Плановете VIVACOM Unlimited са с неограничени национални МВ, минути и SMS

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Re: Плановете VIVACOM Unlimited са с неограничени национални МВ, минути и SMS

Мнение от Apple_fan » 16 фев 2021, 12:57

Вито написа:
16 фев 2021, 11:53
Епълчо, по-малоумни от ментела ти няма. Дишай спокойно. Когато (и силно ако) те предложат неограничен нет, тогава можеш да се обясняваш на дълго и на широко. Но тогава друга песен ще пееш. Заплатата ми може да не е 3-4 к, но спокойно си плащам по 100 лв. за телефони и нет с тв. Спри да дрънкаш глупости колко сме бедни и не можем един прост план за 40 лв. да си позволим. Ай сметни къв процент са пушачите в тая бедна държава и кви пари дават за цигари за една седмица! Е аз не пуша, та планове и по-скъпи мога да си позволя, стига да задоволяват нуждите ми.
Добре, имам въпрос, не само към теб.
За какво ползвате повече от 5000 минути и повече от 10 ГБ на месец? Ок, има хора, които говорят много по телефона, например счетоводители, акаунт мениджъри и др, но пък 99% от тях имат служебни телефони. Казано по друг начин, това са по 300 минути на ден за 12 часа през деня. А за интернета по 600 МБ. Вие не работите ли, не учите ли? Цял ден на смартфона ли седите?

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 16 фев 2021, 13:03

Apple_fan написа:
16 фев 2021, 12:57
Вито написа:
16 фев 2021, 11:53
Епълчо, по-малоумни от ментела ти няма. Дишай спокойно. Когато (и силно ако) те предложат неограничен нет, тогава можеш да се обясняваш на дълго и на широко. Но тогава друга песен ще пееш. Заплатата ми може да не е 3-4 к, но спокойно си плащам по 100 лв. за телефони и нет с тв. Спри да дрънкаш глупости колко сме бедни и не можем един прост план за 40 лв. да си позволим. Ай сметни къв процент са пушачите в тая бедна държава и кви пари дават за цигари за една седмица! Е аз не пуша, та планове и по-скъпи мога да си позволя, стига да задоволяват нуждите ми.
Добре, имам въпрос, не само към теб.
За какво ползвате повече от 5000 минути и повече от 10 ГБ на месец? Ок, има хора, които говорят много по телефона, например счетоводители, акаунт мениджъри и др, но пък 99% от тях имат служебни телефони. Казано по друг начин, това са по 300 минути на ден за 12 часа през деня. А за интернета по 600 МБ. Вие не работите ли, не учите ли? Цял ден на смартфона ли седите?
Веднага ти отговарям аз. Първо, не ползвам над 10ГБ в 99% от времето, но това не означава, че не може да ми потрябва - винаги е добре да има аванс. По същата логика за какво ти е да имаш спестени пари, като заплатата ти стига, примерно. При авария на домашния интернет за един ден може да направиш доста трафик. Може да имаш вила, където да ползваш, може да се наложи да постъпиш в болница. Сценарии много. Освен това колко струва план с 10ГБ? И той е над 30 лв за "нелоялни", при това се влошава допълнително след изтичане. Така че няма смисъл именно от плановете с 10-ина ГБ, а не от неограничения.
Аз напоследък като си поглеждам от любопитство статистиката (Понеже в момента съм с 25ГБ и така или иначе при нормални условия няма как да не стигнат), на месец си отиват дори зимата по 4-5ГБ, с много по-малко излизане и ползване - дори нямам идея къде отиват толкова. При това скоро не съм слушал и интернет-радиа на телефона. Едното, което слушам най-често, е на 224кб/с и също си тегли стабилно.

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Мнение от nmnikolov » 16 фев 2021, 14:14

И аз се чудя как 10-15 лв. на месец повече за мобилен план са супер голям проблем, а в същото време се пие и пуши яко. А относно това, че скоростта е ограничена на 50mpbs то това за мен няма никакво значение. Това е предостатъчна скорост за всичко, което може да се прави на телефон и потребителите най-вероятно няма да намерят никаква разлика. За смс-ите колкото и рядко да се налага се ползват. Особено за синя и зелена зона. А когато оператора ти взима по 40ст. на СМС дори и 5 пъти в месеца да ти се наложи това са си едни 2лв. отгоре. Аз имам xplore tv go от плана на жената и често си пускам да гледам най-вече спортните канали Diema и Max Sport, а когато съм навън това си дърпа доста от нета. В колата имам Android Auto и освен Waze почти винати слушам музика и от Youtube music и това също дърпа нет. Миналият петък спря тока в част от кварталите в София за 2-3 часа докато бях на работа и ми се наложи да си пусна нет от телефона. Отделно, че работата ми е такава, че мога да работя отдалечено от където си пожелая стига да имам лаптоп и нет и да имам неограничени mb-ти на 50mbps е просто страхотно.

