Автомобилите на Google започват нова обиколка на България
Re: Автомобилите на Google започват нова обиколка на България
Глупостта и параноята са болест...
-
- Регистриран: 19 ное 2017, 10:18
Аман от русофили в този форум
Коментарът ми беше по-скоро весело и на шега, не знам защо се прие толкова сериозно;). Каквото и да правят, StreetView позволи на много хора да видят неща, които никога няма да видят лично. Освен това, в БГ се направиха доста пътища и се подобриха други оттогава, добре е това да влезе и по картите/снимките...
Явно има нещо по-коварно, защото няма нужда да снимат, може да ползват снимки от камерите на хора, с пуснат Google Maps.
Спрете с параноята
.
Последна промяна от npet на 07 окт 2022, 23:59, променено общо 1 път.
-
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Да, наистина, пред целия злонамерен шпионаж, който извършват чрез телефоните и браузърите (И търсачката), с колите не виждам какво ново може да съберат.npet написа: ↑26 мар 2021, 10:15В България:MEnergy написа: ↑25 мар 2021, 15:51Хаха, тези покрай снимането ще запишат по кв. см. де що има Wi-Fi мрежи, рутери и IP-та по сграда, периметър и отделен етаж, антени на операторите и кой знае какво друго подслушване ще падне. Тези коли директно могат да ги кръстят НСА-кръстоносци или директно да им сложат инициалите и емблемата на ФБР. Накрая ние ще видим само снимките (някои), a те ще са си актуализирали базите данни от 2021 под претекста на Street View... Все пак за 10 години що IP-та, собственици на сгради и оборудване са се сменили...
- милионите телефони с андроид го правят това в реално време.
- браузърти Хром има вграден логъри и непрекъснато пращат данни... пак в реално време
Колите не бих казъл че са проблем.
Все пак чрез телефоните и разговори слушат. Със сигурност на много хора се е случвало да си говорят с някого на дадена тема и след това "случайно" във фейса да им изникне реклама, свързана с обсъжданата тема. Последният пример при мен - оплакваха ми се от теч от комшийте и как това може да доведе до късо съединение в кабелите за осветление. След това имах реклами на фасунги и кабели във фейса...но само съвпадение, разбира се.
Това за слушането е мит. Просто са им толкова добри алгоритмите за таргетиране.defierofodds написа: ↑26 мар 2021, 10:22Да, наистина, пред целия злонамерен шпионаж, който извършват чрез телефоните и браузърите (И търсачката), с колите не виждам какво ново може да съберат.npet написа: ↑26 мар 2021, 10:15В България:MEnergy написа: ↑25 мар 2021, 15:51Хаха, тези покрай снимането ще запишат по кв. см. де що има Wi-Fi мрежи, рутери и IP-та по сграда, периметър и отделен етаж, антени на операторите и кой знае какво друго подслушване ще падне. Тези коли директно могат да ги кръстят НСА-кръстоносци или директно да им сложат инициалите и емблемата на ФБР. Накрая ние ще видим само снимките (някои), a те ще са си актуализирали базите данни от 2021 под претекста на Street View... Все пак за 10 години що IP-та, собственици на сгради и оборудване са се сменили...
- милионите телефони с андроид го правят това в реално време.
- браузърти Хром има вграден логъри и непрекъснато пращат данни... пак в реално време
Колите не бих казъл че са проблем.
Все пак чрез телефоните и разговори слушат. Със сигурност на много хора се е случвало да си говорят с някого на дадена тема и след това "случайно" във фейса да им изникне реклама, свързана с обсъжданата тема. Последният пример при мен - оплакваха ми се от теч от комшийте и как това може да доведе до късо съединение в кабелите за осветление. След това имах реклами на фасунги и кабели във фейса...но само съвпадение, разбира се.
Както е казал Arthur C. Clarke - "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Алгоритми, но базирани на какво? След като аз не съм търсил нищо в нета, свързано със съмнителните реклами, значи единствените други опции са или да е чуто, или да е снимано.radko89 написа: ↑26 мар 2021, 10:27Това за слушането е мит. Просто са им толкова добри алгоритмите за таргетиране.defierofodds написа: ↑26 мар 2021, 10:22Да, наистина, пред целия злонамерен шпионаж, който извършват чрез телефоните и браузърите (И търсачката), с колите не виждам какво ново може да съберат.
Както е казал Arthur C. Clarke - "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."