При теб няма да стане, но при Вито, Spikul и други с Android TV, инсталирате директно в телевизора Kodi и може да стриймвате каквото се сетите, без нужда от лаптопи, HTPC, бисквитки, боксове и всякакви други външни устройства. При това, този стрийминг не използва вътрешната памет, а RAM-та на телевизора, така че тя не се износва. Не се използат/не трябват нито външни хард дискове/SSD-та, нито пък USB-флашки, нито външни стрийминг сървъри по локалната мрежа. В момента, Коди идва с версия 19 (matrix), която е напълно пренаписана на python 3 (от 2) и повечето разширения (add-on-и) няма да работят, защото програмистите ще трябва да ги пренапишат и/или пренастроят за тази версия. От сайта kodi.tv изтеглете верия 18.9 (мисля, че се водеше Leia), вкл. като .apk за Android, на която всичко си работи и ще продължи, поне докато верия 19 стане достатъчно развита - вероятно поне 6 месеца+ до година.radko89 написа: ↑18 мар 2021, 22:05Аз лично съм съм много впечатлен от плекс.jonibg написа: ↑18 мар 2021, 21:53@radko89, разбира се, че е възможна опция, аз лично HBO Go си го гледам и за мен качеството е приемливо.
@Вито Аз съм с LG C9 и на лаптопа съм качил HMS(медия сървър) и всичко става много лесно. Няма да прехвърляш филми, няма да разкачваш кабели, изобщо, сваляш и гледаш.
Та въпроса ми беше дали при телевизори с андорид има драма с медия сървъра и дали всичко върви гладко? Но разбрах, че не ползваш. Благодаря за отговора.
Да, не го ползвам за да правя видеотека от свалени филми, но го пробвах за това и върши превъзходна работа - сваляш, отива автоматично в библиотека и ти излиза като списък все едно е стрииминг прогррама.
Със субтитрите е малко филм заради кодирането, но като цяло при правилните настройки е супер и има приложение за всякакви платформи телевизори.
Аз лично го ползвам за лична видеотека - лични клипове от ексирзии и т.н.
Повечето стриймове са до 1080p (1080p стават все повече), които на екрани с добър ъпскейлинг работят прекрасно. Освен всичко друго, Коди е универсален медиен център за почти всяка платформа, така че даже и операционната система на телевизора ви да не е Аndroid TV, a webOS, Tizen, Firefox OS или каквото и да е друго, може да я инсталирате на почти всичко под слънцето.
Spikul, честит нов телевизор и да си го ползваш по предназначение, дълги години без ремонти и ядове! Радвам се, че избра Android TV, нещото което лично за мен е първото, на което държа при избор на което и да е устройство - операционна система! Няма нужда да купувам хиляди придадтки, боксове и не знам си какво, като мога да имам всичко инсталирано директно на самия телевизор. Това ме ограничава само до Sony за телевизори към момента (или Philips), но за щастие Sony имат един от най-добрите (ако не най-добрия) image processing engines, a 2-2.5GB RAM в добавка с 16GB storage си вършат чудесна работа за целите си...
P.S. За Коди си има и доста български добавки като BG Камерите, Колибка, детски филми и много български радиа и телевизии в реално време, доскоро и Господари на ефира (което по обясними причини вече не е налично)...