунг, Айфон или Сони струват много повече отколкото при Сиаоми. И така могат да си позволят да ти гарантират една безплатна смяна на дисплея следп окупка, например.

https://www.youtube.com/watch?v=gyfC06sDCLg
Да бе, наистина се оказва много скъпо сертифицирането, "невероятните" 30$ :lol:
https://www-trustedreviews-com.cdn.ampp ... ng-3714860
Значи викаш е много яко вместо да дадеш 1550 лева да дадеш 1500 лева, защото по-лесно ще си ремонтираш телефона?
Уникална логика.
Всъщност тези врели-некипели за водоустойчивостта ги разправяй на друг. Ето колко са устойчиви големите ти Шаомита:

arakchiev

Мнение от arakchiev » 10 фев 2021, 12:31

За теб специално ще повторя - като станеш изобретател и производител, пускай на пазара каквото си щеш, за каквито искаш пари. Докато просто пълниш корейската касичка се любувай, че имаш най-доброто и не гледай в чуждата паничка. Хората са преценили да не товарят цената и да спестят от тази екстра, защото 99% от потребителите не се къпят с телефоните си, а говорят в дъжд, да речем, което не е проблем. За сметка на по-евтина и добра сервизна поддръжка обаче, защото оскъпяването не е 30 долара. Оттам насетне всеки си преценява кое му е по-ценно - дали безплатен дисплей и 500 лева надолу или възможността на снимаш риби в аквариум. В море не те съветвам да си къпеш Ултрата така или иначе 😁

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 10 фев 2021, 12:40

arakchiev написа:
10 фев 2021, 12:31
За теб специално ще повторя - като станеш изобретател и производител, пускай на пазара каквото си щеш, за каквито искаш пари. Докато просто пълниш корейската касичка се любувай, че имаш най-доброто и не гледай в чуждата паничка. Хората са преценили да не товарят цената и да спестят от тази екстра, защото 99% от потребителите не се къпят с телефоните си, а говорят в дъжд, да речем, което не е проблем. За сметка на по-евтина и добра сервизна поддръжка обаче, защото оскъпяването не е 30 долара. Оттам насетне всеки си преценява кое му е по-ценно - дали безплатен дисплей и 500 лева надолу или възможността на снимаш риби в аквариум. В море не те съветвам да си къпеш Ултрата така или иначе 😁
Брей, ама те само китайците яко изобретяват нещата в телефоните.
Пък аз пълня касичката на тези, които имат малко акъл и доблест да си платят 30-те долара за сертификатът.
И на Сони съм я пълнил и на Хуауей и на Самсунг.
Не съм бай Ганьо да гледам да спестя 500 лева.

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 10 фев 2021, 12:50

arakchiev написа:
Да бе ясно, аз съм от онези лошите със Самсунг телефоните, сега само гледат в чуждите панички и си хвалят телефоните.
Жалко, че никой не чете какво пишеш....
board написа:
09 фев 2021, 11:39
И примерно в момента не знам защо човек да даде 500лв повече за S21+ спрямо Mi11?

arakchiev

Мнение от arakchiev » 10 фев 2021, 12:53

board написа:
10 фев 2021, 12:50
arakchiev написа:
Да бе ясно, аз съм от онези лошите със Самсунг телефоните, сега само гледат в чуждите панички и си хвалят телефоните.
Жалко, че никой не чете какво пишеш....
board написа:
09 фев 2021, 11:39
И примерно в момента не знам защо човек да даде 500лв повече за S21+ спрямо Mi11?
Коментарът ми беше към другаря Слънце. Да, прав си, липсва водната защита и щом това е важно за теб си си взел правилния телефон, какво толкова 🙂

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 10 фев 2021, 12:54

Spikul написа:
10 фев 2021, 12:20
Ако са 30$ наистина са супер много към цената за изработка на устройството.
Но абсолютно не вярвам, че компаниите които правят телефони с водна защита, плащат подобни суми за сртификат.

arakchiev

Мнение от arakchiev » 10 фев 2021, 12:56

Spikul написа:
10 фев 2021, 12:40
.
Не съм бай Ганьо да гледам да спестя 500 лева.
Е, това може само да ме радва! От 90те се молехме на сънародниците да не им пука за 500 лв. и да взимат само и единствено най-доброто, за да ги направи пълноценни човеци. 😄😄😄

arakchiev

Мнение от arakchiev » 10 фев 2021, 14:32

board написа:
10 фев 2021, 12:54
Spikul написа:
10 фев 2021, 12:20
Ако са 30$ наистина са супер много към цената за изработка на устройството.
Но абсолютно не вярвам, че компаниите които правят телефони с водна защита, плащат подобни суми за сртификат.
Скъпотата на сертификата стана ясна покрай нежеланието на 1+ да правят водоустойчиви телефони, доколкото помня. И да, въпреки, че Спикул се прави на луд, 30 долара е реална цена и трябва да се сравни с останалите чарколяци. Ако вземем за вярно разбивката на реалната производствена стойност на S20 Ultra - 528 долара - https://www.neowin.net/news/galaxy-s20- ... o-produce/ - то ще стане ясно, че това е половин процесор, половин екран, една камера... тоест, наравно с повечето останали скъпи компоненти. Гъзарийка, която продават после в завършения комплект за 1400 долара. За сравнение, Mi 10 струва 440$ да се произведе и беше пуснат за 800.

От моята гледна точка на "ганьовец", компромиса със сертификата е пренебрежим, защото така и не проснимах под вода, но всеки си преценява нуждите и се радвам, че има кой да отговори на тях.

Що се касае до Спикул, понеже и той не снима под вода - по мое време на плащащите двойно им викахме "балъци", но виждам, че съм изпаднал от актуалните времена и сега са "широкопръсти безкомпромисни гъзари". :lol: :lol: :lol:

Отговори