A1 extra sim
Re: A1 extra sim
“- Ама че си бил прост човек - укоряваше ме бай Ганьо, - аз те мислех за по-хитър. А бе хей, българино, защо да си даваме паричките на московците (австрийците)? Набуташ ли келепир, дръж го с двете ръце, ами!“
Алеко Константинов
Алеко Константинов
==================
MPXV3RX/A
MPXV3RX/A
Да имаше модератори, които навреме да си вършат работата, щеше да държиш друго с тези две ръце...
mod edit: Модератори има! Бан за 24 часа.
mod edit: Модератори има! Бан за 24 часа.
Ами интересни въпроси изникват около тази extra sim. Преди малко пуснах онлайн преподписване на unlimited заедно extra sim. Ще пробвам различните варианти и ще споделя резултат. Моята идея е да сложа тази екстра сим като втора карта на телефона на баща ми, да забраня входящи и изходящи на нея да не звъни ,и да я ползва за данни за диема екстра и експлор тв го активирани от новия план. Ще пробвам работи ли с USB модем коректно. Колега беше споменал ,че ще се объркат нещата на основната карта.
Благодаря на всички, които споделиха опит и мнение.
Обаче и тук може би имаме леко разминаване. По-конкретно моля за доуточнение колегите "Чо " и "Mr2faces".
Какво имате в предвид, че ако сложа карта2 (екстра картата) в mi-fi рутер и тя има нет постоянно, основната карта ще пропуска обаждания (към карта 2 ли? ) и ще се чува свободно ( къде?) ? То не е ли нормално така да се случва ? Примерно през карта 2 ползвам нет, в този момент ми звъни някой - по презумция ще звънят и двете карти едновременно. Обаче практически само основната ще звъни, защото карта 2 е в устройство, което не може да звъни. Това практически ще бъде ли проблем, ще спре ли (временно) да работи карта 2. "Чо " е убеден, но "Mr2faces" как да разбирам коментара ти ?
Обаче и тук може би имаме леко разминаване. По-конкретно моля за доуточнение колегите "Чо " и "Mr2faces".
Какво имате в предвид, че ако сложа карта2 (екстра картата) в mi-fi рутер и тя има нет постоянно, основната карта ще пропуска обаждания (към карта 2 ли? ) и ще се чува свободно ( къде?) ? То не е ли нормално така да се случва ? Примерно през карта 2 ползвам нет, в този момент ми звъни някой - по презумция ще звънят и двете карти едновременно. Обаче практически само основната ще звъни, защото карта 2 е в устройство, което не може да звъни. Това практически ще бъде ли проблем, ще спре ли (временно) да работи карта 2. "Чо " е убеден, но "Mr2faces" как да разбирам коментара ти ?
Колега, споделям от личен опит с екстра сим. Ползвах такава 2019г в един автомобил със SYNC, който изисква дата карта, за да функционират някои системи - хендсфри разговорите се провеждат след блутут връзка с телефона, т.е. екстра сим се ползва само за данни... В един момент започнаха хора да ми казват, че са ме търсили, а аз не съм отговорил и след това не съм връщал обаждания...
Няколко седмици се обяснявахме с Мтел, накрая получих едно не толкова нелогично разяснение, а именно, че всяко избиране изисква n на брой търсения на SIM картата (да речем 5 за 5сек.) преди търсещия да чуе звуков сигнал, че няма връзка с този номер. Когато си с екстра СИМ, ако да речем при първото търсене се намери коя и да е от картите, търсенето на останалите се прекратява и повикването се насочва само към откритата при първото търсене... Не успяха да ми обяснят как модема в автомобила може да дава сигнал свободно, т.к. е изрично само за данни, от Форд също, но е факт и съвсем реална ситуация.
Ако провеждате ежедневно важни разговори и бизнеса ви зависи от мобилния телефон и отношението с партньори, въобще не си го причинявайте това с екстра сим. Аз се принудих да си взема отделна карта за данни точно поради тази причина.
Няколко седмици се обяснявахме с Мтел, накрая получих едно не толкова нелогично разяснение, а именно, че всяко избиране изисква n на брой търсения на SIM картата (да речем 5 за 5сек.) преди търсещия да чуе звуков сигнал, че няма връзка с този номер. Когато си с екстра СИМ, ако да речем при първото търсене се намери коя и да е от картите, търсенето на останалите се прекратява и повикването се насочва само към откритата при първото търсене... Не успяха да ми обяснят как модема в автомобила може да дава сигнал свободно, т.к. е изрично само за данни, от Форд също, но е факт и съвсем реална ситуация.
