Xiaomi Mi 11 идва в Европа за 749 евро

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Xiaomi Mi 11 идва в Европа за 749 евро

Мнение от Spikul » 10 фев 2021, 15:13

arakchiev написа:
10 фев 2021, 14:32

Що се касае до Спикул, понеже и той не снима под вода - по мое време на плащащите двойно им викахме "балъци", но виждам, че съм изпаднал от актуалните времена и сега са "широкопръсти безкомпромисни гъзари". :lol: :lol: :lol:
Ние пък викахме балъци на тия дето си мислят, че сиренето е без пари.
Назад в темата съм дал разбивка на нещата, които не само, но и този Шаоми 11 няма и водоустойчивостта е само едно от тях.
Пък ти ако си мислиш, че си голям хитрец с телефон за 500 лева, който е като телефон за 2500 лева, си наистина г-н Балкански.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 10 фев 2021, 15:33

Приятели, обръщам се така към вас, защото ви чувствам като приятели в този форум, а и познавам някои от вас лично! Извинявам се, че се намесвам в темата за Mi 11 (едно страхотно предложение), но исках само да напиша и аз нещо понеже виждам, че се намесват за сравнение и модели на Самсунг, а в частност и Note 20 Ultra. Въпросният модел е от няколко седмици в ръцете на жена ми. За парите за които го взе с преподписване на изтичащия и договор към А1, никой друг телефон не си заслужава. Всъщност, това е само мое мнение, но освен хардуера е важен и софтуера в едно устройство, а именно това ми хареса в него, че е отлично балансиран. Реално погледнато тя вече не ползва лаптопа толкова, колкото преди (освен за по-специфична работа), но на фона на другите телефони с които аз разполагам в момента, ги оставя някъде назад по трасето.

Между другото, както се изразява Филип от Bri4ka, мобилето е регулатора, той е майка и баща, като търсите автомобил. Аналогията я правя за ОЛХ. ОЛХ е регулатора за мен, защото ако сега трябва да си купувам телефон за 1600-1800 лева, няма да взема Mi11, а запечатана Note 20 Ultra към някой оператор или техноверига. Не го казвам за да агитирам хората или да налагам своето си мнение, ни най-малко желая това. Всеки си избира какво да ползва. Сигурен съм, че Mi11, ще е един чудесен телефон и избор за който е решил да се обзаведе с ново устройство особено, ако се възползва от субсидията на мобилния си оператор.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 10 фев 2021, 15:55

arakchiev написа:
10 фев 2021, 14:32
Скъпотата на сертификата стана ясна покрай нежеланието на 1+ да правят водоустойчиви телефони, доколкото помня. И да, въпреки, че Спикул се прави на луд, 30 долара е реална цена и трябва да се сравни с останалите чарколяци. Ако вземем за вярно разбивката на реалната производствена стойност на S20 Ultra - 528 долара - https://www.neowin.net/news/galaxy-s20- ... o-produce/ - то ще стане ясно, че това е половин процесор, половин екран, една камера... тоест, наравно с повечето останали скъпи компоненти. Гъзарийка, която продават после в завършения комплект за 1400 долара. За сравнение, Mi 10 струва 440$ да се произведе и беше пуснат за 800.

От моята гледна точка на "ганьовец", компромиса със сертификата е пренебрежим, защото така и не проснимах под вода, но всеки си преценява нуждите и се радвам, че има кой да отговори на тях.

Що се касае до Спикул, понеже и той не снима под вода - по мое време на плащащите двойно им викахме "балъци", но виждам, че съм изпаднал от актуалните времена и сега са "широкопръсти безкомпромисни гъзари". :lol: :lol: :lol:
Тези 30 долара са несериозни и точно на база на цената на другите компоненит никой производител не би платил толкова.
Радко по напред в темата каза, че неговата фирма си е сертифицирала уред и е струвало над милион, но ако правилно разбирам се плащаш сума за едкратно сертифициране на устройство, а не на бройка. И тук зависи кой на какви обеми си прави сметката, ако примерно сертификат струва 3 милиона и ти смяташ да продадеш 100,000 устройства, ще ти струва по 30 долара на устройство, ако продадеш 1 милион устройства ще ти струва 3 долара на устройство, ако пък продадеш 10 милона ще ти струва 30 цента.... а Епъл сигурно изобщо не го калулират в цената с техните обеми.
Така че не ми се вярва този сертификат да е особен проблем за най-масовите серии от висок клас на големите производители.

Пък кой е балък, кой не, да го оставим на страна. Всеки си има глава на раменете и си преценява покупките.

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Мнение от arakchiev » 10 фев 2021, 16:25

Знам ли и аз как е, но явно сертифицирането товари цената сериозно, спрямо това просто да го капсулираш, както правят 1+. Явно обаче не са се и напъвали и самата сглобка на Сиаоми не може да отговори на най-високия рейтинг за водоустойчивост, че да може да живее ден в аквариума.

Бъзикам го Спикула в последните дни, остави ме да видя докъде му държат нервите :D :D Аз откровено не вярвам, че някой наистина толкова му пука за телефона му, и затова го сръчквам. Може би защото на мен не ми пука особено и ми е странно :D

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 10 фев 2021, 16:30

Много правилно, над милион за IP54.
Доста се вдига цената за първата цифра, още повече за втората. И не защото тестовете са по скъпи или като цяло нещо струва повече, а просто защото това е икономика и всеки може сам да си определя цената.
IP са си наложили стандарта като масов, на тях се пада да си определят цените. Горе долу по милионче още за всяко ниво нагоре.

