Телевизор

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Телевизор

Мнение от Spikul » 20 мар 2021, 20:40

board написа:
20 мар 2021, 16:35
Spikul, пристигна ли телевизора?
Дойде. Цял ден се занимавам с настройки, а и доста други задачи ми злязаоха.
Само сглобяването и пускането отне почти час с тези колонки, болтчета, свързвания и актуализации на Андроида.
Лично на мен ми хареса картината, а амбилайта от 4 страни, изглежда интересно. Звукът наистина е много добър за телевизор.
HD каналите изглеждат много добре.
Обаче се оказа, че не можах да подкарам HDR от компа, защото трябвало HDMI 2.1. Сега ще поръчам.
Освен това не мога да подкарам филм с флапка все още, защото иска някакъв друг формат.
Но просто нямам сега много време за настройване и по-нататък ще се оправям.
Тези от Netflix пък са пълни смешници и за това не съм пускал още 4k за тест. Уж 30-дневен период, пък искат всички данни от картата, да могат да си изтеглят парите веднага щом изтече периода :lol:

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 20 мар 2021, 21:19

Честито. С кеф да си го ползваш.

Не са смешници Netflix, това си е стандартна схема за абонамент, иначе ще си пуснеш 10 безплатни абонамента с различни регистрации ;) Сега взе телевизор за 3 бона, не ги мисли 20-те лева дето евентуално след месец могат да ти вземат, ако не го спреш. Пускай смело, Netflix-а e супер, нали ако поназнайваш английски. Като го пуснеш, щом обичаш научно популярни неща, горещо бих ти препоръчал да изгледаш Our Planet. Заснето е страхотно.

По принцип не е лошо да пуснеш това на затъмнена стая, за да провериш за равномерност на картината. Обърни внимание на 5% сиво, а при цветовете огледай от близо и за изгорели пиксели. Сега е момента ако има някакви грижи да реагираш.

А всичко е наред, си пусни едно HDR видео за България :)

A всъщност телевизора ти има ли изобщо HDMI 2.1 порт?

Spikul

Мнение от Spikul » 20 мар 2021, 22:00

Мерси :)
Аз за 20 лева не съм, но не поназнайвам толкова английски, че да гледам филм без субтитри. Все пак съм от старото поколение, което учеше руски като изоглавени :lol:
Иначе мисля да взема това, защото май и HDMI 2.0 става:
https://www.emag.bg/kabel-a-ultra-high- ... ction=view
Видеокартата иначе е тази и няма проблем да поддържа 8k при 120 Hz през HDMI 2.0, но телевизора не може :mrgreen:
https://www.nvidia.com/en-eu/geforce/gr ... /gtx-1650/

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 20 мар 2021, 22:35

Spikul написа:
20 мар 2021, 22:00
Аз за 20 лева не съм, но не поназнайвам толкова английски, че да гледам филм без субтитри. Все пак съм от старото поколение, което учеше руски като изоглавени :lol:
Нетфликса има и руско аудио или субтитри, ако там се справяш по-добре.

Просто за да се накефиш на телевизора, трябва да го захраниш и с качествено съдържание.

P.S.
И не забравяй, все още имаш 14 дни в които можеш да върнеш телевизора и да вземеш една 65-ца за тези пари :D

Spikul

Мнение от Spikul » 20 мар 2021, 22:52

board написа:
20 мар 2021, 22:35
Spikul написа:
20 мар 2021, 22:00
Нетфликса има и руско аудио или субтитри, ако там се справяш по-добре.

Просто за да се накефиш на телевизора, трябва да го захраниш и с качествено съдържание.

P.S.
И не забравяй, все още имаш 14 дни в които можеш да върнеш телевизора и да вземеш една 65-ца за тези пари :D
О, това няма как да стане ;)
Отдавна мина времето, когато важен беше размера на телевизора. Излишни чаршафи не ми трябват :lol:
Както казах, видокартата ми е екстра да го захраня с всичко. но първо да взема кабеляка ;)

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 20 мар 2021, 22:59

Spikul написа:
20 мар 2021, 22:52
Както казах, видокартата ми е екстра да го захраня с всичко. но първо да взема кабеляка ;)
Абе всъщност видеокартата ти е слабичка за 4К гейминг.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 20 мар 2021, 23:00

Обаче се оказа, че не можах да подкарам HDR от компа, защото трябвало HDMI 2.1. Сега ще поръчам.
Освен това не мога да подкарам филм с флапка все още, защото иска някакъв друг формат.
Една от големите причини да си купя Сони. От флашката чете абсолютно всички видове файлове и кодеци. Четох и че има ядове все още за компа щото не всички имат hdmi 2.1, всъщност и към момента не съм си намерил лаптоп с 2.1, a и с тая трагедия с чиповете 2021 ще е куца доста. Taaa май ще даваш пари и за външен бокс при все, че е андроид тв...

Spikul

Мнение от Spikul » 20 мар 2021, 23:17

Вито написа:
20 мар 2021, 23:00
Една от големите причини да си купя Сони. От флашката чете абсолютно всички видове файлове и кодеци. Четох и че има ядове все още за компа щото не всички имат hdmi 2.1, всъщност и към момента не съм си намерил лаптоп с 2.1, a и с тая трагедия с чиповете 2021 ще е куца доста. Taaa май ще даваш пари и за външен бокс при все, че е андроид тв...
Не, подкарах го с компа, но не тръгва 4k HDR заради кабела - то си го пише даже. Аз за това нямам лаптоп, а настолен комп, там видеокартата мога да я сменя по всяко време и така и направих. Тази 1650 е с DDR6 на 12 000 MHz и си е напълно достатъчна за домашна употреба. Тествах я дори с най-тежките игри и няма ядове на ultra settings :geek:
Чакам си кабела вторника и ще го видя тогава като го изпържа от компа :mrgreen:
А между другото, открих че телевизорът си има висока защита от прогаряне на пиксели срещу статични образи, както и дори ръчна функция за изчистване на картината, която трае около час и я пуснах да я тествам.
Последна промяна от Spikul на 20 мар 2021, 23:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 20 мар 2021, 23:27

Ооок. Да видим като дойде кабелът. Щеше да е хубаво да имаш и ресийвър да видим щеше ли да докараш hd звук с 4к hdr, та да знам кво да правя. :D

Spikul

Мнение от Spikul » 20 мар 2021, 23:31

Еми не става с HDMI 1.0 за 5 лева, който бях купил преди 10-на години :lol:
Full HD мяташе без проблем, но 4k не ще :mrgreen:

Отговори