Отделно като ходя при баща ми или бабата там нета не е изобщо толкова стабилен и бърз като скорост и ако имах тези 50mbps нет от оператора изобщо нямаше да си пускам WiFi.

defierofodds

Мнение от defierofodds » 16 фев 2021, 14:39

nmnikolov написа:
16 фев 2021, 14:14
И аз се чудя как 10-15 лв. на месец повече за мобилен план са супер голям проблем, а в същото време се пие и пуши яко. А относно това, че скоростта е ограничена на 50mpbs то това за мен няма никакво значение. Това е предостатъчна скорост за всичко, което може да се прави на телефон и потребителите най-вероятно няма да намерят никаква разлика. За смс-ите колкото и рядко да се налага се ползват. Особено за синя и зелена зона. А когато оператора ти взима по 40ст. на СМС дори и 5 пъти в месеца да ти се наложи това са си едни 2лв. отгоре. Аз имам xplore tv go от плана на жената и често си пускам да гледам най-вече спортните канали Diema и Max Sport, а когато съм навън това си дърпа доста от нета. В колата имам Android Auto и освен Waze почти винати слушам музика и от Youtube music и това също дърпа нет. Миналият петък спря тока в част от кварталите в София за 2-3 часа докато бях на работа и ми се наложи да си пусна нет от телефона. Отделно, че работата ми е такава, че мога да работя отдалечено от където си пожелая стига да имам лаптоп и нет и да имам неограничени mb-ти на 50mbps е просто страхотно.

Отделно като ходя при баща ми или бабата там нета не е изобщо толкова стабилен и бърз като скорост и ако имах тези 50mbps нет от оператора изобщо нямаше да си пускам WiFi.
Аз даже вчера пробвах да огранича рутера на 10 мб/с да видя ще върви ли Full HD клипче от Youtube - върви си без проблем даже 60 fps Full HD. Та ако А1 пуснат някакъв с 10мбпс като в Сърбия, бих се прехвърлил направо на него (Е, освен ако не е като цена колкото вивакомския, тогава сигурно ще се местя към Вива).

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 16 фев 2021, 15:48

Apple_fan написа:
Вие не работите ли, не учите ли? Цял ден на смартфона ли седите?
Изучил съм се, за това съм с плаващо работно време и работното ми място е навсякъде. 8-) Кога ровя и защо ровя в нета аз си преценявам. И сега ми стигат 35-те ГБ, но гледам да ползвам wi-fi и малко или много това ме ограничава. Другата карта директно я прехвърлям на плана 35 лв, щото от нея се пращат смси и се прави пак същата сметка... Така ще е с неограничени. Въпрос на смятане. На мен ще ми е по скъпа с 13 лв., но ще имам 150 мбита неограничен нет. И като се забия в някоя вила без нет са ми добре дошли. Международните разговори се провеждат с някои от месинджърите и няма проблем, че липсват минути към ЕС. Сега по-ясно ли ти е?
Единственият минус е, че чак след 21 месеца ще мога нов телефон да взема и че каналите на тв го са само 30+. Телевизията не ми е проблем, не я ползвам често, но пък от пакета домашна iptv и нет ми дават 90+ канала за телефона, по-добре няма как да е.

Fenche1
Регистриран: 22 юли 2020, 02:19

Мнение от Fenche1 » 16 фев 2021, 17:00

Вито написа:
16 фев 2021, 15:48
Apple_fan написа:
Вие не работите ли, не учите ли? Цял ден на смартфона ли седите?
Изучил съм се, за това съм с плаващо работно време и работното ми място е навсякъде. 8-) Кога ровя и защо ровя в нета аз си преценявам. И сега ми стигат 35-те ГБ, но гледам да ползвам wi-fi и малко или много това ме ограничава. Другата карта директно я прехвърлям на плана 35 лв, щото от нея се пращат смси и се прави пак същата сметка... Така ще е с неограничени. Въпрос на смятане. На мен ще ми е по скъпа с 13 лв., но ще имам 150 мбита неограничен нет. И като се забия в някоя вила без нет са ми добре дошли. Международните разговори се провеждат с някои от месинджърите и няма проблем, че липсват минути към ЕС. Сега по-ясно ли ти е?
Единственият минус е, че чак след 21 месеца ще мога нов телефон да взема и че каналите на тв го са само 30+. Телевизията не ми е проблем, не я ползвам често, но пък от пакета домашна iptv и нет ми дават 90+ канала за телефона, по-добре няма как да е.

Добре си живееш ти!

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 16 фев 2021, 17:42

Интересни планове. До сега твърдо смяхат да оставя стария неограничен U план безсрочен, защото нямаше реална алтернатива. Сега вече определено ще си помисля дали да намаля месечната такса, ограничавайки максималната скорост. Но най-вероятно ще ме спре това, че преди три седмици си купих нов телефон, съответно сега няма да се възползвам от субсидията за устройство при подписване, което малко или много си е минавка. Така че май ще изчакам да видя как ще се развият нещата, но появата на подобни алтернативни планове само ме радва.

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Мнение от nmnikolov » 16 фев 2021, 18:51

Тези планове обаче са промоционални до края на месеца. След това не се знае каква ще е месечната такса, но предполагам ще се вдигне. Отделно нещо не видях на сайта им условията при преминаване на безсрочен договор след 2 години.

defierofodds

Мнение от defierofodds » 16 фев 2021, 18:59

nmnikolov написа:
16 фев 2021, 18:51
Тези планове обаче са промоционални до края на месеца. След това не се знае каква ще е месечната такса, но предполагам ще се вдигне. Отделно нещо не видях на сайта им условията при преминаване на безсрочен договор след 2 години.
Би трябвало задрасканата сума да важи и в 2-та случая. Нека все пак някой да сподели какво пише в договора му, ако не се лъжа, имаше човек, похвалил се, че е подписал.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 16 фев 2021, 19:15

Е би трябвало да ти се вдигне таксата и това е... Но както обикновено при преподписване ще имаш по-ниска такса.
Вoard, че ти си по на далавера ако преподпишеш, аз юни взех телефон, ако сменя плана сега, тъкмо за новия фолд след 2 години. Пак по рано от мен ще вземеш нов. ;)
Само за сведение за какво давах 40 кинта преди повече от 10 години... Сега мрънкалници има, че много им били парите.
Изображение

Отговори