Телевизор
Re: Телевизор
Спик, познавайки те само от форума се учудвам, че си се дал, но като семеен човек те разбирам напълно
Телевизорът изглежда един път, дано е това, което очакваш и ви донесе много забавни моменти.
Вито, какво точно си направил за да премахнеш блуминга. Освен ако зоните на затъмнение на подсветката не са над 100бр. не съм убеден, че има напълно успешен начин за прехване на този ефект.
Телевизорът изглежда един път, дано е това, което очакваш и ви донесе много забавни моменти.
Вито, какво точно си направил за да премахнеш блуминга. Освен ако зоните на затъмнение на подсветката не са над 100бр. не съм убеден, че има напълно успешен начин за прехване на този ефект.
По малко са, май 68. Ще видя кое точно изключих като се прибера, димирането ми е на средно. Но за sdr по принцип казват да се изключва, важно е за hdr...
Вито, как гледаш филмите от нета?
С Хард/ флашка или с някой медия сървър направо от лаптопа на тв?
С Хард/ флашка или с някой медия сървър направо от лаптопа на тв?
Радко, X-tended Dynamic Range е функцията която спрях и субтитрите станаха както трябва.
Jonibg, най ми е лесно с ssd диск, имам два други стари харда, ама вечер трябва да ги изключвам щото остават да работят и ме дразни шумът. Това както знаеш при ssd го няма, за това си купих специално 1ТБ. За сега ми е най удобно така, не знам как точно се прави сървър, и не знам ще ми изкарва тва качество на 70-100+ ГБ филм. Докато коди на телевизора си плейва без проблем не само mkv ами и блурей оригинални папки.
Качеството на hbo go е ужасно! Нетфликс нямат качествени субтитри иначе бих плащал и за него! Надеждата ми е в HBO MAX, който ще има най после 4к и hdr, но докато се напълни с такова съдържание... Дават услугата да смени GO в България второто полугодие на тая година, малко остана! https://dnews.bg/hbo-max-ste-zameni-hbo ... 5SnD4PXYec
Jonibg, най ми е лесно с ssd диск, имам два други стари харда, ама вечер трябва да ги изключвам щото остават да работят и ме дразни шумът. Това както знаеш при ssd го няма, за това си купих специално 1ТБ. За сега ми е най удобно така, не знам как точно се прави сървър, и не знам ще ми изкарва тва качество на 70-100+ ГБ филм. Докато коди на телевизора си плейва без проблем не само mkv ами и блурей оригинални папки.
Качеството на hbo go е ужасно! Нетфликс нямат качествени субтитри иначе бих плащал и за него! Надеждата ми е в HBO MAX, който ще има най после 4к и hdr, но докато се напълни с такова съдържание... Дават услугата да смени GO в България второто полугодие на тая година, малко остана! https://dnews.bg/hbo-max-ste-zameni-hbo ... 5SnD4PXYec
@radko89, разбира се, че е възможна опция, аз лично HBO Go си го гледам и за мен качеството е приемливо.
@Вито Аз съм с LG C9 и на лаптопа съм качил HMS(медия сървър) и всичко става много лесно. Няма да прехвърляш филми, няма да разкачваш кабели, изобщо, сваляш и гледаш.
Та въпроса ми беше дали при телевизори с андорид има драма с медия сървъра и дали всичко върви гладко? Но разбрах, че не ползваш. Благодаря за отговора.
@Вито Аз съм с LG C9 и на лаптопа съм качил HMS(медия сървър) и всичко става много лесно. Няма да прехвърляш филми, няма да разкачваш кабели, изобщо, сваляш и гледаш.
Та въпроса ми беше дали при телевизори с андорид има драма с медия сървъра и дали всичко върви гладко? Но разбрах, че не ползваш. Благодаря за отговора.
Аз лично съм съм много впечатлен от плекс.jonibg написа: ↑18 мар 2021, 21:53@radko89, разбира се, че е възможна опция, аз лично HBO Go си го гледам и за мен качеството е приемливо.
Да, не го ползвам за да правя видеотека от свалени филми, но го пробвах за това и върши превъзходна работа - сваляш, отива автоматично в библиотека и ти излиза като списък все едно е стрииминг прогррама.
Със субтитрите е малко филм заради кодирането, но като цяло при правилните настройки е супер и има приложение за всякакви платформи телевизори.
Аз лично го ползвам за лична видеотека - лични клипове от ексирзии и т.н.
-
- Регистриран: 15 авг 2020, 17:01
HBO беше зле преди време. Сега е с добър образ и много добър звук. Надявам се hbo max да е на нивото на епъл тв. Ще е направо супер.Вито написа: ↑18 мар 2021, 21:28Радко, X-tended Dynamic Range е функцията която спрях и субтитрите станаха както трябва.
-
- Регистриран: 15 авг 2020, 17:01
Обикновено жените се налагат, но по отношение на телевизора не трябваше да се оставяш. 48 инча е доста скромно и ще ти замалее още след първите дни. Трябваше да сложиш 65-ца. Това е минимума за прилично кино изживяване. За сериали и 55 инча става.Spikul написа: ↑18 мар 2021, 10:29За следващия път телевизора ще е на стената и ще е най-малко 75 инча. Но размера у нас има значение само в леглотоboard написа: ↑18 мар 2021, 10:16Добре, че няма по-малки OLED телевизори....
Но най-добре сменяй секцията, иначе все ще си седиш с малки телевизори
Хубавото е, че поне този си е с вграден саундбар и няма да го мислиш звука... ама човек, размера има значение... и жена ти трябва да го знае това
Успех и дано остането доволни, каквото и да вземете.
Просто на жена ми не и пука толкова за големината на телевизора, отколкото за естетиката.
Иначе 48 инча за 2 метра дистанция не е чак толкова малко все пак.
Но техника и жена са оксиморони
Нали знаеш като питаш някоя жена каква кола кара, какъв е отговора - червена
Е хайде сега, 48 инча да не е 17 инча
Както казах и както Вито даде таблица, за 2 метра са екстра. Бях за 55, но и 48 стават.
Все пак ходих и видях и за 2 метра 65 инча са абсурдни според мен. Просто много ме натоварват.
Това е моето лично мнение, защото за по-малко пари се бях насочил към 65 инча 8k QLED, обаче не е моето.
Не случайно 48 инча е нов размер и го правят само в най-скъпите си класове на Sony, LG и Phillips. Явно хората са преценили, че вече размера е достигнал оптимални граници и трябва да се залага на качеството на картината.
Както казах и както Вито даде таблица, за 2 метра са екстра. Бях за 55, но и 48 стават.
Все пак ходих и видях и за 2 метра 65 инча са абсурдни според мен. Просто много ме натоварват.
Това е моето лично мнение, защото за по-малко пари се бях насочил към 65 инча 8k QLED, обаче не е моето.
Не случайно 48 инча е нов размер и го правят само в най-скъпите си класове на Sony, LG и Phillips. Явно хората са преценили, че вече размера е достигнал оптимални граници и трябва да се залага на качеството на картината.