И А1 има мобилен план с неограничени минути и мегабайти

wer_aac
Регистриран: 23 юни 2013, 20:08

Re: И А1 има мобилен план с неограничени минути и мегабайти

Мнение от wer_aac » 06 апр 2021, 10:44

Аз не мисля, че нета в роуминг е неограничен за 24м. Нета е неограничен там до 4месеца, после се плащат и минутите и нета.

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 06 апр 2021, 10:48

Къде точно го пише?
Ако е така - не е добре.

wer_aac
Регистриран: 23 юни 2013, 20:08

Мнение от wer_aac » 06 апр 2021, 10:53

Винаги е било така в Роуминг. Роуминга е до 4 месеца след това се плаща. Т.е ползваш нещата според плана до 4 месеца. Цената ми на минута изходящ е 0.075 лв, а на входящ 0.02 лв. С нета е аналогично.

ivobel721
Регистриран: 05 юни 2018, 17:37

Мнение от ivobel721 » 06 апр 2021, 10:59

wer_aac написа:
06 апр 2021, 10:44
Аз не мисля, че нета в роуминг е неограничен за 24м. Нета е неограничен там до 4месеца, после се плащат и минутите и нета.
И аз. Реално не са 4 месеца, а да не харчиш в роуминг повече отколкото в домашната мрежа. Но за пътуване като турист, няма да стигнем лимит.

Аз сега звъннах на 123 и ще ми пратят по Speedy и аз да мина на този план. Миналия месец подписах за 30 лв с 50000 МБ, но към този ме привлекоха приоритетните данни. За жалост, не ми дадоха да го комбинирам с фиксирания ми интернет и съм на стандартна цена.

Mr2faces
Регистриран: 11 юли 2006, 00:20

Мнение от Mr2faces » 06 апр 2021, 11:14

Потреблението в роуминг е неограничено, докато не се задейства клаузата за неправомерно ползване:
https://www.a1.bg/eu

Но това си е съвсем нормално... за почивки в Гърция или където и да е в ЕС няма да имате никакви проблеми.

На този етап A1 предлагат изненадващо добро 5G покритие и скорости, както и много добър пакет от включени допълнителни услуги.... надявам се Виваком да се задействат отново. Конкуренцията винаги води до ниски цени за крайните потребители.

Подобно надцакване имаше преди 3-4 години, след което... затишие... до сега... и вероятно сценария ще е същия. Хубаво е да се помисли в перспектива, защото след изтичането на тези договори, най-вероятно няма да има нищо смислено на пазара 1-2 години, а веднъж свикнал човек с тези условия, много трудно ще се откаже от тях :) Т.е. при кои от операторите е възможно анексирането на договора и запазване на условията и при кои не.

Лошото е, че този път Теленор са в много неизгодна позиция и реално конкуренцията е само между 2 оператора.

Потребителски аватар
NSWDG
Регистриран: 03 май 2004, 19:02

Мнение от NSWDG » 06 апр 2021, 11:17

Относно ограниченията:
Бъркате понятията. Най-просто казано ако за тия 24 месеца, прекарате СУМАРНО 8 месеца в роуминг, това нарушава FUP, но ако сте само турист, можете да ползвате интернет на корем. Като турист имам предвид да сте в роуминг под 8 месеца за 24 месеца. На всичко отгоре горенаписаното е по усмотрение на оператора, като това са минималните срокове. Тоест, операторът може да реши да не начислява такса.

https://europa.eu/youreurope/citizens/c ... dex_en.htm
==================
MPXV3RX/A

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 06 апр 2021, 11:21

Mr2faces написа:
06 апр 2021, 11:14
Потреблението в роуминг е неограничено, докато не се задейства клаузата за неправомерно ползване:

Но това си е съвсем нормално... за почивки в Гърция или където и да е в ЕС няма да имате никакви проблеми.

На този етап A1 предлагат изненадващо добро 5G покритие и скорости, както и много добър пакет от включени допълнителни услуги.... надявам се Виваком да се задействат отново. Конкуренцията винаги води до ниски цени за крайните потребители.

Подобно надцакване имаше преди 3-4 години, след което... затишие... до сега... и вероятно сценария ще е същия. Хубаво е да се помисли в перспектива, защото след изтичането на тези договори, най-вероятно няма да има нищо смислено на пазара 1-2 години, а веднъж свикнал човек с тези условия, много трудно ще се откаже от тях :) Т.е. при кои от операторите е възможно анексирането на договора и запазване на условията и при кои не.

Лошото е, че този път Теленор са в много неизгодна позиция и реално конкуренцията е само между 2 оператора.
Трябва да се повторя за пореден път, но това да разчиташ, че след 2 години операторът все още ще ти позволява анексиране на договора (То и сега не при всички става), не е въобще мислене в перспектива и е горе-долу същото като да разчиташ, че ще предлага добри планове тогава ;) Единственото мислене в перспектива е подписването на условия, оставащи достатъчно добри след изтичането.

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 06 апр 2021, 11:49

defierofodds написа:
06 апр 2021, 11:21
Mr2faces написа:
06 апр 2021, 11:14

Трябва да се повторя за пореден път, но това да разчиташ, че след 2 години операторът все още ще ти позволява анексиране на договора (То и сега не при всички става), не е въобще мислене в перспектива и е горе-долу същото като да разчиташ, че ще предлага добри планове тогава ;) Единственото мислене в перспектива е подписването на условия, оставащи достатъчно добри след изтичането.
И ако са по-лоши? За да си гарантираш след 2 години какво ще е викаш дотогава дай на прецакани условия :roll: да ти имам логиката :lol:
Аз не купувам кола с тоя договор - взимаш най-доброто за парите си и това е.

Kiril69
Регистриран: 06 апр 2021, 08:41

Мнение от Kiril69 » 06 апр 2021, 11:51

wer_aac написа:
06 апр 2021, 10:44

Сега минах през техен офис. Нета в роуминг наистина е неограничен, до 100 GB на ден :) Важи и за Англия със сигурност минимум до края на годината. Може и след това, зависи вече какво ще се споразумяват операторите по нататък.

След 4 месеца в роуминг се задейства клаузата за справедливо ползване и оператора МОЖЕ да ви начисли допълнителни такси. Може и да няма нищо допълнително, но пак 4 месеца е разкошен срок!!

Въобще този план се очертава уникален!! Разбира се, добре че дойдоха новите собственици на Виваком, защото без тях всички знаем колко трагично беше положението.
Последна промяна от Kiril69 на 06 апр 2021, 11:52, променено общо 2 пъти.

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Мнение от nmnikolov » 06 апр 2021, 11:51

Абсолютно съгласен съм, че при подписването на договор за 24 месеца трябва да се гледат само условията за тези 24 месеца. След тези 24 месеца вече ще се мисли дали може да се остане на същите условия, дали ще има по-изгодни оферти или ще се минава на по-ниска такса.

Отговори