Xiaomi Mi 11 идва в Европа за 749 евро

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Xiaomi Mi 11 идва в Европа за 749 евро

Мнение от Spikul » 12 фев 2021, 14:16

Kuzmanow написа:
12 фев 2021, 12:36

Съжалявам 😔, но истината БОЛИ ... 😂 🤣.
Каква истина бе пич, че пишеш пълни смешки ли?
Ама те Самсунг фалираха, защото анонимния китаефилец с Шаоми за 200 лева, написа, че серията 20 е пълен провал. И за да придаде тежест, спомена много "адекватно" корона вируса :lol:
radko89 написа:
12 фев 2021, 13:30

Има много клипове в тубата, в които разглабят всякакви телефони и тези на ксиаоми от по-високия клас дори да нямат IP имат уплътненията на отворите за зареждане и слота за сим картата, както и мрежите на говорителите - точно както е и при тези сертифицираните..
Да, страшно водоустойчиви са и за това в клипа, който пуснах предния модел, телефонът се бъгна след 1 минута в 10 см вода :mrgreen:

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 12 фев 2021, 18:28

Ето клипа на джери риг - при разглабянето точно обяснява и показва мерките предприети за избягване на водни проблеми - плътно залепен гръб, уплътнения по портовете, мрежа против вода на говорителя.
Пак казвам - не знам колко успешно минава изпитания с вода след като няма рейтинг, но все пак не е като да не слагат нищо, напротив, предприемат всички мерки както и при моделите, които имат рейтинг:

Spikul

Мнение от Spikul » 12 фев 2021, 18:34

radko89 написа:
12 фев 2021, 18:28
Ето клипа на джери риг - при разглабянето точно обяснява и показва мерките предприети за избягване на водни проблеми - плътно залепен гръб, уплътнения по портовете, мрежа против вода на говорителя.
Пак казвам - не знам колко успешно минава изпитания с вода след като няма рейтинг, но все пак не е като да не слагат нищо, напротив, предприемат всички мерки както и при моделите, които имат рейтинг:
Предприемат мерки и оскъпяват продукта уж да е водоустойчив, а не могат да си позволят 30$ крайно оскъпяване на телефона?
Хайде моля ти се, звучи супер несериозно според мен.
Просто се вижда, че не са водоустойчиви и никой няма да им даде сертификат, но се опитват с евтини рекламни трикове да обясняват, че не е така.

Потребителски аватар
radko89

Мнение от radko89 » 12 фев 2021, 18:51

Те не са обяснявали на никой, че са водоустойчиви. И никой няма да тръгне да влага материали просто ей така..
Така ги говориш нещата както за парите така и за компонентите, ще кажеш, че цял живот производство/фабрика управляваш.
А и как се вижда, че няма да издържат? Като имат уплътнения и лепила?
Никой не ги кара да ги слагат, нито са твърдяли нещо. Просто тези компоненти сигурно струват общо 3 цента и ги добавят - на добра воля.

Типично в твой стил само негативизъм..

Spikul

Мнение от Spikul » 12 фев 2021, 21:22

radko89 написа:
12 фев 2021, 18:51
Те не са обяснявали на никой, че са водоустойчиви. И никой няма да тръгне да влага материали просто ей така..
Така ги говориш нещата както за парите така и за компонентите, ще кажеш, че цял живот производство/фабрика управляваш.
А и как се вижда, че няма да издържат? Като имат уплътнения и лепила?
Никой не ги кара да ги слагат, нито са твърдяли нещо. Просто тези компоненти сигурно струват общо 3 цента и ги добавят - на добра воля.

Типично в твой стил само негативизъм..
Негативизъм или не, аз предочитам факти, а не празни приказки. Отдавна ми мина времето да цъкам в захлас на всяка лъжа - за това хората са създали стандартите.
1. Те не са обяснявали на никой, но другите, които не искат сертифициране - One plus, обясняваха как нямало значение сертификатът:
https://www-trustedreviews-com.cdn.ampp ... ng-3714860

2. Само не разбрах управлението на фабриките какво общо има с купуване на телефон със сертифитакат IP68? :shock:
Понякога ме убиваш с логика!!!
Сигурно съм си купувал повече водоустойчиви телефони от теб и знам, че края нa 2017 г. си взех от Теленор за 750 лева чисто нов флагман Sony XZ Premium с IP68 сертификат, Gorilla glass 5 предно стъкло и Gorilla glass 3 заден панел, метална рамка, 4k дисплей и актуалния тогава SD 835. Да не говорим, че винаги е имало водоустойчиви телефони за 200-300 лева. Какво оскъпяване пак споменаваш - те тези, които правят водоустойчиви телефони трябва викаш да ги продават за 10 бона или да фалират.

