VoLTE & VoWi-Fi
Re: VoLTE & VoWi-Fi
volte на А1 работи на айфон, но се свързва само с такива на които е активно в А1 иначе от А1 с други оператори няма проблем волте
Направи ми впечатление, че при връзка с абонат без VoLTE, не изключва VoLTE-то и не fallback-ва връзката на 3G. Нормално ли е?
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
vivacom-f43/vivacom-apple-t50990-s150.html
Volte на айфон в мрежата на А1 работи, но само ако се осъществи връзка с друг абонат от А1 с активно Volte. Аз съм с активно волте на А1 и с поставена сим карта в телефон айфон , аз се свързвам без да дропва в 3г, но само ако аз се обаждам на абонат от А1 също с активирно волте, в противен случай ми дава грешка при свързване. Иначе на който и друг оператор да се обадя от А1 с включено волте на айфон - нямам проблем при свързване. Качеството на разговорите е готни само с телефони на Самсунг с другите не намирам никаква разлика.
А приема ли разговори успешно от всекиго? Има ли CSFB при лош сигнал?mjoy383 написа: ↑23 апр 2021, 21:08Volte на айфон в мрежата на А1 работи, но само ако се осъществи връзка с друг абонат от А1 с активно Volte. Аз съм с активно волте на А1 и с поставена сим карта в телефон айфон , аз се свързвам без да дропва в 3г, но само ако аз се обаждам на абонат от А1 също с активирно волте, в противен случай ми дава грешка при свързване. Иначе на който и друг оператор да се обадя от А1 с включено волте на айфон - нямам проблем при свързване. Качеството на разговорите е готни само с телефони на Самсунг с другите не намирам никаква разлика.
приема, но проблема е в изхода и то в собствената си мрежа. В интерес на истина очаквах по-малка латентнос при свързване ама ... йок. Теленор определено е с най-добрата чуваемост при разговор.
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
ivobel721 написа: ↑23 апр 2021, 22:10А приема ли разговори успешно от всекиго? Има ли CSFB при лош сигнал?mjoy383 написа: ↑23 апр 2021, 21:08Volte на айфон в мрежата на А1 работи, но само ако се осъществи връзка с друг абонат от А1 с активно Volte. Аз съм с активно волте на А1 и с поставена сим карта в телефон айфон , аз се свързвам без да дропва в 3г, но само ако аз се обаждам на абонат от А1 също с активирно волте, в противен случай ми дава грешка при свързване. Иначе на който и друг оператор да се обадя от А1 с включено волте на айфон - нямам проблем при свързване. Качеството на разговорите е готни само с телефони на Самсунг с другите не намирам никаква разлика.
Каква е тази идйотия да се ограничават функциите на модема не мога да разбера. Що за номера, що за пинизи.nbamrvolte написа: ↑23 апр 2021, 09:10vivacom-f43/vivacom-apple-t50990-s140.html
Или някой трябва да плаща допълнително на Apple.
Някой наясно ли е как точно променят фунциите на модема?
Абонати на А1 с VoLTE: Случва ли ви се в последните 2-3 дни да правите опити да наберете някого и много поредни пъти да ви дава грешка? Случва ми се, докато се опитвам да набера абонати на А1 без VoLTE и няколко пъти дори ми каза, че телефонът на отсрещния абонат е изключен, когато той не беше.
Ползвам услугата от месец и единствено бях забелязал от време на време да ми дава грешка и да изписва "Call Ended", след което спира VoLTE и мога спокойно да набера. Сега изписва "Line busy", но при отсрещния човек телефонът започва да звъни от моя номер, въпреки че при мен дава busy. Мисля, че дори и през 3G ми направи този проблем.
Ползвам услугата от месец и единствено бях забелязал от време на време да ми дава грешка и да изписва "Call Ended", след което спира VoLTE и мога спокойно да набера. Сега изписва "Line busy", но при отсрещния човек телефонът започва да звъни от моя номер, въпреки че при мен дава busy. Мисля, че дори и през 3G ми направи този проблем.
Веднъж ми се случи и на мен.