Плановете VIVACOM Unlimited са с неограничени национални МВ, минути и SMS
Re: Плановете VIVACOM Unlimited са с неограничени национални МВ, минути и SMS
Интересно дали имат и нова политика за вземането на нов телефон... Сега ако мина на U150 телефон чак след две години иначе...
Леле, това дори на запад го няма!!!
Браво на Vivacom!!!
А кой ги купи, кой им е собственик, че освен най- бърза мрежа, правят и най - яките планове.
Това наистина е вече неограничен във нищо план. Браво на vivacom!!!
Това 50 мбита ми е Интернет в къщи скоростта! Ехааааа.
Помня, че и те бяха пак първите, които предложиха преди време 500 минути към всички за 20 лева. Това беше ново за пазара във България, на къде върви света и технологиите....
А сега къде сме с новите планове и тия 20 лева тогава са повече от 35 сега.
Незначителна промяна, която ще засегне само 1% от потртебителите. Т. н. hardcore потребители, които се нуждаят от много и от бърз интернет. Останалите 99% няма да усетят никаква промяна защото а) нямат нужда от неограничен интернет със скорост 50/150Mbps и не биха дали 30-40лв. за такъв и б) в останалите по-евтини планове няма никаква промяна и са същата подигравка откъм интернет. Революция щеше да е, ако бяха добавили по една нула на тия смешни 100мб и 300мб интернет на максимална скорост срещу 14лв и 17лв. при най-евтините си планове. Ребрандинга може да е нов, но философията си остава добре познатата стара - правим евтините планове толкова скопени и прецакани, че всички да се насочат към по-скъпите.
Абе незначителна друг път. За 34 лв. (има и 1 лв. отстъпка при плащане online на таксата) и неограничен нет 50 mpbs си е оферта отвсякъде. Отделно им гледам сега цените на устройствата и S21 серията на Samsung е значително по-евтина при Vivacom отколкото при Telenor. Аз си взех преди месец S21 от Теленор с преподписване на плана им за 26 лв. с 24 GB нет на месец като телефона ми излезна 1369 лв. кеш. Виваком с плана им Unlimited 50 излиза 1179 лв. и такса 34 лв. А разликата от 190 лв. по-ниска цена при Виваком компенсира разликата, която в таксите между моя план на Теленор и този на Виваком - 26 лв. срещу 34лв. И в случая става въпрос за прехвърляне като нов абонат към Виваком.
Явно на доста хора, тук във форума 35 лв. са много пари, и ако има нещо за 5-10 лв. с всичко не ограничено, може и да не мрънкат, но пак не е сигурно.
Това е форум за технологии и мобилни мрежи. Следователно регистрираните и пишещите тук не са представителна извадка на масовия потребител. Следователно са много по-склонни да платят повече, да изискват повече, и да намират това за нормално и необходимо. Ще ми обясниш ли ако аз използвам 3-4ГБ трафик на месец, и не повече от 200-300 минути за разговори, защо е ОК да дам 27лв. за план L, при който 80% от минутите за които плащам ще остават неизползвани всеки месец, или пък да дам дам 14лв. за план S+ чиито минути ме устройват перфектно, но всеки месец да доплащам по 10лв. за допълнително няколко ГБ на максимална скорост, понеже тарикатите от Виваком са му включили само 100мб на максимална скорост?
В случая се коментират тези 2 нови плана Unlimited 50 и 150. И никой не казва, че ще устройва всички хора, а че плана е попадение в десятката за хората, на които им се налага да ползват повече интернет. За мен примерно това е и идеален back up на нета вкъщи, тъй като вече 11 месеца цялата фирма работим от вкъщи + никакви ограничения извък вкъщи, както и докато слушам в колата youtube music докато пътувам. А и съчетано с по-добрите оферти за телефони то тази цена за мен е оправдана и бих я дал. А и си мисля, че доста повече хора дават по 25-30 лв. за мобилен план в момента отколкото ти си мислиш.
Естествено че е яко да имаш неограничен интернет на висока скорост. Никой не го спори това. Коментарът ми беше че услугата е лимитирана до много малък кръг хора и "революция" е много пресилено понятие. Най-малко заради обхвата. Изобщо не се заблуждавайте че хардкор юзърите са много. Виваком са си направили разчетите и много добре знаят приблизително колко хора ще се възползват от новите планове. Точно затова са въвели и ограничението на скоростта от 50/150Mbps. Това е нишов продукт и никой български оператор не притежава мрежа и ресурси за да обезпечи такъв продукт, ако беше масов. Революцията е само при най-зарибените потребители. Масовката, все още чакаме нещо нормално. Не е ок за 14лв. да получаваш 100мб на максимална скорост, а за 31лв. 10 000мб. Разликата между 14лв и 31лв е само 50%, а разликата между 100мб и 10 000мб е 100 пъти. Това е класическо извиване на ръце.
-
- Регистриран: 02 авг 2006, 12:05
С предплатена карта Vivacom Free, за 28 дена получаваш 250 мин/1.2 ГБ за 12 лева или 600 мин/4 ГБ за 17 лв.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Със сигурност са си направили сметката и може да не са много плащащите над 30 лв, но със сигурност ще се увеличат. Досега плановете бяха толкова идиотски, че просто нямаше смисъл да се плаща много, защото пак нямаше да получиш много - до такава степен се стискаха. Все едно да ти продават кола 60 коня за 18 000 и такава с 80 коня за 30 000. Никакъв стимул да се изръсиш, дори да имаш парите. Де факто бяха толкова стиснати, че чак прецакваха себе си и се лишаваха от по-високи доходи (Аз, например, плащам 30 лв, но общо за 2 сим карти от 2 различни оператора, защото никой не ми предлагаше нищо смислено нито за 30, нито даже за 40 лв - в най-добрия случай "промоционални" планове, ставащи супер дървени след изтичане. Със сигурност не съм единствен). Доста години им отне, но явно поне Вива са го осъзнали. Вероятно дори част от хората да си спрат домашния нет, пак ще са на сметка. Да видим А1 ще го осъзнаят ли.Cv3T0m1R написа: ↑16 фев 2021, 02:17Естествено че е яко да имаш неограничен интернет на висока скорост. Никой не го спори това. Коментарът ми беше че услугата е лимитирана до много малък кръг хора и "революция" е много пресилено понятие. Най-малко заради обхвата. Изобщо не се заблуждавайте че хардкор юзърите са много. Виваком са си направили разчетите и много добре знаят приблизително колко хора ще се възползват от новите планове. Точно затова са въвели и ограничението на скоростта от 50/150Mbps. Това е нишов продукт и никой български оператор не притежава мрежа и ресурси за да обезпечи такъв продукт, ако беше масов. Революцията е само при най-зарибените потребители. Масовката, все още чакаме нещо нормално. Не е ок за 14лв. да получаваш 100мб на максимална скорост, а за 31лв. 10 000мб. Разликата между 14лв и 31лв е само 50%, а разликата между 100мб и 10 000мб е 100 пъти. Това е класическо извиване на ръце.
Да, факт е, че в момента и предплатените планове са им много по-добри от тези на конкуренцията.KrasimirStoyanov написа: ↑16 фев 2021, 05:21С предплатена карта Vivacom Free, за 28 дена получаваш 250 мин/1.2 ГБ за 12 лева или 600 мин/4 ГБ за 17 лв.