Плановете VIVACOM Unlimited са с неограничени национални МВ, минути и SMS

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Re: Плановете VIVACOM Unlimited са с неограничени национални МВ, минути и SMS

Мнение от defierofodds » 23 фев 2021, 17:41

С тези картелни споразумения съвсем се успаха и загубиха връзка с реалността, и беше ясно, че рано или късно 2 от 3 оператора ще се опарят. . Сега със сигурност има и доста хора, които се въздържат заради неустойките, така че ако Вива задържат този план, ще има наистина осезаем отлив. А и точно в този ценови сегмент дори малък брой клиенти са от сериозно значение.

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Re: А1 Re: Плановете VIVACOM Unlimited са с неограничени национални МВ, минути и SMS

Мнение от Apple_fan » 23 фев 2021, 17:52

alexandrov1 написа:
23 фев 2021, 17:35
4G мрежата на А1 се държи добре в по-големите градове, но, със сигурност, има още какво да се желае.

Те трябваше да пуснат първи Unlimited интернет планове за масовия потребител, дори на 50-60лв/месец, би било приемливо и необходимо на много хора, които пътуват/ползват в движение.
Не биваше да позволяват Виваком да са пионери в Unlimited офертите.

До скоро бутафорната надпревара за клиенти се въртеше около илюзорното тестово 5G, чисто маркетингово, изцяло в полза на операторите.
Сега палачинката се обърна и надпреварата стана реална, за неограничен мобилен интернет, не теоретично, а на практика, изцяло в полза на клиентите.
Дано тенденцията се задържи.
Надпревара около 5Г не е имало. Все още много малко хора разполагат с телефони, поддържащи тази мрежа.
Не знам, но тези планове не са нещо кой знае какво. Смисъл добри са, няма спор, но е за потребители, които харчат адски много трафик и нямат алтернативен доставчик на фиксиран интернет в техния район, теглят много филми и музика. За тях този план е перфектен. Но колко % са това. И колко % плащат над 30 лв на месец? Масово потребителите ползват около 1000 минути и 5-10 ГБ месечно и плащат между 15-25 лв на месец. Трябва да има раздвижване в този сегмент.
Сега със сигурност има и доста хора, които се въздържат заради неустойките, така че ако Вива задържат този план, ще има наистина осезаем отлив. А и точно в този ценови сегмент дори малък брой клиенти са от сериозно значение.
Не мисля, че ще има сериозен отлив, ако имаше Теленор и А1 да са отговорили със същите условия, дори и по-добри.
Последна промяна от Apple_fan на 23 фев 2021, 17:55, променено общо 1 път.

defierofodds

Re: А1 Re: Плановете VIVACOM Unlimited са с неограничени национални МВ, минути и SMS

Мнение от defierofodds » 23 фев 2021, 17:55

Apple_fan написа:
23 фев 2021, 17:52
Трябва да има раздвижване в този сегмент.
За това също спор няма и в този сегмент също трябва да има тотална промяна в политиката, макар че, като гледам, и А1, и Вива поне подобряват условията на предплатените, така че те също са алтернатива в някаква степен.

zaboraboy
Регистриран: 24 дек 2018, 17:28

Мнение от zaboraboy » 23 фев 2021, 18:03

А Теленор -никакъв отговор,било то в подобен план,5G или предплатени планове.
Аз спирам един техен предплатен номер,реално беше като абонамент,защото всеки месец пусках пакет за 9.99 лв ,даващ минути и MB.

defierofodds

Мнение от defierofodds » 23 фев 2021, 18:19

zaboraboy написа:
23 фев 2021, 18:03
А Теленор -никакъв отговор,било то в подобен план,5G или предплатени планове.
Аз спирам един техен предплатен номер,реално беше като абонамент,защото всеки месец пусках пакет за 9.99 лв ,даващ минути и MB.
Там проблемът явно е на най-високо ниво, понеже и в Сърбия се излагат с идентична политика, докато А1, примерно, си предлагат съвсем официално на сайта планове с неограничен трафик и си личи, че проблемите им са главно от тукашните мениджъри.
Apple_fan написа:
23 фев 2021, 17:52

