Да, точно защото човек няма да тръгне да точи такива огромни файлове на телефона, е важен именно трафикът, а не скоростта (Е, освен ако не е 5 мегабита/с ).Xiaomi написа: ↑22 фев 2021, 18:57STE1, съгласен съм, че е смешно. Да съм казал, че гледам 4К филми на телефона?
Ще се повторя:
"5Г мрежата не е да имате неограничена скорост и ограничение от 20-30 ГБ трафик на месец. 4Г мрежата е за това. Добре изградената (с достатъчно клетки) 5Г мрежа е за това да ви замести кабелния интернет."
5Г мрежата е за това да имате кабелен интернет във всеки град.
Плановете VIVACOM Unlimited са с неограничени национални МВ, минути и SMS
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Re: Плановете VIVACOM Unlimited са с неограничени национални МВ, минути и SMS
Съгласен.
Примерът ми с изтегляне на 4К филм не беше с идеята, че това ще става всекидневно. А с идеята, че 5Г мрежата трябва да се ползва с (почти) неограничен трафик, защото тя е замислена като конкурентна по качество на кабелния интернет (а той е с неограничен трафик).
Ако имаме месечен лимит от 20-30 ГБ, ние сме само за 4Г мрежа. Месечен лимит от 200-300 ГБ също не е достатъчен за истинска 5Г услуга.
Примерът ми с изтегляне на 4К филм не беше с идеята, че това ще става всекидневно. А с идеята, че 5Г мрежата трябва да се ползва с (почти) неограничен трафик, защото тя е замислена като конкурентна по качество на кабелния интернет (а той е с неограничен трафик).
Ако имаме месечен лимит от 20-30 ГБ, ние сме само за 4Г мрежа. Месечен лимит от 200-300 ГБ също не е достатъчен за истинска 5Г услуга.
Я само да попитам как реши, че 5г мрежата е замислена да се ползва с “почти” неограничен трафик?Xiaomi написа: ↑22 фев 2021, 19:26Съгласен.
Аз доколкото си спомням от това, което съм чел е повишен капацитет за да поддържа увеличаващия се стремглаво брой устроийства IoT и т.н., не за да може наш Ганьо да си сваля 4к HDR филмите през нея...
Да не говорим, че ми плямпаш тук за пиратсвтване.. аз HDR филмите си ги гледам от блу рей дискове, през блу рей плейъра, закупени от официалните си им доставчици...
УЖС...
"Е повишен капацитетът, за да поддържа увеличаващия се стремглаво брой устроийства" е равносилно на "5Г мрежата е замислена да се ползва с почти неограничен трафик".
Равносилно е на това, че добре изградената (с много клетки) 5Г мрежа е с идентично на кабелния интернет качество.
Освен ако не сте професионални геймъри, които не ги устройва пинга на безжичните мрежи (Wi-Fi, 5G) и задължително ви трябва интернет по кабел, само че качествен кабелен интернет (с почти нулев пинг).
Равносилно е на това, че добре изградената (с много клетки) 5Г мрежа е с идентично на кабелния интернет качество.
Освен ако не сте професионални геймъри, които не ги устройва пинга на безжичните мрежи (Wi-Fi, 5G) и задължително ви трябва интернет по кабел, само че качествен кабелен интернет (с почти нулев пинг).
Днес го взех и аз тоз промоцията!
+телефон huawei p40 lite - бърз, но екрана му е гаден! - 120 лева
Засега съм доволен, скоростта отваря всичко!
+телефон huawei p40 lite - бърз, но екрана му е гаден! - 120 лева
Засега съм доволен, скоростта отваря всичко!
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Значи само да ти кажа, че колкото и да си крил клиентския номер не си успял...
-
edit: Изтрито поради нова информация.
Това е без ддс, става 36 с пакета от 2 лв, който човекът е активирал
Последна промяна от defierofodds на 23 фев 2021, 08:40, променено общо 1 път.
Не, 30 лева ми е таксата с ддс!
Отказах телевизията и деезера и подобни!
Отказах телевизията и деезера и подобни!
-
Току-що говорих със 123 на Вива. Таксата е 34 лв при пренос и не може да се намали от спиране на цифрови услуги, обаче научих нещо ново:
След изтичане на договора таксата става 48! лв. Значи и тези са си все същите мошеници. Игнор и на тях. Не трябва да се плащат високи такси на никой от операторите, че после теслата е тотална.