Ако провеждате ежедневно важни разговори и бизнеса ви зависи от мобилния телефон и отношението с партньори, въобще не си го причинявайте това с екстра сим. Аз се принудих да си взема отделна карта за данни точно поради тази причина.
Не съм много уверен във верността на това, тъй като аз с VoLTE (на А1) съм набирал друг абогат на А1 с изключен телефон (паднала батерия) и всеки път, 1-2 секунди след започването от моя страна да набирам, ми казва "телефонът на абоната е изключен или извън обхват". Чувал съм да "търси" повече време, когато може би има лошо покритие отсрещния (или аз да имам).
Надявам се да си оправили услугата и вече да не прави такъв проблем. Нека колегата пробва, нали първият месец е безплатен!
Вярно ли е, че extra SIM не работи през 4G, а само през 2G/3G за данни?
-
- Регистриран: 28 ное 2015, 12:22
И аз мисля да пробвам безплатно за месец extra sim,като втората карта ще я сложа в друг стар телефон ,който ще предава само интернета към лаптопа.Така няма да стане това блокиране,ако беше в рутер.
- Чо :)
- Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
- Контакти:
Extra SIM картата си е отделна нормална карта, дори има свой телефонен номер, който не може да се избира.
(Докато беше позволено да се ползва ExtraSIM в роуминг, при изходящо избиране от нея (от чужбина) излизаше този номер. Сега вече не не работи роуминг за ExtraSIM картите.)
Самостоятелен Интернет си имат и двете (трите) карти постоянно, ползват общо количество Интернет от тарифния план.
При позвъняване към номера - се търсят паралелно всички карти (която когато се открие) и започва дава "свободно", ако поне една е открита.
Звънят всички, докато една не "приеме" или "откаже" входящото повикване.
Ако устройство, в което е поставена някоя от картите няма voice - то нито "приема", нито "отказва" разговора и в това отношение ползването на "Интернет" през него не прекъсва и звъненето на другата(е) карти с "voice" също има Интернет и при повикаване може да го приеме(ат) или откаже(ат).
Разбира се има устройства "бисквитки", които използват модем от с разрешен "voice", който принципно "отказва" входящи повиквания и в този случай, може и да има проуснати повиквания.
Поставете нормална sim карта - звъннете ѝ и ако "откаже" или "приеме" разговора - това устройство не е подходящо за работа с extraSIM.
Това е от моя опит с Extra SIM.
(Докато беше позволено да се ползва ExtraSIM в роуминг, при изходящо избиране от нея (от чужбина) излизаше този номер. Сега вече не не работи роуминг за ExtraSIM картите.)
Самостоятелен Интернет си имат и двете (трите) карти постоянно, ползват общо количество Интернет от тарифния план.
При позвъняване към номера - се търсят паралелно всички карти (която когато се открие) и започва дава "свободно", ако поне една е открита.
Звънят всички, докато една не "приеме" или "откаже" входящото повикване.
Ако устройство, в което е поставена някоя от картите няма voice - то нито "приема", нито "отказва" разговора и в това отношение ползването на "Интернет" през него не прекъсва и звъненето на другата(е) карти с "voice" също има Интернет и при повикаване може да го приеме(ат) или откаже(ат).
Разбира се има устройства "бисквитки", които използват модем от с разрешен "voice", който принципно "отказва" входящи повиквания и в този случай, може и да има проуснати повиквания.
Поставете нормална sim карта - звъннете ѝ и ако "откаже" или "приеме" разговора - това устройство не е подходящо за работа с extraSIM.
Това е от моя опит с Extra SIM.
Усмихни се... Животът е Хубав
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Ситуацията е следната: екстра сим към план unlimited, сложена в таблет с гласови функции. Вградените опции за прехвърляне на обаждания или ограничаване не работят. Явно не се поддържат за екстра сим. С приложение се ограничават входящите ,но спират и на основната карта. Все едно устройството с екстра сим отхвърля повикването и то спира и за основната карта.
Въпросът ми е за интернета. При 3Г няма проблем. При 4г при интензивен трафик прекъсва за малко - все едно е извадена картата и пак тръгва. За 1-2 секунди. Примерно при спиид тест или онлайн телевизия. При сърфиране не. Това ограничение на екстра сим ли е или проблем с мрежа,устройство?
Въпросът ми е за интернета. При 3Г няма проблем. При 4г при интензивен трафик прекъсва за малко - все едно е извадена картата и пак тръгва. За 1-2 секунди. Примерно при спиид тест или онлайн телевизия. При сърфиране не. Това ограничение на екстра сим ли е или проблем с мрежа,устройство?
Не е в устройството ти проблема...