Не мисля, че ще има сериозен отлив, ако имаше Теленор и А1 да са отговорили със същите условия, дори и по-добри.
Само в този форум станахме поне 3-4.
Последна промяна от defierofodds на 23 фев 2021, 18:24, променено общо 2 пъти.

palamud13
Регистриран: 15 сеп 2019, 17:34

Мнение от palamud13 » 23 фев 2021, 18:19

defierofodds написа:
23 фев 2021, 11:43
nmnikolov написа:
23 фев 2021, 10:27
Няма такова нещо да се разграничават пренесени и съществуващи клиенти. В сайта ясно си пише, че на този план може да подпишат както нови клиенти, така и съществуващи. Няма такива глупости като различни условия и такси.
Оказа се, че има, пуснах прехвърляне и потвърждавам инфото на колегата. 30 Лв за 2 години и след това 39. Много добри условия за такава услуга.
Като правят глупости пак ще им правя врътки на цървулите от Виваком. Имам две изтекли карти ще ги прехвърля на ваучер на А1 или Теленор и ще се върна на 30 лв при тях. Едно време ги правеха същите глупости, за стари клиенти офертите бяха по куци от тия за новите им абонати.

defierofodds

Мнение от defierofodds » 23 фев 2021, 18:21

palamud13 написа:
23 фев 2021, 18:19
defierofodds написа:
23 фев 2021, 11:43
nmnikolov написа:
23 фев 2021, 10:27
Няма такова нещо да се разграничават пренесени и съществуващи клиенти. В сайта ясно си пише, че на този план може да подпишат както нови клиенти, така и съществуващи. Няма такива глупости като различни условия и такси.
Оказа се, че има, пуснах прехвърляне и потвърждавам инфото на колегата. 30 Лв за 2 години и след това 39. Много добри условия за такава услуга.
Като правят глупости пак ще им правя врътки на цървулите от Виваком. Имам две изтекли карти ще ги прехвърля на ваучер на А1 или Теленор и ще се върна на 30 лв при тях. Едно време ги правеха същите глупости, за стари клиенти офертите бяха по куци от тия за новите им абонати.
Ами да, всички го правят, затова не са за подценяване условията след изтичане.

alexandrov1
Регистриран: 29 юни 2012, 20:36

Планове и месечни такси Re: Плановете VIVACOM Unlimited са с неограничени национални МВ, минути и SMS

Мнение от alexandrov1 » 23 фев 2021, 18:29

Имайте в предвид,
че болшинството от хората в този форум са добре информирани, познават механизмите на ценообразуване на операторите,
актуалната обстановка, скритите оферти и могат да направят добра преценка, когато преподписват и/или избират условия по договор за мобилен телефон.

Не така точно обаче стои въпроса за масовия клиент, който не е запознат с пазара на мобилни услуги.
Не мисля, че масовите месечни такси са 20-25лв в момента, защото, от повече от 2 години, цените са само във възходящ порядък.

Операторите са виртуози на триковете при преподписване и задържане на клиенти.
А1, например, имаха грандиозен номер с 2 симпатични катерици, които даваха на потребителя бонус, точно когато е на прага да си спре непотребния номер или да го прехвърли в друг оператор. В магазините им сме виждали представления, достойни за Оскар.
Другите едва ли изостават в това отношение.

Но в България, доколкото знам, с най-високо ARPU е Теленор.

Някой знае ли, за 2020г, какво ARPU имат А1 и Виваком?

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Мнение от Apple_fan » 23 фев 2021, 18:34

С най-високо е на Теленор, след това Виваком и последни А1. Но не знам точно цифрите.
Ето какво ми попадна https://www.a1.bg/medien-tsentar-inform ... ck_id/2499

Към края на 2018 абонатите на А1 са харчили 6000 терабайта месечно или около 6 милиона ГБ. Да кажем, че около 2 млн от техните абонати ползват мобилен интернет. Това прави около 3 ГБ средно на абонат. Може инфото да е от преди 2 години, но едва ли нещата значително са се променили.

markata88
Регистриран: 22 май 2016, 00:26

Мнение от markata88 » 23 фев 2021, 18:46

На а1 отговора от понеделник какъв бе? Или да питам Тинка Тинка?

Отговори