И борд го каза правилно - едно е да продадеш 20-50 милиона устройста, друго е да продадеш толкова, колкото ще предадат ксиаоми.
И епъл ако го правят за 4 модела, преди дори два автоматично това прави инвестицията ок. Сега ако сметнем колко модела имат ксиаоми и по колко бройки продават от всеки е логично човек да се досети, че може и дори повече да им струва.
И тъй като не са най-комерсиалната (не казвам продавана а комерсиална) не могат да знаят моделът им колко бройки ще продаде. Да, имат прогнози, но няма как да са толкова точни, колкото прогнозите на епъл или самсунг за флагманите с пренебрежимо малки девиации.
А ако знаете колко трудно се отпускат пари за проект ако имаш неизвестни в него... точно за това нещата, които могат да бъдат спестени се спестяват, защото колкото повече можеш да смъкнеш бом коста, толкова повече марджин ти остава да си офсетираш несигурността в планирането.

Затова е трудно за малките и лесно за големите.
Това обаче не означава, че едните са по-добри от другите..
Това е като да кажеш, че маймуната се катери по-добре от рибата... duuhh...
Различно пласиране имат и някой ден аудиториите им ще се кръстосат, но дотогава аз съм ок с компромисите в неща, които не са толкова критични, колкото да кажем процесора, камерата и дисплея (образно казано).

И Ванката е много прав, сигурен съм, че в момента, в който човек си купи който и да е от коментираните и споменати телефони ще е изключително доволен, защото едно е за сметка на друго и няма как да е друго яче.

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 10 фев 2021, 16:51

arakchiev написа:
10 фев 2021, 16:25

Бъзикам го Спикула в последните дни, остави ме да видя докъде му държат нервите :D :D Аз откровено не вярвам, че някой наистина толкова му пука за телефона му, и затова го сръчквам. Може би защото на мен не ми пука особено и ми е странно :D
По-детинско изказване не можа ли да напишеш?
Ти за това ли си във форума, да пробваш на кой колко му издържат нервите?
То за такова поведение си има диагноза.
И колко съм държал на телефона си изобщо не ти влиза в работата.
Но аз пък не разбрах как 30$ са страшно голяма сума, след като уж бил водоустойчив и не би следвало да има други разходи?

Потребителски аватар
radko89

Мнение от radko89 » 10 фев 2021, 17:22

Spikul написа:
10 фев 2021, 16:51
arakchiev написа:
10 фев 2021, 16:25

По-детинско изказване не можа ли да напишеш?
Ти за това ли си във форума, да пробваш на кой колко му издържат нервите?
То за такова поведение си има диагноза.
И колко съм държал на телефона си изобщо не ти влиза в работата.
Но аз пък не разбрах как 30$ са страшно голяма сума, след като уж бил водоустойчив и не би следвало да има други разходи?
По въпроса с 30-те долара написах по-горе каквото мисля аз ;)

Huaweimatexs
Регистриран: 15 авг 2020, 17:01

Мнение от Huaweimatexs » 10 фев 2021, 17:49

Ванката написа:
10 фев 2021, 15:33
Приятели, обръщам се така към вас, защото ви чувствам като приятели в този форум, а и познавам някои от вас лично! Извинявам се, че се намесвам в темата за Mi 11 (едно страхотно предложение), но исках само да напиша и аз нещо понеже виждам, че се намесват за сравнение и модели на Самсунг, а в частност и Note 20 Ultra. Въпросният модел е от няколко седмици в ръцете на жена ми. За парите за които го взе с преподписване на изтичащия и договор към А1, никой друг телефон не си заслужава. Всъщност, това е само мое мнение, но освен хардуера е важен и софтуера в едно устройство, а именно това ми хареса в него, че е отлично балансиран. Реално погледнато тя вече не ползва лаптопа толкова, колкото преди (освен за по-специфична работа), но на фона на другите телефони с които аз разполагам в момента, ги оставя някъде назад по трасето.

Между другото, както се изразява Филип от Bri4ka, мобилето е регулатора, той е майка и баща, като търсите автомобил. Аналогията я правя за ОЛХ. ОЛХ е регулатора за мен, защото ако сега трябва да си купувам телефон за 1600-1800 лева, няма да взема Mi11, а запечатана Note 20 Ultra към някой оператор или техноверига. Не го казвам за да агитирам хората или да налагам своето си мнение, ни най-малко желая това. Всеки си избира какво да ползва. Сигурен съм, че Mi11, ще е един чудесен телефон и избор за който е решил да се обзаведе с ново устройство особено, ако се възползва от субсидията на мобилния си оператор.
Каква според теб ще е цената на mi 11 със субсидия на оператор? Вероятно скоро в олх ще се появят запечатани mi 11 за около и под 1000 лева. При това положение човек трябва да е голям фен на корейците за да купи по-стар модел телефон, за много повече пари.
Последна промяна от Huaweimatexs на 10 фев 2021, 20:53, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 10 фев 2021, 18:31

radko89 написа:
10 фев 2021, 16:30
Айде стига сега, малки били, по всичко личи, че тази година Шаоми ще са на трето място по продажби на сматфони в света.

Mi серията е достатъчно популярна, а с начина по който започват годината вероятно ще намери още нови фенове.

Потребителски аватар
radko89

Мнение от radko89 » 10 фев 2021, 18:53

board написа:
10 фев 2021, 18:31
radko89 написа:
10 фев 2021, 16:30
Айде стига сега, малки били, по всичко личи, че тази година Шаоми ще са на трето място по продажби на сматфони в света.

Mi серията е достатъчно популярна, а с начина по който започват годината вероятно ще намери още нови фенове.
Да, но сертификацията става на база модел.
Колко бройки ше продадат от ми 11, а от ми 11 про? със сигурност няма да са повече от 500 хиляди бройки, в най-добрият случай. На трето място са, защото баба и дядо имат ксиаомита за по 180лв.., не защото продават милиони флагшип модели!

Отговори