3. Може да изгледаш отново видеото, защото явно не си видял, че миналогодишния модел уж пак така има уплътнения, а за 90 секунди се наводни, като може да видиш водата в него от 5;27 минута:

Потребителски аватар
radko89

Мнение от radko89 » 13 фев 2021, 09:16

Може би е така за миналогодишния модел, може да е сега и сегашният, не знам, не го притежавам.
Казвам, че подмяташ ей тъй, че звучало несериозно за 30 долара да не го правят и вадиш сметка, че телефоните със сертификат трябва да ги продават за по 10 бона. Затова споменах управлението на фабриките.
Знаеш ли как се формира бома на продукта с бом коста, директните и индиректните разходи, че казваш, че е несериозно за 30 долара да не го правят.
30 долара към цената на бома са сериозна цифра. И в самсунг и епъл са си ги включили в марджина, но ксиаомито е с много по-ниска цена и този разход от 30 долара (ако е толкова) е голямо перо от бома, което яде от марджина...

Spikul

Мнение от Spikul » 13 фев 2021, 10:05

radko89 написа:
13 фев 2021, 09:16
Може би е така за миналогодишния модел, може да е сега и сегашният, не знам, не го притежавам.
Казвам, че подмяташ ей тъй, че звучало несериозно за 30 долара да не го правят и вадиш сметка, че телефоните със сертификат трябва да ги продават за по 10 бона. Затова споменах управлението на фабриките.
Знаеш ли как се формира бома на продукта с бом коста, директните и индиректните разходи, че казваш, че е несериозно за 30 долара да не го правят.
30 долара към цената на бома са сериозна цифра. И в самсунг и епъл са си ги включили в марджина, но ксиаомито е с много по-ниска цена и този разход от 30 долара (ако е толкова) е голямо перо от бома, което яде от марджина...
Честно да ти кажа, вече не знам за какво спориш?
Първо беше водоустойчив, после като видя, че не е предишния модел, включи някакви фабрики, бомове и разходи.
Водоустойчив ли е - не. Имат ли сертификат - не. Какво има да му умуваме повече? Оправдания могат да си измислят и за ретроградния Меркурий, но 1500 лева хич не е ниска цена, за да ми обясняваш колко много щял да поскъпне.
Дадох ти примери, както и сега мога да ти дам пример за водоустйчиви телефони на същата цена. Истината е, че всички китайски марки го разиграват този филм, защото в началото и Хуауей така се дърпаха за сертификата.

Huaweimatexs
Регистриран: 15 авг 2020, 17:01

Мнение от Huaweimatexs » 13 фев 2021, 15:10

Spikul написа:
13 фев 2021, 10:05
radko89 написа:
13 фев 2021, 09:16
Честно да ти кажа, вече не знам за какво спориш?
Първо беше водоустойчив, после като видя, че не е предишния модел, включи някакви фабрики, бомове и разходи.
Водоустойчив ли е - не. Имат ли сертификат - не. Какво има да му умуваме повече? Оправдания могат да си измислят и за ретроградния Меркурий, но 1500 лева хич не е ниска цена, за да ми обясняваш колко много щял да поскъпне.
Дадох ти примери, както и сега мога да ти дам пример за водоустйчиви телефони на същата цена. Истината е, че всички китайски марки го разиграват този филм, защото в началото и Хуауей така се дърпаха за сертификата.
Този телефон не е водоустойчив, но безгрижно издържа изпускане във вода и говорене в дъждовно време. Същевременно е с по-съвременен процесор от твоя телефон, с много добър дисплей и изключително способна камера за сравнително малко пари. При операторите с план (съответно и в олх) ще струва около и под 1000 лева. Явно те е яд, че много хора ще си купят за никакви пари способен телефон с потентен и съвременен процесор, много по-добър от твоето анемично недоразумение.

Spikul

Мнение от Spikul » 13 фев 2021, 17:25

Huaweimatexs написа:
13 фев 2021, 15:10

Този телефон не е водоустойчив, но безгрижно издържа изпускане във вода и говорене в дъждовно време. Същевременно е с по-съвременен процесор от твоя телефон, с много добър дисплей и изключително способна камера за сравнително малко пари. При операторите с план (съответно и в олх) ще струва около и под 1000 лева. Явно те е яд, че много хора ще си купят за никакви пари способен телефон с потентен и съвременен процесор, много по-добър от твоето анемично недоразумение.
Да, много ме е яд - направо ще взема да се застрелям, заради анемичното ми недоразумение, което има само 4GB RAM повече, новото поколение стъкла на гърба, 32-bit звук, USB Type-C 3.2, Wireless DeX (desktop experience support) и истинска водоустойчивост.
Написах го още в първата страница на темата, но ти нали си много умен, не може да го прочетеш.
А като заговори за анемично недоразумение на висока цена, ти си първенец с умрелия си мейт :lol: :lol: :lol:

criminall
Регистриран: 05 сеп 2007, 01:56

Мнение от criminall » 13 фев 2021, 18:09

Бахти филмите, заради едни телефони братчееее... и то некви тежки хранилки.. :mrgreen: да не говорим и за професионалните тролове като страйкърчо... :lol:

Отговори