Плановете VIVACOM Unlimited са с неограничени национални МВ, минути и SMS
Re: Плановете VIVACOM Unlimited са с неограничени национални МВ, минути и SMS
на село не знам , но в София се прехвърлих преди повече от 2 години при виваком и гледам , че си стигам обикновенно по 300 мбит-а скорост, не че ми трябва такава. Но реших да проверя как е на А1 дали са го оправили на майка ми от картата ... е 50 мбит-а ...
А за това , че пинга през виваком е двойно по малък съответно страниците се отарят по бързо няма да коментирам.
А за това , че пинга през виваком е двойно по малък съответно страниците се отарят по бързо няма да коментирам.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
А как са 3Г-скоростите при Вива?nomercy написа: ↑22 фев 2021, 12:26на село не знам , но в София се прехвърлих преди повече от 2 години при виваком и гледам , че си стигам обикновенно по 300 мбит-а скорост, не че ми трябва такава. Но реших да проверя как е на А1 дали са го оправили на майка ми от картата ... е 50 мбит-а ...
Не само, че ми се е случвало, (защото ползвам 26ГБ от Виваком и 40ГБ от Теленор) да ги изразходя, но този месец дори си пуснах още 25ГБ от Теленор понеже не ми стигнаха. Имам месеци и 10 са ми много, но самата мисъл за това, че не те ограничават и то за напълно нормална такса психологически променя нещата.
Samsung GALAXY S22 Ultra
От всичко написано, може да обобщим няколко неща:
- Абонатите на Виваком нямат високи изисквания към качеството на мрежата. И по-ниската скорост ги задоволява.
- Потребителите на форума, особено тези, които публикуваха спийд тестове с няколко стотин мегабита, имат много къса памет. Преди месеци се хвалеха как вдигат по 300 мегабита скорост, сега ги задоволяват само 50 мегабита.
- Според Виваком няма смисъл да инвестираме в нови смартфони, особено такива, които поддържат 5Г мрежа. Достатъчно да имаме модел от 2016 година например.
- Абонатите на Виваком харчат най-много мобилен интернет-над 100 ГБ на ден или по 4 ГБ на минута в денонощието. С други думи разполагат с достатъчно свободно време.
- Абонатите на Виваком нямат високи изисквания към качеството на мрежата. И по-ниската скорост ги задоволява.
- Потребителите на форума, особено тези, които публикуваха спийд тестове с няколко стотин мегабита, имат много къса памет. Преди месеци се хвалеха как вдигат по 300 мегабита скорост, сега ги задоволяват само 50 мегабита.
- Според Виваком няма смисъл да инвестираме в нови смартфони, особено такива, които поддържат 5Г мрежа. Достатъчно да имаме модел от 2016 година например.
- Абонатите на Виваком харчат най-много мобилен интернет-над 100 ГБ на ден или по 4 ГБ на минута в денонощието. С други думи разполагат с достатъчно свободно време.
-
Да, нямам причина да си сменям телефона заради някакво глупаво 5Г (То не, че е глупаво като технология, но е смислено именно заради капацитета, а не да правя 1гб/с и да се хваля във форума); точно както абонатите на А1 не са преминавали досега към Виваком, защото имаха най-бързата 4Г-мрежа.
Това, че вие си сменяте постоянно телефоните заради маркетингови трикове, изобщо не го прави правилно/нормално. То по принцип да даваш по 1500-2500К за телефон и то редовно, не е особено нормално.
Това, че вие си сменяте постоянно телефоните заради маркетингови трикове, изобщо не го прави правилно/нормално. То по принцип да даваш по 1500-2500К за телефон и то редовно, не е особено нормално.
Не се хабете с @Apple_fan и @radko89.
Те са или тролове на А1, или глупави хора. Дано е първото.
Виваком:
44 лв.,
100 ГБ на ден,
18.75 МБ/сек,
висок приоритет в мрежата (коефициент 10 към 5),
48 лв. след 2 години.
А1:
55 лв.,
244 ГБ на месец,
неограничена скорост,
обикновен приоритет в мрежата (коефициент 5 към 5),
61 лв. след 2 години и 47 ГБ на месец.
Трябва да си много глупав, за да избереш втората оферта.
Един филм с хубаво 4К качество е 100 ГБ.
Що се отнася до 5Г - 18.75 МБ/сек е повече от предостатъчен лимит с високия приоритет в мрежата (коефициент 10 към 5).
5Г мрежата се изгражда в света заради ниския пинг и големия капацитет. Не заради огромни скорости.
Виваком:
44 лв.,
100 ГБ на ден,
18.75 МБ/сек,
48 лв. след 2 години.
А1:
55 лв.,
244 ГБ на месец,
неограничена скорост,
Що се отнася до 5Г - 18.75 МБ/сек е повече от предостатъчен лимит с високия приоритет в мрежата (коефициент 10 към 5).
5Г мрежата се изгражда в света заради ниския пинг и големия капацитет. Не заради огромни скорости.
Обикновен, висок приоритет-какви са тези глупости? И защо сравняваш офертата от 44 лв с най-скъпата оферта на А1?Xiaomi написа: ↑22 фев 2021, 14:58Не се хабете с @Apple_fan и @radko89.
Виваком:
44 лв.,
100 ГБ на ден,
18.75 МБ/сек,
48 лв. след 2 години.
А1:
55 лв.,
244 ГБ на месец,
неограничена скорост,
Ако човек ползва да кажем 30 ГБ на месец, коя оферта е по-добра->тази от 30 лв с 50 000 МБ и ако махнеш дигиталните глупости, таксата става между 25 и 27 лв, без ограничение в скоростта или тези двете на Виваком с ограничение на скоростта?
-
Ще се окаже, че Тинка не е съвсем измислен "герой". Наистина има планове с неограничен трафик, но и наистина е с по-лоши параметри от този на Виваком, (почти) както беше споменато от нея.
Къде са тия планове?
-
В магазините, за настоящи клиенти.