Плановете VIVACOM Unlimited са с неограничени национални МВ, минути и SMS
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Re: Плановете VIVACOM Unlimited са с неограничени национални МВ, минути и SMS
С тези картелни споразумения съвсем се успаха и загубиха връзка с реалността, и беше ясно, че рано или късно 2 от 3 оператора ще се опарят. . Сега със сигурност има и доста хора, които се въздържат заради неустойките, така че ако Вива задържат този план, ще има наистина осезаем отлив. А и точно в този ценови сегмент дори малък брой клиенти са от сериозно значение.
Re: А1 Re: Плановете VIVACOM Unlimited са с неограничени национални МВ, минути и SMS
Надпревара около 5Г не е имало. Все още много малко хора разполагат с телефони, поддържащи тази мрежа.alexandrov1 написа: ↑23 фев 2021, 17:354G мрежата на А1 се държи добре в по-големите градове, но, със сигурност, има още какво да се желае.
Те трябваше да пуснат първи Unlimited интернет планове за масовия потребител, дори на 50-60лв/месец, би било приемливо и необходимо на много хора, които пътуват/ползват в движение.
Не биваше да позволяват Виваком да са пионери в Unlimited офертите.
До скоро бутафорната надпревара за клиенти се въртеше около илюзорното тестово 5G, чисто маркетингово, изцяло в полза на операторите.
Сега палачинката се обърна и надпреварата стана реална, за неограничен мобилен интернет, не теоретично, а на практика, изцяло в полза на клиентите.
Дано тенденцията се задържи.
Не знам, но тези планове не са нещо кой знае какво. Смисъл добри са, няма спор, но е за потребители, които харчат адски много трафик и нямат алтернативен доставчик на фиксиран интернет в техния район, теглят много филми и музика. За тях този план е перфектен. Но колко % са това. И колко % плащат над 30 лв на месец? Масово потребителите ползват около 1000 минути и 5-10 ГБ месечно и плащат между 15-25 лв на месец. Трябва да има раздвижване в този сегмент.
Не мисля, че ще има сериозен отлив, ако имаше Теленор и А1 да са отговорили със същите условия, дори и по-добри.Сега със сигурност има и доста хора, които се въздържат заради неустойките, така че ако Вива задържат този план, ще има наистина осезаем отлив. А и точно в този ценови сегмент дори малък брой клиенти са от сериозно значение.
Последна промяна от Apple_fan на 23 фев 2021, 17:55, променено общо 1 път.
-
А Теленор -никакъв отговор,било то в подобен план,5G или предплатени планове.
Аз спирам един техен предплатен номер,реално беше като абонамент,защото всеки месец пусках пакет за 9.99 лв ,даващ минути и MB.
Аз спирам един техен предплатен номер,реално беше като абонамент,защото всеки месец пусках пакет за 9.99 лв ,даващ минути и MB.
-
Там проблемът явно е на най-високо ниво, понеже и в Сърбия се излагат с идентична политика, докато А1, примерно, си предлагат съвсем официално на сайта планове с неограничен трафик и си личи, че проблемите им са главно от тукашните мениджъри.
Само в този форум станахме поне 3-4.
Последна промяна от defierofodds на 23 фев 2021, 18:24, променено общо 2 пъти.
Като правят глупости пак ще им правя врътки на цървулите от Виваком. Имам две изтекли карти ще ги прехвърля на ваучер на А1 или Теленор и ще се върна на 30 лв при тях. Едно време ги правеха същите глупости, за стари клиенти офертите бяха по куци от тия за новите им абонати.defierofodds написа: ↑23 фев 2021, 11:43Оказа се, че има, пуснах прехвърляне и потвърждавам инфото на колегата. 30 Лв за 2 години и след това 39. Много добри условия за такава услуга.
-
Ами да, всички го правят, затова не са за подценяване условията след изтичане.palamud13 написа: ↑23 фев 2021, 18:19Като правят глупости пак ще им правя врътки на цървулите от Виваком. Имам две изтекли карти ще ги прехвърля на ваучер на А1 или Теленор и ще се върна на 30 лв при тях. Едно време ги правеха същите глупости, за стари клиенти офертите бяха по куци от тия за новите им абонати.defierofodds написа: ↑23 фев 2021, 11:43Оказа се, че има, пуснах прехвърляне и потвърждавам инфото на колегата. 30 Лв за 2 години и след това 39. Много добри условия за такава услуга.
-
- Регистриран: 29 юни 2012, 20:36
Планове и месечни такси Re: Плановете VIVACOM Unlimited са с неограничени национални МВ, минути и SMS
Имайте в предвид,
че болшинството от хората в този форум са добре информирани, познават механизмите на ценообразуване на операторите,
актуалната обстановка, скритите оферти и могат да направят добра преценка, когато преподписват и/или избират условия по договор за мобилен телефон.
Не така точно обаче стои въпроса за масовия клиент, който не е запознат с пазара на мобилни услуги.
Не мисля, че масовите месечни такси са 20-25лв в момента, защото, от повече от 2 години, цените са само във възходящ порядък.
Операторите са виртуози на триковете при преподписване и задържане на клиенти.
А1, например, имаха грандиозен номер с 2 симпатични катерици, които даваха на потребителя бонус, точно когато е на прага да си спре непотребния номер или да го прехвърли в друг оператор. В магазините им сме виждали представления, достойни за Оскар.
Другите едва ли изостават в това отношение.
Но в България, доколкото знам, с най-високо ARPU е Теленор.
Някой знае ли, за 2020г, какво ARPU имат А1 и Виваком?
че болшинството от хората в този форум са добре информирани, познават механизмите на ценообразуване на операторите,
актуалната обстановка, скритите оферти и могат да направят добра преценка, когато преподписват и/или избират условия по договор за мобилен телефон.
Не така точно обаче стои въпроса за масовия клиент, който не е запознат с пазара на мобилни услуги.
Не мисля, че масовите месечни такси са 20-25лв в момента, защото, от повече от 2 години, цените са само във възходящ порядък.
Операторите са виртуози на триковете при преподписване и задържане на клиенти.
А1, например, имаха грандиозен номер с 2 симпатични катерици, които даваха на потребителя бонус, точно когато е на прага да си спре непотребния номер или да го прехвърли в друг оператор. В магазините им сме виждали представления, достойни за Оскар.
Другите едва ли изостават в това отношение.
Но в България, доколкото знам, с най-високо ARPU е Теленор.
Някой знае ли, за 2020г, какво ARPU имат А1 и Виваком?
С най-високо е на Теленор, след това Виваком и последни А1. Но не знам точно цифрите.
Ето какво ми попадна https://www.a1.bg/medien-tsentar-inform ... ck_id/2499
Към края на 2018 абонатите на А1 са харчили 6000 терабайта месечно или около 6 милиона ГБ. Да кажем, че около 2 млн от техните абонати ползват мобилен интернет. Това прави около 3 ГБ средно на абонат. Може инфото да е от преди 2 години, но едва ли нещата значително са се променили.
Ето какво ми попадна https://www.a1.bg/medien-tsentar-inform ... ck_id/2499
Към края на 2018 абонатите на А1 са харчили 6000 терабайта месечно или около 6 милиона ГБ. Да кажем, че около 2 млн от техните абонати ползват мобилен интернет. Това прави около 3 ГБ средно на абонат. Може инфото да е от преди 2 години, но едва ли нещата значително са се променили.
На а1 отговора от понеделник какъв бе? Или да питам Тинка Тинка?